MuratY 0 Oluşturuldu: Eylül 18, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 18, 2019 Günaydın. 7200 makinam var. 750 ye geçmek istiyorum. 750 deki AA filtre ciddi manada keskinlik kaybı yaratıyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 18, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2019 gönderildi Bu konu üzerine uzun ve farklı sebeleri konuşulur ama soruna cvp olarak şu fotoğraf bir bak ve dediğin gibi ciddi bir manada olay olamaz ve yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MuratY 0 Eylül 19, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 19, 2019 gönderildi Teşekkürler Kemal bey. Ben bı fark göremedim bu durumda d750 ye geçiyorum Rabbim izin verirse. Saygılar sevgiler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Eylül 19, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2019 gönderildi Ben de D7200'den D750'ye geçmiştim. Neden geçmek istediğinizi merak ediyorum. Lensleriniz D750 için uygun mu? Size ekstra masraf çıkaracaksa geçmenizi hiç tavsiye etmem. Tek farkı ff olması, bir de iso gerçekten çok başarılı. Bunun dışında inanın fark yok gibi. İmaj kaliteleri neredeyse aynı. Örneğin, 70-200 f/2.8 bir lensle gün ışığında çekim yapsak, hangi fotoğraf D750 ile çekildi bilmeniz neredeyse imkansız. Bu bakımdan, çok gerekli değilse geçmenizi hiç tavsiye etmem. Kayda değer fark göremeyince gönül D850 istemeye başlar. Biraz daha sabretseniz de, bütçe uygun olursa D850'ye geçseniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 20, 2019 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi 10 saat önce, Turgay Seven yazdı: Ben de D7200'den D750'ye geçmiştim. Neden geçmek istediğinizi merak ediyorum. Lensleriniz D750 için uygun mu? Size ekstra masraf çıkaracaksa geçmenizi hiç tavsiye etmem. Tek farkı ff olması, bir de iso gerçekten çok başarılı. Bunun dışında inanın fark yok gibi. İmaj kaliteleri neredeyse aynı. Örneğin, 70-200 f/2.8 bir lensle gün ışığında çekim yapsak, hangi fotoğraf D750 ile çekildi bilmeniz neredeyse imkansız. Bu bakımdan, çok gerekli değilse geçmenizi hiç tavsiye etmem. Kayda değer fark göremeyince gönül D850 istemeye başlar. Biraz daha sabretseniz de, bütçe uygun olursa D850'ye geçseniz. Tamamen aynı fikirdeyim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MuratY 0 Eylül 20, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi Turgay bey ve Sabahattin bey , D750 ye geçmek istememin nedenlerinden ikisini söylemişsiniz. Buna ilave olarak, daha sığ alan derinliği de eklenebilir. Sadece tek lensim var Tamron 70-200 G2 . Genelde portre çekiyorum. Tabi enteresan bir durum, yada güzel bir manzara olursa, bilgimin ve lensin elverdiği kadarı ile fotoğraflamaya çalışırım. Gönül ister D850 alabilmek. Lakin maalesef bütçem yetmez. Zaten hobi olarak yapıyorum. D750 bile çok fazla benim gibi, az gelirli birine. Hatta, 7200 de yeter de artar belki, ama gönül kayiyor iste. Saygılar sevgiler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Eylül 20, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi Murat Bey merhaba, Madem değişimde kararlısınız, size birkaç tane daha D750 artısı yazıyım. İso'dan bahsettim ancak bir kez daha söylemek istiyorum. D750'nin İso başarımını D850 kullanınca anladım. Bu da demek oluyor ki, sınıfına göre olağanüstü. Benim için çok önemli bir diğer artısı da D750 titreşime karşı daha toleranslı. D7200’de çok küçük titreşimler fotoğrafta hemen kendini belli ediyordu. Ayrıca elinizdeki 70-200 G2 lensinizin karakteri de değişecek. Tam kare de çarpan faktörü olmadan gerçek 70 mm’de kullanma şansınız olacak. Bence en keyiflisi burası. Değişim gerçekleştiği takdirde, sizin görüşlerinizi de buradan bizlerle paylaşmanızı bekliyorum. Mutlu akşamlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sadikbasal 12 Eylül 25, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 25, 2019 gönderildi On 20.09.2019 at 19:14, MuratY yazdı: Turgay bey ve Sabahattin bey , D750 ye geçmek istememin nedenlerinden ikisini söylemişsiniz. Buna ilave olarak, daha sığ alan derinliği de eklenebilir. Sadece tek lensim var Tamron 70-200 G2 . Genelde portre çekiyorum. Tabi enteresan bir durum, yada güzel bir manzara olursa, bilgimin ve lensin elverdiği kadarı ile fotoğraflamaya çalışırım. Gönül ister D850 alabilmek. Lakin maalesef bütçem yetmez. Zaten hobi olarak yapıyorum. D750 bile çok fazla benim gibi, az gelirli birine. Hatta, 7200 de yeter de artar belki, ama gönül kayiyor iste. Saygılar sevgiler. anladığım kadarıyla tüketim toplumunun çılgınlığı sizi esir almış.Gerçekten ihtiyacınız varsa alın.Lüks tüketimden uzak durun.Çünkü kendinizi tutmaz iseniz lüks belli bir süre sonra sanki ihtiyacınız mış gibi gelecek , onsuz yapamam hayatımın bir parçası diyeceksiniz ve başka tüketimler yapacaksınız.size tavsiyem bu konu hakkında nette veya telde araştırma yapmayın veya yorum okumayın bu isteğiniz sönsün gitsin.Dar gelirli biri için ve özellikle bu işten para kazanmayacak biri için d750 lüks.karar sizin.Onsuzda yapabilirsiniz.tabi karar sizin. dövüş kulübü filminin çok sevdiğim bir lafı var SAHİP OLDUKLARINIZ SİZE SAHİP OLMASIN. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 25, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 25, 2019 gönderildi (düzenlendi) On 20.09.2019 at 19:14, MuratY yazdı: Sadece tek lensim var Tamron 70-200 G2 . Murat bey, madem tek lensiniz var, gövde değiştirmektense lense yatırım yapmanız daha mantıklı olmaz mı? Karar sizin tabi. Şimdiden hayırlı olsun. Eylül 25, 2019 - ÖNER BÜYÜKYILDIZ tarafından düzenlendi edit Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın