murat0606 0 Oluşturuldu: Temmuz 4, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 4, 2019 Arkadaşlar diğer konumda ayna kilitlenmesi olarak açmıştım. Tamir ettirdim fakat şöyle bir sorun var. Kullanmakta olduğum 18-105mm otomatik modda iken karanlık fotoğraflar çekiyor. Diyaframda mekanik bir sorun var sanırım. Bazen sorunsuz fotoğraflar çekiyor örn seri çekimde 10 fotoğrafın 5 i normal 5 i karanlık. Sonra fark ettim ki manuel modda f/22'ye alında direk ERR geçiyor. Auto moda alında tekrar düzeliyor. Lens hiçbir şekilde darbe almadı düşmedi. Önerileriniz neler acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
murat0606 0 Temmuz 4, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 4, 2019 gönderildi Güncelleme: Arkadaşlar şimdi bir şey fark ettim objektifin yanındaki "Alan Derinliği Önizleme Düğmesi"nden f/3,5 diyaframdan başlyıp adım adım gittiğimde f/5.6'da takılı kalıyor. Sonra f/22 yede çeksem f/3,5'a da insem diyafram 5,6 kalmış oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın