Erkan gündoğan 0 Oluşturuldu: Ağustos 29, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 29, 2019 Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım o yüzden varsa hatam kusura bakmayın ben bir mekan açmayı düşünüyorum ve bunun için stüdyo ekipmanları ve dış çekim için fotoğraf makinası lens flaş tetikleyici neye ihtiyacım olacaksa gibi hangisini almalıyım diye tavsiye istiyorum bütçe olarak çok fazla bir bütçem yok malesef ilk etapta dış çekim ve stüdyo da tek makina kullanacağım ff yok dx mi mesela Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Ağustos 30, 2019 gönderildi Paylaş Ağustos 30, 2019 gönderildi profoto b1x 500 almalısın kesinlikle, olmazsa olmazın. softbox, şemsiye, difüzör, 2-5 harici ttl flaş ve tetikleyicileri ve bunlar için tripodlar/ayaklar lazım olacak. 24-70mm f2.8 ve 70-200 f2.8 vr lens, 85mm f1.4g lens olmazsa olmazların. ne olur ne olmaz sen 14-24mm f2.8 de al yanına set olsun. belki değişik birşeyler ile süslemek istersin fisheye lens ekle. son olarak 50mm f1.8g de al, ucuz zaten o. bütün bu lensler en iyi ff ile desteklenir ama şart değil. perde almayı unutma, siyah, yeşil, beyaz ve gri tonlarda. renkleri saymışken gri kart alırsan daha rahat düzenleme yaparsın. unuttuğum birşeyler varsa arkadaşlar ekler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Ağustos 30, 2019 gönderildi Paylaş Ağustos 30, 2019 gönderildi Bence öncelikle bir bütçe belirlenmeli. Mevcut bütçeye göre ekipman temini aşamasına geçilebilir. Benim şahsen tahminim - ki en kaba başlıklarla söylüyorum - şöyle olabilir; - Fotoğraf makinesi: İşini görecek bir makine ikinci el piyasasından 2-3 bin TL ye APS-C sensörlü fena değil bir makine bulabilirsin. Bununla ciddi işler yapabilirsin. - Lens Seti: Geniş açı + 50mm + Telefoto + Zoom Lens ki bunlardan bazılarını amacına göre tabii, ihtiyaç duymayabilirsin. "Dış Çekim" dediğin için hepsini yazdım. - İkinci el piyasasından yaklaşık 6-7 bin TL ye bulabilirsin. - Işık Seti - Yİne ikinci el piyasasından işini görebilecek bir set ( 2 veya 3 adet flaş + belki bir deveboynu + 3 -4 tane şemsiye ve / veya softbox) en düşük koşullarda 5-10 bin TL arası diyelim. - Aksesuar: Aksesuar deyip geçmemek lazım. Yaptığın işe göre veya yapmayı planladığın işlere göre dünya para tutar. En azından bu işin Pili, şarj aleti, kayıt cihası, battery grip vs + uzaktan kumandası, çantası, L Bracketi, Tripodu, Yazılımı, Laptopu vs...Ama bu aksesuar konusunun şöyle bir esnekliği söz konusu. Belli asgari ihtiyaçlar ki, bunlar makineyle birlikte zaten gelir; pil , şarz aleti gibi. Ama bunun yanında bir de kayıt için sd kart oldu mu yeter. Diğerleri konfor amaçlıdır. Örneğin uzaktan kumandan yoksa makinede bu işe alternatif çözümler üretebilirsin. yADA filtrelerin yoksa, yazılımla bu işe çözümler üretebilirsin. gibi gibi.. Netice itibariyle aksesuar işine de minimum bir 2-3 bin tl harcaman gerektiğini varsayalım. TOTAL OLARAK: 15-20.000 tl gibi bir rakamla bir odayı stüdyo yapabilir, dışarıya çekimlere de gidebilirsin. Ama benim daha fazla param var diyorsan. Bu işin ucun (tabii senin tecrübeli olduğunu varsayarak söylüyorum.) 