İsmail Demirci 0 Oluşturuldu: Nisan 12, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 12, 2019 Kullanacağım Alanlar Portre Ve Manzara İçin . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Nisan 12, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2019 gönderildi ben sabit odaklı lensleri seviyorum o sebeple 2 lens önerebilirim. 35mm f1.8 dx ve 50mm f 1.8g. bütçen yeterli ise 85mm lens de eklersen keyifli olur. bunları 2. el almanda hiçbir sakınca yok. ama illa zoom lens olsun, lens değiştirmekle uğraşmayayım dersen tamron 17-50mm iş görür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İsmail Demirci 0 Nisan 12, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 12, 2019 gönderildi 17-50 tamron lens vc modelli biraz pahalıya kaçıyor açıkcası o yüzden biraz daha uygun zoom lens arıyorum bi kaç fikir aldım 55-200 Önerdiler sizce bu nasıl Ve hangi modeli alınmalı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İdilTtotay 1 Nisan 12, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 12, 2019 gönderildi Nikon 50mm f/1.8G benim fotoğraf çekmekten aldığım keyfi kat kat artırmıştı, 18-105 kit lensinden sonra aradaki farkı görünce, sorun bende değilmiş demiştim açıkçası. Çok gerekmedikçe 50mm takılı geziyorum. Portrelerde hayli iş görür, manzaralarda biraz dar kalıyor tabi ama keskinliğini gözümü doyuruyor benim. 35mm daha bir tak gez lens sanıyorum. Tabi amaç önemli, bence 55-200 daha uzaklardaki bir şeyleri fotoğraflamak için işe yarar gibi gözüküyor. Portrelerde istediğiniz alan derinliğini belki alamayabilirsiniz, manzara için de dar kalır gibi geldi bana. Ama daha tecrübeli kişilerin yorumları daha faydalı olur tabi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Nisan 13, 2019 gönderildi Paylaş Nisan 13, 2019 gönderildi 55-200mm'in kıymetini satıp 70-300mm aldığımda anlamıştım. 55-200mm kit lens olarak verilir ve tabi ben de arayışlar içinde olduğum için daha iyisini bulurum diye satmıştım. şimdi bile arada arşivimden denk geldiğinde "meğer ne güzel lensmiş" derim. ancak sizin sorduklarınızla eşleşmeyen bir lens. ne portre çekebilirsiniz (şuraya not düşeyim de yanlış anlaşılmasın: arka planı flu yapıp modeli ön plana çıkarmakta çok zorlanırsınız. illaki uğraşırsanız ortaya güzel sonuçlar çıkar ama her yerde çıkmaz) ne de geniş manzara. manzarada detay çekebilirsiniz, kuş çekebilirsiniz ama kuş için de yeterince iyi değil. genel fotoğraflar çekebilirsiniz. eğer 17-50mm pahalı geldiyse ve klasikleşmiş anlamda portre çekmek istiyorsanız ve manzara, sokak fotoğrafı da çekmek istiyorsanız 35mm 1.8g dx sizi uzun süre idare eder. sonrasında manzara mı daha çok yoksa portre mi daha çok çekiyorsanız o alana doğru lens yelpazenizi genişletirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın