İçeriğe git

Dikey otomatik netleme sorunu

Levent savaseri

Recommended Posts

Ustadlar merhaba.Bir suredir tatildeyim ve Istanbulda iken bu sorun yoktu.Makine dikey pozisyonda netleme yapmiyor .Ayni karede yatay pozisyonda bir sikinti olmuyor ama dikey kadraj yapinca netleme yapmiyor ve hatta on dugmesi kapali iken vizorden baktiginiz gibi komple bulanik bir goruntu veriyor.Sizce neden kaynaklaniyor olabilir.nikon 55 200 ve 18 55 iki lenstede ayni sikinti var..yongnou 50 mm taktim ve onda hicbir sikinti olmadi..Cok can sikici bir durum cunku istediginiz kadraji yapamiyorsunuz .Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.tesekkurler

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İki lens'de aynı sorunu veriyorsa 55-200 lendi moturu var netleme yapmıyor derken dikey tuttuğunuzda lens veya makine'den motor sesi geliyor mu yani focus için odaklama yapmaya çalışıyormu makineniz ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İki lens'de aynı sorunu veriyorsa 55-200 lendi moturu var netleme yapmıyor derken dikey tuttuğunuzda lens veya makine'den motor sesi geliyor mu yani focus için odaklama yapmaya çalışıyormu makineniz ? 
Bir iki defa netlemeye calistigi oldu ve sonra makine off durumundaki gibi bulanik goruntude kaldi.Bazen de hic netlemeden vizorden bakinca sadece bulanik goruntu geliyor ve sanki kontrastan makine netleyecek birsey bulamayinca oldugu gibi netleme icin deklansore bile basamiyorum.kadraji degistirip yataya gecince hemen netleyip fotografi cekebiliyorum.Acaba bayonetin biryerinde bir sorun (temassizlik yada elektrik sorunu gibi birsey) olabilirmi..tamamen konu hakkinda kendimce cahilce fikir yurutuyorum kusura bakmayin.Gerçekten de cok ca sikici bir durum:(

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teknik bir problem var bu özellik veya bir ayar gerekiten bir durum değil lensin motorlarında veya lens ile makina baglantı kısmında yani boyanetlerde bir problem olabilir aradaki ayaklar birbirine değmiyor olabilir lens ağırlıgı ile dikey durumda ayaklar birbirnden ayrılıyor olabilir dikey durumda lens ile hafif şekilde bastırarak bir deneme yapın olmaz ise motorlarda bir problem vardır ya lenslerin yada gövdenin focus milinde 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Sorun cozuldu arkadaslar.Basina gelen olursa diye paylasmak istedim.
Bugun sirkeci ye gittim ve 3 yere girdim .Sorunumu anlatirken bile cekindim.Cunku yatay kadrajda sorun yok ama dikey kadrajda netleme yapmiyor deyince herkes lensinizde ariza vardir diyordu ilk olarak.Sonra kendi lensleri ile denediklerinde herkes ilk defa boyle birsey gorduklerini tam tespit icin govdenin acilmasi gerektigini soyluyorlardi.Son girdigim yerde havaya dogru cekim yapaeken netleme yapmadigini da farkedince 45 derece 90 derece aci arasinda bu olay oluyor tekrar icine bi bakalim dediler.Ve ayna yada perdenin altinda en altta en kosede ufak yarim cm e yakin tel gibi bir parca gorduler.Parcayi alinca hersey duzeldi.Meger govdeyi cevirirken aci olarak telin oraya denk gelince optik sikinti oluyormus ve netleme yapmiyormus..Simdi hersey duzeldi .Herhalde bu olay fotograf makineleri arizalarinda benzersiz bir olay olarak litareture gecmistir;)Saygilarimla..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.