Taner Öztürk 0 Oluşturuldu: Mayıs 13, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 13, 2019 Merhabalar, amatör fotoğrafçıyım.Oğlumun sünnet fotoğraflarını da kendim çektim ve güzel bir albüm haline getirmek istiyorum ama baskı aşamasıyla ilgili fazla bilgim yok.İnternette biraz araştırma yaptım baskı için photoshopta CMYK olarak kaydedin deniyor ama bugün bir albümcüyle görüştüm RGB ve jpeg olarak istedi fotoğrafları ve CMYK uğraştırıyor dedi.RGB olarak göndersem fotoğraf baskı kalitesinde nasıl bir farklılık olur.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mayıs 14, 2019 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2019 gönderildi Burada baskıdan kasıt matbaa baskısıdır. Her hangi bir fotoğraf stüdyosunda yaptıracağınız baskıda RGB veya Adobe RGB kullanabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÖN 5 Mayıs 14, 2019 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2019 gönderildi Yakın zamanda ben de baskı araştırması yaptığım için öğrendiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim. CMYK baskı genelde OFSET baskılar için tercih ediliyormuş. RGB ise digital baskılar için. Ofset renkli baskılarda matlaşma, S/B baskılarda sararma olabilrmiş. Ofset baskıların atıkları digital baskıların atıklarında daha fazla olduğu için çoğu firma digital baskı yapıyor. Baskı yaptıracağınız firma sizden RGB istediyse RGB yollayın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin ÖN 5 Mayıs 14, 2019 gönderildi Paylaş Mayıs 14, 2019 gönderildi Bu arada konuyu okuyan ve tecrübesi olan arkadaşlar (Reklama girmeyecek ise) Ankara'da Fiyat/Performans olarak tavsiye edebilecekleri baskı firmalarını paylaşırlarsa memnun olurum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Taner Öztürk 0 Mayıs 14, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 14, 2019 gönderildi Çok teşekkür ederim yardımlarınız için arkadaşlar, kafamda biraz daha oturdu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın