İçeriğe git

70-200mm Tamron vs Nikon

MuratY

Recommended Posts

Merhaba dostlar. 70-200 lens satın almak istiyorum.  Nikon vr2 2. El olarak  kozmetik durumlarına göre 6000-8000 arasında.   s......binden de 7000 TL 1 yıl dükkan garantili oldukça temiz görünen bir lens var. Tamron Türkiye 5 yıl garantilili ise 6600 civarı. Sizce hangisi daha mantıklı. Tabiki Nikon Nikondur orası su götürmez.  Amatör biri için hangisi doğru olur? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hangi makine ile kullanacağınızı bilmiyorum bu linkte incelemesi ve uyumlu makinelerin listesi var.  Bence f/p olarak güzel lens. Güvendiğiniz bir mağaza varsa spot olarak uygun fiyata da alınabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lensi görüp deneyerek alabileceğiniz seçeneklere yoğunlaşın. İlanda gördüğünüz ürün resimleri yada açıklamalar yanıltıcı olabilir. O kadar para verip sıkıntı yaşamanızı istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üstad yerinde görme şansım yok maalesef. Tek guvencem yeri yurdu belli olan bazı satıcılar.  Benim asıl öğrenmek istediğim. İkisi arasında dağlar kadar fark var mı? Yani 3. Parti lensler ile hangi sorunları yaşarım? Yerli kaynak zaten yok gibi birşey. Yabancı forumlarda odak probleminden çok bahsediliyor sanırım. 4 kez ürün değişiminden sonra anca 5. İncide sorunsuz lense ulaşan var.  Kimisi ise USB dock ile halletmiş sorunu. Lakin ülkemizde satan yer bulamadım. Amazon da ise 500-550 TL ye mal oluyor.  Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Saygılar sevgiler.

- MuratY tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bildiğim kadarı ile tamronun usb docku bulunmuyor. 3. parti lenslerde makine markası lenslerden hariç extra olarak odak ayarı(kalibre) sorunu yaşarsınız en fazla. netlediğiniz yer değil de biraz önü veya biraz arkası net olabilir. makine üzerinden ayarlarla çözebildiğiniz gibi ayar yapan yerlerde kalibre ettirebilirsiniz. 2. el alımlarınızda onun dışındaki problemler lensin markasından değil kullanıcısından kaynaklı olma ihtimali daha yüksek. 0 alımlarınızda ise makine üreticisi markası ile karşılaşabileceğiniz problemlerle aynı olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk seri Tamron aldım geçtiğimiz günlerde. D7000 ile kullanıyorum. 3000 TL gibi bir fiyata alma imkanım oldu ve çok temiz bir örneğini bulunca kaçırmadım. Eğer aradığınız şey fotoğraflarda keskinlik ise; ilacınız bu. Ama tabi crop sensörlü bir makine kullanıyorum, tam kare bir gövdede daha iyi sonuçlar verecektir. 

Profesyonel bir kullanıcı değilseniz yani dayanıklılık ve malzeme kalitesi sizin için ilk planda değilse, ikinci elde satılması konusunu önemsemiyorsanız Tamron işinizi fazlasıyla görecektir. Benden önceki beyefendinin dediği ve benim de yaşadım gibi back-frontfocus gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Ben AF fine tune ayarı yaparak şimdilik çözdüm problemimi, yakın zamanda kalibre ettireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.