İçeriğe git

Dış Çekimler İçin Akülü Paraflaş Tavsiyesi

onanmco

Recommended Posts

Merhaba;

Dış çekim portrelerde kullanmak için akülü paraflaş arıyorum. Fakat Türkiye'de satılan ürünlerle ilgili çok bilgi bulamadığım için buraya yazıyorum. Aradığım şeyleri aşağıya belirttim, tecrübeli arkadaşlar buna uygun tavsiyeler verirse teşekkür ederim.

1) Boydan çekimler için yeterli güçte olması lazım. 300-400 Wattlık flaşlar var fakat güç konusunda yeterli olur mu bilmiyorum.

2) TTL özelliği olmasa da olur fakat 1/8000'e kadar HSS uyumlu çalışabilmesi benim için önemli. 

3) Flaşın Kelvin sıcaklığı önemli. Bazı flaşlar 5500K yazmasına rağmen mavi tonlar veriyormuş. Mümkün olduğunca tutarlı ve günışığına yakın olmasını istiyorum.

4) Piyasada bir sürü model var. Visico 4, Star 600W, F-Power 500W, Jinbei HD 600W, Godox AD400Pro, GodoxAD600BM. Bütçeme göre bulabildiğim modeller bunlar. Aralarında hangisi daha iyi yardımlarınızı bekliyorum.

5) Sanırım aralarında en bilindik olan Godoxlar fakat fiyat olarak da diğerlerinden yüksek. Eğer arada çok performans farkı olmayacaksa, 1 tane Godox almak yerine 2 tane daha ucuz mesela Star almak gibi bir düşüncem var. Bu nasıl olur?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.