İçeriğe git

Renklerde ya da netleme de bir sorun var mı?

Fotoğrafçı Öğretmen

Recommended Posts

Merhabalar 

Yıllardır Nikon D7000 kullanıyordum. Geçenlerde makinamı sattık ve D7200 aldım. D7000 e göre daha farklı geldi bana. Bir iki fotoğraf yükleyeceğim auto modda çekilmiş 140 mm de. Ama renklerini beğenmedim. Netleme de bir sorun varmış gibi sanki. Sizce sorun mu var anlamadım tam olarak

691D4E27-8FFB-4F1E-A0F4-A38AEA81FA37.jpeg

0040D855-59BB-48CD-84AE-834F28D202CD.jpeg

- Fotoğrafçı Öğretmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Objektif nedir?

Ve Exif bilgileri?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İki fotoğraflar için de aynı veriler. Zaten auto modda çekildi fotolar

18-140 mm lens 3,5-5,6

iso 100

1/250 

f8

adobeRGB

- Fotoğrafçı Öğretmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Fotoğraflarınızda odak problemi var, bu net anlaşılıyor.

Bunun nedenleri birden fazla olabilir:

• Objektifinizin VR özelliği açık olmayabilir
  • 1/250sn enstantane yeterli olmayabilir, rüzgarlı bir ortamsa daha belirginleşir
  • Tam olarak nereye netlediğinizi bilmiyorum, ama sanki Front-focus problemi var gibi, Kameranıza/Lensinizde kalibrasyon gerekebilir. Bunu anlayabilmek için şu yazıyı okuyabilirsiniz.
  • Beyaz dengesi Auto olarak deneyin
  • Sanırım JPEG çekiyorsunuz, o durumda Picture Control ayarlarına bakın ("FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ > Picture kontrol ayarla"). Burada daha canlı çıktılar için değişiklikler yapabilirsiniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Netleme ile ilgili olarak D7200 kullanıcı klavuzunuzun 83-98 sayfalarını gözden geçirerek makinanızın ayarlarından emin olun. Yine 130. sayfada belirtilen Picture kontrol kısmını renkler için gözden geçirin

Ekteki çizimde gösterilen 11 no kısma netlik için   ve 26 nolu kısıma doğru pozlama için çekim esnasında dikkat edin.

http://download.nikonimglib.com/archive3/d24DR00vCF8m030lcAT99ugimh15/D7200UM_EU(Tr)03.pdf

Untitled-1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.