İçeriğe git

AF-P NIKKOR 10-20mm Lens vs Tokina 11-16

Recommended Posts

Merhabalar,

D5200 Model makinamla kullanmak için geniş açılı daha doğrusu ultra geniş açılı bir lens arıyorum. 2.el alacağım. Aslında gerek burada gerekse farkĺı kaynaklardan araştırmalarim sonucu Tokina 11-16mm f2.8 (eski nesil) den yana karar vermiştim. Nikkor her türlü daha pahalıdır fikri ile hiç bakmamıştım hatta kimsenin yorumlarında da geçmiyordu. Emin olmak için Nikkor da 10mm ne var diye bakınca AF-P DX NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G ile karşılaştım ve Tokina ile kafa kafaya bir fiyata yine 2.el bir lens de bulumca kafam karıştı.

Makına Nikon olduğu için Lensim de Nikon olmalı gibi bir bakış açım var, yalan değil, sanki makınam da daha huzur ve uyumlu olur gibi geliyor.

Ama benim için en kritik olan keskinlik ve geniş açıdan beklentim fotoğrafın içinde kendini hissetme hali. Ağırlıklı manzara ve mimari amaçlı düşünüyorum ama iç mekanda örneğin katalog için otel odası çekimi de yapabilmeliyim.

Aradaki temel fark diyafram gibi gözüküyor teknik olarak önemli bir fark ama ne kadar etkiler beni emin değilim (ki aslında sigma 10-16 yerine Tokina tercih etme sebebim diyaframdı). Nikkorda VR olmasi cezbetti ancak D5200 için kısmen uyumlu diyor web sitesinde, tam anlayamadım ne demek kısmen?

Görüşlerinizi paylaşabilirseniz bu iki lens ile ilgili çok makbule geçecek. Bir de şü filtre konusuni çözemedim, bir kaç yorumda filtre kullan denilmiş ama zibilyon çeşitler, kit lensle kullandım ama aradaki farkı çok hissedemedim. Gerçekten çok gerekli mi?

Teşekkürler şimdiden..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

VR açısından bakarsanız manzara ve mimari çekimlerde tripod kullanacaksanız ki benim tercihim bu yönde olurdu VR ikinci planda kalacaktır. Bence lensinizin genel performansını daha öncelikli tutmalısınız. Bir de filtre konusu var. Bildiğiniz gibi bazı ultra geniş açılı lenslere yeni nesil görece pahalı seçenekler dışında filtre takılamıyor. Her iki tür fotoğraf için bu konuya da dikkat etmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Mehmet A. yazdı:

VR açısından bakarsanız manzara ve mimari çekimlerde tripod kullanacaksanız ki benim tercihim bu yönde olurdu VR ikinci planda kalacaktır. Bence lensinizin genel performansını daha öncelikli tutmalısınız. Bir de filtre konusu var. Bildiğiniz gibi bazı ultra geniş açılı lenslere yeni nesil görece pahalı seçenekler dışında filtre takılamıyor. Her iki tür fotoğraf için bu konuya da dikkat etmenizi öneririm.

Teşekkürler yorumlarınız için. 

Aslında hususi fotoğraf çekmek için gezmediğim, çoğu zaman yanımda tripod taşımaya üşendiğim için daha çok mini tripodla çözüm üretme, sabit bir yere koyma, makineyi düz bir yerden destek alarak kullanma, nefes tutma gibi değişik ilkel yöntemler deneyebiliyorum. Ama evet VR'dan ziyade derdim diyaframın sağlayacağı avantajlar galiba.

Anladığım kadarıyla sizin yorumuz da benzer şekilde. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben tokina 11-16mm II kullanmıştım ve çok hoşuma gitmişti. işin içine yıldız fotoğraflı manzara fotoğrafı ekleyecekseniz açık diyafram çok daha avantajlı. daha önce nikon 10-24mm kullanmıştım ve keskinliğinden hiç memnun kalmamıştım. 10-20mm çok daha iyi gibi duruyor 10-24'e göre. lenste vr olması bence çok kullanışlı ama hareketi donduracak enstantane hızında kalmak için açık diyafram daha önemli. ben tokina tercih ederdim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

33 dakika önce, neehot yazdı:

ben tokina 11-16mm II kullanmıştım ve çok hoşuma gitmişti. işin içine yıldız fotoğraflı manzara fotoğrafı ekleyecekseniz açık diyafram çok daha avantajlı. daha önce nikon 10-24mm kullanmıştım ve keskinliğinden hiç memnun kalmamıştım. 10-20mm çok daha iyi gibi duruyor 10-24'e göre. lenste vr olması bence çok kullanışlı ama hareketi donduracak enstantane hızında kalmak için açık diyafram daha önemli. ben tokina tercih ederdim.

Çok teşekkürler, kafamdakileri destekleyici oldu bu yorumlar. Sanıyorum doğru yoldayım :)

Yalnız  tokina 11-16mm I almayı planlıyordum ama galiba 3-5 kuruş fazla verip 2. nesil almak çok daha iyi olacak. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

18 saat önce, İdilTtotay yazdı:

Çok teşekkürler, kafamdakileri destekleyici oldu bu yorumlar. Sanıyorum doğru yoldayım :)

Yalnız  tokina 11-16mm I almayı planlıyordum ama galiba 3-5 kuruş fazla verip 2. nesil almak çok daha iyi olacak. 

2. nesil daha keskin diyor bütün kullananlar. ben sadece 2. nesili kullandığım için bir yorumda bulunamam. eğer ki almaya gittiğiniz dükkanda 11-20mm varsa onu da düşünebilirsiniz. o bir parça daha keskin ve daha geniş odak aralığı sunuyor ama tabi 2. nesil üzerine 3-5 kuruş daha koymak lazım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler destekler için.

Hafta sonu Tokina 11-16mm Dx II aldım. Acayip keyifli geldi. Hemen de sokağa çıkıp bir iki foto çektim. Pişman olmayacağım çok net. 

Kadraja herkes ve her şey giriyor. Alıştıkça daha keyifli olacak belli ki 🤘

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

22 saat önce, İdilTtotay yazdı:

Teşekkürler destekler için.

Hafta sonu Tokina 11-16mm Dx II aldım. Acayip keyifli geldi. Hemen de sokağa çıkıp bir iki foto çektim. Pişman olmayacağım çok net. 

Kadraja herkes ve her şey giriyor. Alıştıkça daha keyifli olacak belli ki 🤘

hayırlı olsun güle güle kullanın. keyifli lenstir. gece sokak fotoğrafı için de çok güzel.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.