İçeriğe git

nikon d750

soneryuce

Recommended Posts

Merhaba herkese iyi akşamlar aranıza yeni katıldım.İki hafta önce Nikon D750 aldım.Kuş fotografı çekmekteyim sigma 150-600mm lensim ama Nikon D750'nin fotograf kalitesi düşük geldi açıkçası daha önce nikon d3400 kullanıyordum fotograflara bakıyorum hemen hemen nerdeyse aynı kalite yapmam gereken bir ayar felan mı?

örnek foto

https://yadi.sk/i/zPJ9h-3HOk2Avg Nikon D750 ile çekilmiştir

https://yadi.sk/i/sY4ZmPvEGzEXsg Nikon D3400 ile çekilmiştir

cevap verenlere şimdiden Teşekkürler...

- soneryuce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

iki fotoğraf arasında d3400 ile çektiğini daha çok beğendim:) kadraj,ışık,kompozisyon,kuşun fotojenikliği duruşu,çekim zamanı , açı vb. bunlar etkili.İyi makine her zaman iyi foto çekmiyor birazda kendimiz emek vermemiz gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, sadikbasal yazdı:

iki fotoğraf arasında d3400 ile çektiğini daha çok beğendim:) kadraj,ışık,kompozisyon,kuşun fotojenikliği duruşu,çekim zamanı , açı vb. bunlar etkili.İyi makine her zaman iyi foto çekmiyor birazda kendimiz emek vermemiz gerekiyor.

Evet bende d3400'le olanı beğendim tmm dedikleriniz etkili ama şuana kadar d750 çözünürlük anlamında istediğimi bulamadım.Acaba yapmadığım bir ayarı mı var diye sorma gereği duydum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
19 saat önce, soneryuce yazdı:

Evet bende d3400'le olanı beğendim tmm dedikleriniz etkili ama şuana kadar d750 çözünürlük anlamında istediğimi bulamadım.Acaba yapmadığım bir ayarı mı var diye sorma gereği duydum.

"şuana kadar d750 çözünürlük anlamında istediğimi bulamadım" 

Nasıl bir çözünürlük farkı bekliyordunuz ya da şöyle sorayım çözünürlük farkından neyi kastediyorsunuz? Her iki kamera da aynı çözünürlüğe sahip ve 24MP çünkü. Tek fark biri çarpanlı diğeri Tam kare (FF) gövde. Farkı anlayabilmeniz için aynı sahneyi aynı koşullarda çekmek gerekmez mi? 

@sadikbasal  beye katılıyorum; iyi fotoğraf çekmenin koşulu iyi kameraya sahip olmaktan geçmiyor, biraz da emek lazım.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 22.09.2019 at 10:06, Sebahattin Demir yazdı:

"şuana kadar d750 çözünürlük anlamında istediğimi bulamadım" 

Nasıl bir çözünürlük farkı bekliyordunuz ya da şöyle sorayım çözünürlük farkından neyi kastediyorsunuz? Her iki kamera da aynı çözünürlüğe sahip ve 24MP çünkü. Tek fark biri çarpanlı diğeri Tam kare (FF) gövde. Farkı anlayabilmeniz için aynı sahneyi aynı koşullarda çekmek gerekmez mi? 

@sadikbasal  beye katılıyorum; iyi fotoğraf çekmenin koşulu iyi kameraya sahip olmaktan geçmiyor, biraz da emek lazım.

Saygılar.

Emek veripte cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Çözünürlükten kastım daha net ve keskin fotoğraflar çekmekti.Mp bir öneminin olmadığını biliyoruz olsaydı D4s nin fotoğraf kalitesi bu kadar güzel olmazdı cep telefonlarınınkiyse mükemmel olurdu ve dslr makinalara ihtiyaç kalmazdı.Iyi bir donanım iyi fotoğraf vermez demişsiniz o zaman neden sürekli model yükseltiyoruz?Artık yetmediğine inanıyorsunuz ki yeni bir donanıma ihtiyaç duyuluyor sonuçta kimse gidipte boş yere o kadar para vermez.Bir yıl boyunca ben kursuna gitmediğim için fotoğraf makinesini kullanmamış kişiyim yeni üye oldum diye deklanşöre her bastığımda güzel fotoğraf beklemiyorum ayrıca ornito fotoğrafçılığı yaptığımı da belirttim bu da hem emek ve sabır gerektirir.

Neyse sorunuma gelince de nikon yetkili servisine gittim sensörden kaynaklanan bir sorunmuş.Bu site sorunlara çözüm bulmak için değil sanırım yeni üye olanlara öğüt vermek için açılmış sanırım.

Not: Şairinde dediği gibi öğüt taze yenmemiş ekmeğin bayat şekilde yedirilmesidir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@soneryuce bey tekrar merhaba,

Siz "Daha iyi çözünürlük beklerdim" dediğiniz için yazmıştım onları. Her iki kamerada aynı çözünürlüğe sahip çünkü. Çözünürlükten kastınızın daha net ve keskin fotoğraflar çekmek olduğunu bilemezdim.  

"İyi bir donanım iyi bir fotoğraf vermez" demedim "İyi fotoğrafa sahip olmanın koşulu iyi kameraya sahip olmaktan geçmiyor" dedim arada fark var tahmin edersiniz. O zaman almışken gidelim en pahalı ve en iyisini alalım, harika fotoğraflarımız olsun, bunun mümkün olmadığını siz de söylüyorsunuz. 

Bu site soru(n)lara çözüm bulmak içindir ve herkese açıktır. Birkaç post'u incelediğinizde siz de göreceksiniz. Öğüt vermek isteyen verebilir, almak isteyen alabilir. Biz burada hep birlikte birbirimizden çok şeyler öğreniyoruz, bildiklerimizi bildiğimiz kadarıyla paylaşmaya çalışıyoruz. Bu, en azından benim için böyledir.

Nikon D750 sensöründe ne gibi bir sorun varmış? Servis ne yaptı da sorununuz çözüldü, buradan paylaşabilir misiniz? Aynı probleme rast gelmiş dostlarımız faydalanmış olurlar.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 6 ay sonra...

1. fotoğraf brz ters ışık var. zor bir kadraj makina için buna rağmen DR gayet başarılı gölgeler çok iyi. diğer fotoğraf ise standart. kadraj ışık daha iyi. en azından ters ışık yok. 2 fotograf karşılaştırma için kesinlikle farklı koşullarda

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D 750 aldığımda üzerinde 50 mm 1.8 G lensle aldım. Ayrıca abimde 25 yıl önce alınmış analog nikon kamera ve AF 35-105 lens vardı ,onu taktım, canavar gibi çalışıyor. auto fokus ve pozlama tam uyumlu. Harika bir lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

fotoğrafta kalite farkı görmeniz gövde ile alakalı değildir, sensör değişikliği renk vs etki edebiliyor ancak netliğe değil, megapiksel olayıda baskı ve crop yaparken hissedilir bildiğim kadarı ile. öncelikle kamuflaj edinin kendinize, kuşlara genel olarak siz gitmeyin uygun ortamı hazırlayın onları size getirin mesafeniz yakın olsun hem fazla crop yapmamıs olur hemde detaylara sahip bir fotoğraf elde edersiniz bu sayede, güneş çok önemli iso basarımı nekadar iyi olan bi gövdeyede sahip de olsanız güneş olmadan o iş okadarda iyi çıkmaz. d750 ile çektiğiniz fotoda bir hata yok ışık yetersiz kalmış okadar. selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.