İçeriğe git

D7100 ve D7200 mi?

vedatk

Recommended Posts

Merhaba üstadlar. kafam çok karışık. fotoğrafçılığı öğrenmeye karar verdim ama bu heves değil. Şuan arkadaşım ABD ve gelirken bana amazon'dan aldığım bir fotoğraf makinasını getirecek. d5300 alacaktım ama yurtdışından daha uyguna gelme fırsatını bir daha yakalayamayacağım için veya başka ne zaman böyle bir şans denk gelir bilmediğim için orta seviye sayılacak bir makina almaya karar verdim ve düşündüm taşındım 7100 ile 7200 arasında kaldım. Ben önümüzdeki dönem güney amerikayı otostopla gezeceğim ve dağ bayır çekmeyi planlıyorum. portre fotoğraflara ilgim yok. nerede doğal çizgilerden oluşan manzara fotoğrafı görsem ilgimi çeker, bunun yanında geometrik fotograflar ilgimi çeker. bina, yapılar v.s. geniş acı lens kullanmayı planlıyorum yani. ama ben makinamı seçemiyorum bana yardımcı olur musunuz? amazon.com bakıyorum bakıyorum karar veremiyorum çünkü karar vermemi etkileyecek kıstasları bilmiyorum. tabi bi de lens. yardımlarınızı bekliyorum. sevgiler

- vedatk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tam kareye geçmeyi düşünmez misiniz? Bir iki gün önce bu linkteki önerilerim olmuştu. Umarım yardımcı olur.

Manzara fotoğrafları için polarize filtreyi de listenize ekleyebilirsiniz. Kare format filtre kullanmayı düşünürseniz bu link fikir verebilir. Uzun pozlama için ND, parlak gökyüzünü dengelemek için yumuşak geçiş (soft grad) filtreleri de inceleyebilirsiniz. Bir öneri daha; söz ettiğiniz türde gezi ve fotoğraf tarzınız için iyi bir tripod. Biraz daha pahalı olacaktır ama hafiflik açısından karbon fiber. 

Güzel fotoğraflarınızı paylaşmanızı dileyerek, selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.