İçeriğe git

Albüm Baskı

Recommended Posts

Merhabalar, amatör fotoğrafçıyım.Oğlumun sünnet fotoğraflarını da kendim çektim ve güzel bir albüm haline getirmek istiyorum ama baskı aşamasıyla ilgili fazla bilgim yok.İnternette biraz araştırma yaptım baskı için photoshopta CMYK olarak kaydedin deniyor ama bugün bir albümcüyle görüştüm RGB ve jpeg olarak istedi fotoğrafları ve CMYK uğraştırıyor dedi.RGB olarak göndersem fotoğraf baskı kalitesinde nasıl bir farklılık olur.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burada baskıdan kasıt matbaa baskısıdır.

Her hangi bir fotoğraf stüdyosunda yaptıracağınız baskıda RGB veya Adobe RGB kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yakın zamanda ben de baskı araştırması yaptığım için öğrendiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim. CMYK baskı genelde OFSET baskılar için tercih ediliyormuş. RGB ise digital baskılar için. Ofset renkli baskılarda matlaşma, S/B baskılarda sararma olabilrmiş. Ofset baskıların atıkları digital baskıların atıklarında daha fazla olduğu için çoğu firma digital baskı yapıyor. Baskı yaptıracağınız firma sizden RGB istediyse RGB yollayın. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada konuyu okuyan ve tecrübesi olan arkadaşlar (Reklama girmeyecek ise) Ankara'da Fiyat/Performans olarak tavsiye edebilecekleri baskı firmalarını paylaşırlarsa memnun olurum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.