İçeriğe git

D610 DAN D850 YE GEÇMEK BENİ NEKADAR ETKİLER

Recommended Posts

Merhabalar Arkadaşlar,4 Yıldır D610 kullanmaktayım(TİCARİİ OLARAK))..Fakat bazı özellikler konusunda ( iso-af-çözünürlük vs)) d850 yi gözüme kestirdim..Peki bilen arkadaşlar bana bu konuda öncülük yapabilirlermi.? fiyat farkına rağmen cok ucurum bir fark görmezmiyim.yoksa görürüm ve iyiki d850 ye yükselmişim dermiyim.Bana Bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum..En kötü 'neden d850 ,d810 al aynısı vs diye bir önderiyi de kabul edebilirim :):)  ''  .

Şimdiden Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?

Ticari demişsiniz, ne çekeceksiniz, çektiğiniz fotoğrafları nerede kullanacaksınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

d850'nin farkı daha fazla odak noktası ve değişen af sistemi ile düşük ışık koşullarında da rahat ve hızlı odaklamanızı sağlaması, gelişen işlemcisi ile daha hızlı çekilen fotoğraflar arası gezinme ve fotoğraf çekme, eklenen modern çağ özellikleri (bluetooth, wifi, dokunmatik ekran vs.), sensör ile iso başarımı. buraya kadar hepimiz biliyoruz ancak burdan sonra sabahattin beyin sorusuna vereceğiniz yanıt ile değer mi değmez mi diye fikir yürütebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben de D750'den geçmiştim. Beni en çok etkileyen, fotoğrafı kırpma özgürlüğüm. Devasa bir fotoğraftan küçücük bir alanı alıyorum ve kullanılabilir bir fotoğraf elde ediyorum.

Neticede D850, her konuda D610'dan üstündür. Burada tek tek saymaya gerek yok. Tahminimce farkları siz de biliyorsunuzdur.

Ticari olarak kullanacağım demeseydiniz, imkanınız varsa hemen alın diyecektim. 🙂

İşin içine ticaret girerse, mantık evliliği yapmak gerekir.

Benimki bir aşk hikayesi.😍

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 10.09.2019 at 09:19, Sebahattin Demir yazdı:

Ne amaçla kullanmayı düşünüyorsunuz?

Ticari demişsiniz, ne çekeceksiniz, çektiğiniz fotoğrafları nerede kullanacaksınız?

Konuyla Alakaniz icin oncelikle tum arkadaslara ve size tesekkurlerimi sunuyorum ustadim..Evet Ticari dedim,gelin damat dış mekan fotograflari ,gerek gunun tam ortasinda gerek ikindi vakti golgeler vs,gerek se gun batimi ve karanlik ortamlarda,ve urun model cekimlerinde kullanacagim ustam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
7 saat önce, cancan6761 yazdı:

Konuyla Alakaniz icin oncelikle tum arkadaslara ve size tesekkurlerimi sunuyorum ustadim..Evet Ticari dedim,gelin damat dış mekan fotograflari ,gerek gunun tam ortasinda gerek ikindi vakti golgeler vs,gerek se gun batimi ve karanlik ortamlarda,ve urun model cekimlerinde kullanacagim ustam.

Merhaba,

@neehot bey genel hatlarıyla arasındaki farkları özetlemiş. Nikon D850 gerçekten efsane bir gövde. Ancak yüksek çözünürlük aynı zamanda dert demek. Gelin damat çekecekseniz bunlar genellikle dış mekan çekimleri şeklinde gerçekleşecektir diye tahmin ediyorum. Hele bir de gün batımı ve karanlık ortamlar dediğinizde işler daha da zorlaşıyor. Çünkü eğer flaş ya da paraflaş kullanmayacaksanız ve elde çekim yapacaksanız bu düşük enstantane kullanacaksınız demek. Bu koşullarda D850 gibi yüksek çözünürlüklü ve nazlı bir gövdede net fotoğraflar için sıkıntı yaşayabilirsiniz. Elinizin çok çok hafif titremesi, yüksek çözünürlüğün sonucu olarak net olmayan fotoğrafla sonuçlanacaktır. Flaş kullansanız dahi 1/250sn den yüksek enstantaneler için hızlı flaş kullanmanız iyi olacaktır. Paraflaşlarda bu biraz sıkıntı ve maliyet yaratacaktır. 

Ayrıca D850 ile kullanacağınız objektif(ler) de çok önemli. Tamam, kamera çok iyi ama onun piksellerini doyuracak kaliteli objektiflere ihtiyacınız olacaktır. Aksi durumda D850'nin gerçek gücünü göremeyeceksiniz. Beklediğiniz gibi sonuçları alamamanızın nedeni vasat objektifler olabilecektir. Muhtemelen gelin damat çekimlerinde 85mm, 70-200mm gibi ve bazen mekansal geniş açılar için 35mm veya 50mm gibi açılara ihtiyaç duyacaksınız. D850'nin tadını tam alabilmeniz için tüm bu objektif setinizin kaliteli olması gerekecektir. 

Önerim; Eğer Nikon ile devam etmek istiyorsanız, gövdeden önce objektif setinizi yükseltmeniz, ardından gövde geçişini yapmanızdır. Bu evrede verilecek en önemli karar DSLR mi yoksa bir aynasız ile mi devam edileceğidir. Gelin damat deyince yalnızca fotoğrafsa amaç, o zaman DSLR ile devam edilebilir ama video da girecekse işin içine Z aynasız serisine ciddi çekilde bakmanız yerinde olacaktır.

Bu yazdıklarım sizin evrenizden geçmiş, halen ve daha uzun bir süre D850 kullanacak olan, D850'sini çok seven bir fotoğraf gönüllüsünün deneyimleri sonucu oluşan acizane fikirleridir. Sizin gerçekliğiniz bunlara paralel olmayabilir.  

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Merhaba,

@neehot bey genel hatlarıyla arasındaki farkları özetlemiş. Nikon D850 gerçekten efsane bir gövde. Ancak yüksek çözünürlük aynı zamanda dert demek. Gelin damat çekecekseniz bunlar genellikle dış mekan çekimleri şeklinde gerçekleşecektir diye tahmin ediyorum. Hele bir de gün batımı ve karanlık ortamlar dediğinizde işler daha da zorlaşıyor. Çünkü eğer flaş ya da paraflaş kullanmayacaksanız ve elde çekim yapacaksanız bu düşük enstantane kullanacaksınız demek. Bu koşullarda D850 gibi yüksek çözünürlüklü ve nazlı bir gövdede net fotoğraflar için sıkıntı yaşayabilirsiniz. Elinizin çok çok hafif titremesi, yüksek çözünürlüğün sonucu olarak net olmayan fotoğrafla sonuçlanacaktır. Flaş kullansanız dahi 1/250sn den yüksek enstantaneler için hızlı flaş kullanmanız iyi olacaktır. Paraflaşlarda bu biraz sıkıntı ve maliyet yaratacaktır. 

Ayrıca D850 ile kullanacağınız objektif(ler) de çok önemli. Tamam, kamera çok iyi ama onun piksellerini doyuracak kaliteli objektiflere ihtiyacınız olacaktır. Aksi durumda D850'nin gerçek gücünü göremeyeceksiniz. Beklediğiniz gibi sonuçları alamamanızın nedeni vasat objektifler olabilecektir. Muhtemelen gelin damat çekimlerinde 85mm, 70-200mm gibi ve bazen mekansal geniş açılar için 35mm veya 50mm gibi açılara ihtiyaç duyacaksınız. D850'nin tadını tam alabilmeniz için tüm bu objektif setinizin kaliteli olması gerekecektir. 

Önerim; Eğer Nikon ile devam etmek istiyorsanız, gövdeden önce objektif setinizi yükseltmeniz, ardından gövde geçişini yapmanızdır. Bu evrede verilecek en önemli karar DSLR mi yoksa bir aynasız ile mi devam edileceğidir. Gelin damat deyince yalnızca fotoğrafsa amaç, o zaman DSLR ile devam edilebilir ama video da girecekse işin içine Z aynasız serisine ciddi çekilde bakmanız yerinde olacaktır.

Bu yazdıklarım sizin evrenizden geçmiş, halen ve daha uzun bir süre D850 kullanacak olan, D850'sini çok seven bir fotoğraf gönüllüsünün deneyimleri sonucu oluşan acizane fikirleridir. Sizin gerçekliğiniz bunlara paralel olmayabilir.  

Saygılar.

Tesekkurler..evet 610 kullaniyorum ve 70-200 f4 , 85mm-f1.4d - 50mm-1.8d ve tokina 16-28mm -f2.8 kullaniyorum..HSS flas takimda aktif olarak kullaniyorum.dediginiz gibi dis mekan gelin damat cekilecek cogunlukla.d850 de de ayni lens tskimini kullanacagim.iste konu basligindaki asil sorunun tam kalbine geldik ustam sizin cevaplarinizla..;) elimdeki mevcut takimda sadece 610 dan 850 ye gecmek istiyorum.yapacagim is ve kadro ayni..yoksa fiyat farkini ona verecegime ayni govdeyle dah daha kaliteli lens mi alsam daha makbul((elimdekiler disinda baska hangi lens isimi gorur onuda bilir degilim aslina bakarsaniz)))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
31 dakika önce, cancan6761 yazdı:

Tesekkurler..evet 610 kullaniyorum ve 70-200 f4 , 85mm-f1.4d - 50mm-1.8d ve tokina 16-28mm -f2.8 kullaniyorum..HSS flas takimda aktif olarak kullaniyorum.dediginiz gibi dis mekan gelin damat cekilecek cogunlukla.d850 de de ayni lens tskimini kullanacagim.iste konu basligindaki asil sorunun tam kalbine geldik ustam sizin cevaplarinizla..;) elimdeki mevcut takimda sadece 610 dan 850 ye gecmek istiyorum.yapacagim is ve kadro ayni..yoksa fiyat farkini ona verecegime ayni govdeyle dah daha kaliteli lens mi alsam daha makbul((elimdekiler disinda baska hangi lens isimi gorur onuda bilir degilim aslina bakarsaniz)))

Tekrar merhaba,

Google'da "fotoğrafı kamera mı çeker lens mi" yazın aratın ve ilk sıradaki yazıya bir göz atın. Tam da sizin gibi D610 ile D850 ve sizdeki objektiflerle karşılaştırması örnekle yapılmışını bulacaksınız. 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

21 saat önce, Sebahattin Demir yazdı:

Tekrar merhaba,

Google'da "fotoğrafı kamera mı çeker lens mi" yazın aratın ve ilk sıradaki yazıya bir göz atın. Tam da sizin gibi D610 ile D850 ve sizdeki objektiflerle karşılaştırması örnekle yapılmışını bulacaksınız. 

Saygılar.

Teşekkürlerimi Sunuyorum,yazıyı dikkatlice okudum ve  inceledim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 13.09.2019 at 14:11, Sebahattin Demir yazdı:

Tekrar merhaba,

Saygılar.

Selamlar,

Yazınız kendi adıma çok yararlı oldu. Bugüne dek hiç aklıma gelmeyen bir detayı  yazmışsınız. Bir D600 kullanıcısı olarak teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
1 dakika önce, Mehmet A. yazdı:

Selamlar,

Yazınız kendi adıma çok yararlı oldu. Bugüne dek hiç aklıma gelmeyen bir detayı  yazmışsınız. Bir D600 kullanıcısı olarak teşekkürler. 

İşinize yaramış olmasına sevindim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.