100-150-200.000 TL lere kadar gidebilirsin. Elbette çok çok daha yüksek paralara uçuk sistemlerden de söz edilebilir. Ben bu kısma hiç girmiyorum. (İşi sadece orta seviye bir fotoğraf hizmetleri sağlayan; yani sadece ham fotoğraf çekiminden işlenmiş bir fotoğraf ortaya çıkarmak için gerekli süreçleri yöneten bir firma olduğunu varsayarak, ama sadece fotoğrafla ilgili (kamera+lens+ışık+aksesuar) kısmının taslak bütçesini çıkarmaya çalıştım. Bu rakamlar tabiiki, ± 10% lara kadar oynayabilir. Yani belli değişkenler ve belli kararlara göre bu rakamlar belli oranlarda değişiklik gösterebilir. Maksat kabaca fikir sahibi olmak. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Erkan gündoğan 0 Ağustos 30, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 30, 2019 gönderildi (düzenlendi) Önerileriniz için sağolun aslında ben durumu şöyle anlatayım grafik & fotoğraf mezunuyum ticari olarak kamera deneyimi ve fotoğrafları işleme konusunda bilgi ve tecrübe sahibiyim ancak açacağım işletme netice de fotoğrafçı olacağı için fotoğraf makinası ve stüdyo için gerekli ekipman da çok fazla alternatif ve anlayamadığım bi dolu terimlerin olmasından dolayı kafam aşırı derecede karıştı malum bu durumu finansal destekle birlikte düşündüğümüz de gereksiz yada hatalı ürün almak istemiyorum diğer bir yandan geleceği de düşünüyorum dx bir makina ile işe girdiğim de onun için satın almış olduğum lenslerim sonrasın da ff e yahut aynasız bir makinaya uyumluluğu yada bana dx tipi bir makinanın gerçek anlamda ne kadar yeterli olacağı yani ilk etapta şunun için yardımınızı diliyorum hangi tip bir gövde ve sonrasın da ekipman seçiminde tam olarak hangi flaş markası hangi tetikleyici markası yada softbox kullanıyorsunuz ve önerebilirsiniz. Son olarak belirmek istiyorum bilgim fotoğraf işleme ve kamera konusunda fotoğraf makinasın da hangi lens ne amaçlı kullanılır gibi tam bilgim yok mesela 24-70 70-200 50mm ve birde geniş açı lens ff bir makina için takımı tamamlıyor gibi ama dx crop faktörü girdiğinde işin içine aynı mı oluyor durum ihitiyacım olan yine bu lensler mi ? Ağustos 30, 2019 - Erkan gündoğan tarafından düzenlendi Ekleme Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 1, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 1, 2019 gönderildi (düzenlendi) Öncelikle benim - profesyonel meslek anlamında - bizzat üzerinden para kazandığım bir fotoğrafçılık deneyimim yok. Bu yüzden fotoğrafçılık mesleği icra eden arkadaşlar lütfen yanlış anlamasınlar. Ancak aşağı yukarı fotoğrafçı arkadaşların ürün / hizmet gamı bellidir. Eminim sen de biliyorsundur. Zira Grafik & Fotoğraf okumuşsun. Yani açmayı planlamış olduğun işletmede neler üretip neler satacağını biliyor olduğunu düşünüyorum. Böyle bir giriş yapmamın amacı şudur: Para kazanmak amaçlı yola çıkmış bir kişi, ki bu esnaf olabilir, tüccar olabilir.. Her ne olursa olsun öncelikle vitrininde satmayı düşündüğü ürün / yada hizmeti hazır etmesi gerekir. Ve makine ekipmanı da buna göre temin etmesi gerekir. Örneğin bir çay ocağı işleten bir esnafın vitrininde - ortalama - Çay, Kahve, Ayran, Meşrubat, Su vardır. (Çok basit anlamda bir Çay Ocağı İşletmesini örnek vermek istedim. Çünkü daha kolay ifade edebileceğimi düşündüm. Sen buradan bu örneği kendi mesleğine uyarlarsın) Şimdi bu ürünlerden hepsini ayrı ayrı ele almayacağım. Sadece "çay" ürününü ele alarak senin durumunu bir simüle edelim. ============================ 1- Çayı demleyip bir termosta çay ocağına getirip müşterilere satabilir ve bu şekilde para kazanabilirsin. Bunun için asgari ne gerekli? 11-Ocak 12-Su kaynatmak için tek göz bir çaydanlık 13-Çay 14-Su 15-Şeker Güzel.. Buraya kadar her şey yolunda. Ve biz ilk çayımızı demleyip müşterilere satmaya başladık. Ancak bir çok müşteri çaydan memnun iken; bir müşteri aynı çayı beğenmedi. Çünkü O az demli istiyor. Ee? Ne olacak şimdi?. Sende sadece suyu kaynatıp termosa demlediğin Tek Gözlü Bir Çaydanlık var. Ama Demlikli bir Çaydanlık olsaydı daha fazla çeşitte çay satabilecektin.. O halde hemen gidip bir de Demlikli Çaydanlık satın alalım. Artık Az Demli, Çok Demli, Normal Demli olmak üzere çok çeşitli çay elde edebiliyoruz. Neden? Çünkü Tek Göz Demlik yerine, Demlikli Çaydanlığa sahibiz. Öte taraftan müşterilere çay servisi yaparken toz şeker kullanıyorsun. Bu da hem müşterilere hem sana zorluk çıkartıyor. Bunun üzerine gidip kesme şeker alıyorsun. Ancak kesme şeker alınca gidip bir de şekerlik alıyorsun. Zaman geliyor, Demlikli Çaydanlıkta kaynattığın su bir başına artık yetmiyor. Bunun yerine gidip Kazan alıyorsun. Kazan alıyorsun, ama işlerin yoğunluğundan kazana su ilave etmek için onu sürekli takip etmen gerekiyor. Bazen edemiyorsun. Nee? Kazanda su mu bitti? Ne ara bitti.? Şimdi yeniden su kaynayana dek bir sürü müşteri çaysız kalacak. Vs. Dolayısıyla işleri aksatıyorsun. Bu iş böyle olmayacak, en iyisi Kazana otomatik su takviyesi yapan ısı ölçerli bir sistem satın alıyorsun. Zamanla rakiplerin senden daha cafcaflı hizmetler veriyor. Müşterilerini kaybediyorsun. Müşterilerine farklı farklı atraksiyonlar, cazip hizmetler sunman gerekiyor. Bunun için mevcut çay takımlarını değiştiriyorsun. Gidip daha fiyakalı, daha havalı takımlar alıp müşterilere daha prestijli hizmetler sunuyorsun. Vs... Vs... Özetle bir çay deyip geçmemek gerek. Çayından kahvesine, şekerinden suyuna kadar aslında bir dünya derdi vardır. Ama tabiiki, bizim konumuz çayın DERDİ DEĞİL ELBETTE. Neyi vurgulamak istedim? Bir çay ocağı açmak istiyor isen hesap etmen gereken detaylar, en azından ÇAY SEVİYESİNDE bunlar ve dahası... Ee.. Ne yapalım şimdi? Bir çay satmak için bunca hesap kitabın bizim fotoğrafçılıkla ve ekipmanla ilgisi nedir? Şudur: Amaç Çay Satmak ve Para Kazanmak ise: - Bunu bir TERMOSLA başlayarak ta yapabilirsin. - Yada bir DEMLİKLİ ÇAYDANLIKLA başlayarak yapabilirsin. - Yada bir KAZANLA, hatta gelişmiş teknolojiye sahip, yani kazandaki suyun ısısını kendi otomatik ölçüp suyunu kendi dolduran GELİŞMİŞ BİR KAZANLA da yapabilirsin. Yani Bu tamamen senin vizyonun, hedefin ve bütçenle ilgili konudur. Bence burada kararı tamamen sen kendin vermelisin. Zira kimse, riskini senin kendinin üstleneceğin bir hususta senin kadar sağlıklı bir karar veremez. Umarım ifade edebilmişimdir. Umarım faydalı olur. Eh, ben de bir işletmeci gözüyle meseleye böyle yaklaşabiliyorum Eylül 1, 2019 - muhammed ayter tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın