Muhammed Ali Erdem 0 Oluşturuldu: Nisan 11, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 11, 2019 Arkadaşlar geniş açı lens konusunda kararsız kaldım yardımcı olur musunuz lütfen. Önümde iki seçenek var tokina 16-28 veya samyang 14mm. Tokinanin zoom olup açısının değişebilir olması samyangın ise fiyatı dikkatimi çekiyor. Tokina bütçe olarak zorlarken samyang bütçeme daha uygun görünüyor. Ff body kullanıyorum. Tecrübelerinize göre yardımcı olur musunuz... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Nisan 12, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2019 gönderildi (düzenlendi) samyang her nekadar çok cazip görünse de otofokusu olmaması benim için büyük sıkıntı. yoksa ben sabit odaklı lensleri daha çok seviyorum. mesela benzer ikilemler ben de yaşamıştım yakın zamanda ve 20mm f1.8g aldım. o kadar geniş açıya neden ihtiyacın var onu da belirlemek lazım. not: bu yeni çıkardığı otofokuslu lens ise daha incelemedim Nisan 12, 2019 - neehot tarafından düzenlendi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Ali Erdem 0 Nisan 12, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 12, 2019 gönderildi Dış çekim ve hobi amaclı kullanmayı düşünüyorum. Hobi olarak nasıl kullanmayı düşünüyorsun derseniz sahilde ve akşam şehirde uzun pozlama yapmak istiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Nisan 16, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2019 gönderildi Tokina 16-28 ile gündüz uzun pozlama yapacaksanız filtre (ND, CPL vb.) takılmıyor. Onun yerine Tokina 17-35 f/4 ya da Nikon 16-35 f/4 olabilir. Tamron 17-35 f/2.8-4'ü inceleyebilirsiniz. Diyafram geçişleri biraz hızlı (olumsuz anlamda/ 20mm-f/3.3 24mm-f/3.6 28mm-f/3.7.) ve lensin üzerinde netleme göstergesi yok ama bence manzara ve uzun pozlamaya uygun gibi. Samyang manuel netleme ancak sizin çekmeyi düşündüğünüz tarz fotoğraflar için bence olumsuzluk değil. Bende prime lensleri tercih ediyorum ancak tek lens alacaksam öncelikli olarak 14mm tercih etmezdim. @neehot'un da belirttiği gibi 20mm 1.8G 'yi tercih ederdim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Ali Erdem 0 Nisan 16, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2019 gönderildi Teşekkür ederim fikir için... e-bay'den lee filtre setleri fiyat olarak buraya göre daha uygun 16-28 alıp bir süre sonra filtreyi de bu şekilde tedarik ederek iyi bir set dizebilirim gibi geliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Nisan 16, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2019 gönderildi @Muhammed Ali Erdem Lee'yi (Taşıyıcı+77mm WA adaptör+Big stopper) B&H'den alacaktım. Kargo+vergiyi hesaplayınca %10 gibi bir fark çıktı. Kamer İthalat'ın (distribütör firma) web sitesinden taksitli aldım. 15-20 gün bekleyeceğime ertesi gün elime geçti. Tabi zaman çok önemli değil ama gümrüğe takılırsa ve %25 vergi ödemek zorunda kalırsanız TR fiyatları yurt dışına çok yakın. Bir araştırın derim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Muhammed Ali Erdem 0 Nisan 16, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2019 gönderildi Şu bürokrasi... Araştırmaya devam, teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın