Yasin Korkmaz 56 Oluşturuldu: Temmuz 6, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 6, 2019 Merhaba arkadaşlar Geziye gideceğim ama Fotoğraf makinesini getiren arkadaşımın Canon makinesi var Ben ise Nikon D5100 kullanıyorum ve işe yarayan aparatlarım var Benim sizden öğrenmek istediğim kanın makine lensinin çapı Nikon lens çapı ile aynı mı? ( Örneğin Nikon için alınmış ND filtrelerim var Bunları Canon makineye takıp kullanabilir miyim? ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Temmuz 6, 2019 gönderildi Paylaş Temmuz 6, 2019 gönderildi Canon veya Nikon şeklinde ayrımı olmaz. Her markanın kendi modelleri arasında bile fark vardır. lakin bir çok modelin marka gözetmeksizin filte çapları tutar. Bir çok üretinin lenslerin kapağının iç tarafına bakın orada kaç mm olduğu yazar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Temmuz 6, 2019 gönderildi Paylaş Temmuz 6, 2019 gönderildi Mehmet Bey'in söylediklerini biraz daha açarsak: Filtre çapları makine markasına göre değil objektif marka ve modeline göre değişir. Örneğin Sigma marka 55-300 bir objektif Canon için de Nikon için de aynı çapta olurken (Sözgelimi 62 mm) Tamron'un aynı özellikteki objektifi yine Canon ve Nikon için 65 mm. olabilir. (Rakamlar gelişi güzeldir). Filtre çapı tuttuğu sürece kullanmanızda hiç bir mahzur yoktur. Zaten vida diş biçimleri de standarttır. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Temmuz 7, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 7, 2019 gönderildi Teşekkür ediyorum.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın