Levent savaseri 9 Oluşturuldu: Eylül 19, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 19, 2019 Merhaba. öncelikle ben profesyonel bir fotografcı değilim.Sizlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak fotograf makinem ile haşır neşir olup kendimi halen geliştirmeye çalışan bir amatörüm.Benim cok farklı bir sorunum var ve tecrübelerinize ihtiyacım var.Ailecek görüştüğümüz bir iş arkadaşım evlenmek üzere.Malum evlilik zamanı ortaya cıkan büyük masraflar ve iş hayatındaki ekonomik sıkıntılardan dolayı profesyonel bir çekime maalesef bütce ayıramayacağını belirtip benden olduğu kadarı ile diye kabullenip hatıra amaçlı bir nişan ve biray sonrasında gelin damat dış çekimi yapmamı rica etti.Ben de olur dedim ve belgrad ormanında cekeriz o zaman diye kabul ettim.(acıkcası biraz ortamında güzelliği ile kendi eksiklerimi kaparım diye düşünüp önerdiğim biryer)..Ve gecen hafta öğrendiğime göre İSFO adı verilen fotograf sanatcıları odası bana sıkıntı yaratabilirmiş.Sanki ben bu işten tcari kazanc sağlıyorum gibi kabul edip bana ceza kesebilirlermiş.Bu kuruma telefon actım ve evet yapamazsınız gelin 560 tl verin kayıt olun vergi levhası cıkarın vb gibi birsürü şart diretti..Para karşılığı yapılmayan birşey dediğim zaman da hep aynı yalanlar soyleniyor diye konu kapatıldı.Sıkıntım su ben bu cekimi yapsam ve gelip bana belge sorsalar bana ceza kesebilirlermi.Sonucta gercekten maddı bir amacla yapılan birsey olmayacak..Böyle bir durumla karşılaşırsam bana ne önerirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Eylül 19, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2019 gönderildi Konu başlığını İso sorunu olarak okudum. Detayları okuyunca, böyle bir durumun olduğuna çok şaşırdım. Söz konusu kuruluş, bu işi ticari olarak yapan fotoğrafçıların haklarını korumak için mevcut gibi görünüyor. Sizin yapacağınız iş korsan taksicilik gibi bir durum. Yasal taksiler varken, sizin aracınızla birilerini taşımanız yasak. Ancak bir akrabanızı, arkadaşınızı da garaja götürmenize kimse bir şey diyemez. Bana göre çekeceğiniz fotoğraf da örneğe benzer bir durumda. Bu bakımdan fotoğrafını çektiğiniz kişilerin arkadaşınız olduğunu bir şekilde ispat etmeniz gerekebilir. Bunu yaptığınız taktirde, kimse ceza kesemez diye düşünüyorum. Keserlerse bile itiraz ettiğinizde her şekilde kazanırsınız. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ÖNER BÜYÜKYILDIZ 37 Eylül 20, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi İsfo çalışanları cadde sokak gezip zabıta gibi korsan fotoğrafçı avlıyor mu bilmiyorum ama, velev ki geldi ve size belge sordu, fotoğrafını çektiğiniz arkadaşınız "ben bu kişiyi tanımıyorum, ücreti mukabili fotoğraf çektiriyorum" demediği sürece kimse size birşey diyemez. Bu işi ticari bir amaç ile yapmadığınız sürece içiniz rahat olsun. Baktınız ortaya güzel işler çıktı, ben bunu hep yapayım bu işten para kazanayım derseniz kayıt olursunuz ilgili yerlere. Kolay gelsin. Bu arada genç çifte mutluluklar dilerim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent savaseri 9 Eylül 20, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi Konu başlığını İso sorunu olarak okudum. Detayları okuyunca, böyle bir durumun olduğuna çok şaşırdım. Söz konusu kuruluş, bu işi ticari olarak yapan fotoğrafçıların haklarını korumak için mevcut gibi görünüyor. Sizin yapacağınız iş korsan taksicilik gibi bir durum. Yasal taksiler varken, sizin aracınızla birilerini taşımanız yasak. Ancak bir akrabanızı, arkadaşınızı da garaja götürmenize kimse bir şey diyemez. Bana göre çekeceğiniz fotoğraf da örneğe benzer bir durumda. Bu bakımdan fotoğrafını çektiğiniz kişilerin arkadaşınız olduğunu bir şekilde ispat etmeniz gerekebilir. Bunu yaptığınız taktirde, kimse ceza kesemez diye düşünüyorum. Keserlerse bile itiraz ettiğinizde her şekilde kazanırsınız. Kesinlikle ticari birsey degil tamamen sartlarin zorlamasi ile olusan bir olay.Nikah dairesinde bile burda fotograflari biz cekeriz aile uyelerine bile cektirtmeyiz diyip 1500 tl alan bir fotografci zorlamasi varken 1500 2000 tl de bir baska fotografciya odeme yapabilecek bir durumlari yok arkadaslarin.Zaten disardan ekipmana bakan bir bilir kisi bu isin maddi cikar amaci ile yapilmadigini anlayacaktir.Ins sikinti yasamadan bitirir ve hem onlara hem bize hos bir anı olur.SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent savaseri 9 Eylül 20, 2019 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi İsfo çalışanları cadde sokak gezip zabıta gibi korsan fotoğrafçı avlıyor mu bilmiyorum ama, velev ki geldi ve size belge sordu, fotoğrafını çektiğiniz arkadaşınız "ben bu kişiyi tanımıyorum, ücreti mukabili fotoğraf çektiriyorum" demediği sürece kimse size birşey diyemez. Bu işi ticari bir amaç ile yapmadığınız sürece içiniz rahat olsun. Baktınız ortaya güzel işler çıktı, ben bunu hep yapayım bu işten para kazanayım derseniz kayıt olursunuz ilgili yerlere. Kolay gelsin. Bu arada genç çifte mutluluklar dilerim. Ben de sizin gibi dusunuyorumAma yine de cok gozonunde olmamak icin baska biryer bakacagiz herhalde.Guzel temennileriniz icin tesekkur ederimSM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Eylül 20, 2019 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2019 gönderildi Konuyu okuyunca kimdir bu ISFO diye google araştırması yatığımda, ciddi ciddi Yıldız parkı ve Belgrad ormanını gezip denetleme yatıklarını anlatan yazılarına ve görsellerine rastladım. Konuya vakıf değilim ama aklıma aşağıdaki haret tarzından başka birşey gelmemekte. Avukat ile görüşmek faydalı olur. Olurya yanınıza geldilerve tutanak tutmak vb. kalkıştıklarında hemen tutanağın altına imza atmayın zorlama olursa (Zabıta ile geziyorlarmış bazen)durumunuzun (bu işi ticari olarak yapmadığınızı)şerh'i yazın ve sözlü olarakta yasal haklarınız arayacağınızı belirtin ve ondan sonra imzalayın. Gelin ve damat tanık olduklarından onlarda tutanağa serh yazmak istesinler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın