İçeriğe git

Nikon Z50 anons edildi

Recommended Posts

• Forum Editörü

Her geçen gün yeni bir aynasız kamera duyurusu ile uyanmaya başladık. Nikon Z6 ve Z7 modellerinden sonra en yeni Z serisi Z50 modelini duyurdu. Bu yeni modelle Nikon, yalnızca sensör boyutunu düşürmedi, aynı zamanda fiyatı da düşüren daha küçük APS-C boyutlu bir sensörü pazara sundu. 

Nikon, bu yeni 20.9 Megapiksel çözünürlükte DX format algılayıcısına bir dizi çekici özellik katmış. Canon, Sony ve Fujifilm APS-C aynasız modellerini hali hazırda duyurmuş durumdayken Nikon'un bu pazarda nasıl bir yer edineceğini merakla izleyeceğim. 

Yazının devamı ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon, aynalı sistemin üretimin iyice azaltıp yönünü aynasız siteme çeviriyor sanırım. 

Z9 bakalım nerede olacak. Z7 ve Sony A7RIII iki kamera deneyimimde Z7 önde idi.

Bu arada Noct lens çok güzel görünüyor sanırsam erişilmesi zor bir fiyatta. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
1 saat önce, mehmet yazdı:

Nikon, aynalı sistemin üretimin iyice azaltıp yönünü aynasız siteme çeviriyor sanırım. 

Z9 bakalım nerede olacak. Z7 ve Sony A7RIII iki kamera deneyimimde Z7 önde idi.

Bu arada Noct lens çok güzel görünüyor sanırsam erişilmesi zor bir fiyatta. 

@mehmet bey merhaba,

Z9 ne olacak bilemiyorum. Sony Alpha a9 II 'yi unutmayın. 2 gün önce anons edildi. 

Benim dikkatimi çeken başka bir konu var: Yeni anons edilen gövdeler nedense bilmem kaç yüz megapiksel sensörlü anons edilmiyor. Aşağı doğru inen bir ivme gözlemliyorum. Bunun istisnaları var elbette.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üretiken yüksek miktarda pixel içeren ürünler üretiyoruz da baskı aşamasında bu yüksek pixel yoğunluğuna ulaşım geride kaldı. 

300 Dpi çekip, 240dpi basıp, 72dpi ekranlarda bakıyoruz. 

Korkarım ki yakın zamanda giriş seviyesi kameralara akılı telefonlardaki görüntü işleme özelliklerini ekleyecekler.  Özellikle son duyurulan iPhone 11 pro Max içindeki yazılım çok yetenekli. 

Sorun insanların kafasındaki yüksek megapixel, büyük kamera ve lens daha iyi algısını kırmak gerek. Üreticiler yıllarca bunu iyi kullanıp 50Mpix'e kadar geldiler sattılar kazandılar.  Sonuçta kısır bir döngü. Kullan, at, yenisini al. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki, ne olacak böyle? Dediğiniz gibi iphone 11 pro  aynı anda bütün kameraları kullanarak şimdiye kadar yapılmamış bir işi başarıyor. 4 kameranıın dördü birden aynı anda aktif. Bu tüm dünyada büyük bir yenilik ve çok da iyi bir özellik. 

Diğer yandan dslr üreticileri aynasız modellere ağırlık verecekler elbette. 

Konuyu kendi açımdan ele alırsam eğer, yanımda ağır bir dslr ve en az 2 lens taşımak yerine, çok hafif bir aynasız ve belki 1 belki 2 lens taşımayı tercih ederim. 

Benim bir farklı düşüncem de, aslında bu aynasızların yapabildiği bütün işleri yapabilecek, benzer bir kalite sunabilecek bir cep telefonu, herhangi yeni bir dslr ekipmanı satın almayı, yanımda bir sırt çantasında taşımayı da gereksiz kılıyor. YAni benim gibi karar aşamasında olan biri ya aynasız alacak ya iphone. Peki nasıl karar verecek?

Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Teknoloji geliştikçe elbette çok yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilen cep telefonları, aynasız makinalar ve belki de daha farklı şeyler çeşit çeşit artarak hayatımıza girmeye devam edecek.

O halde bizi bunlardan herhangi birine itecek tercih sebebi ne olmalı ? Kişisel ihtiyaçlar mı ? Sanırım  bilinçli bir kullanıcı bunu ele alır. 

Ben her zaman hafiflik ve taşınabilirlik, aynı zamanda kaliteyi de tercih ederim. Eğer bir cep telefonu bunu sağlayabiliyorsa, o zaman herhangi bir dslr taşımak külfet değil de nedir?

İki makinayla çekilmiş fotoğrafları kıyaslayıp bunu da bir karara bağlamamız gerekir.

Belki de yeni nesil cep telefonları, lanse edildiği kadar iyi değildir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sihirli kelime interpolasyon yani cep telefonlarının sensörünün fiziksel olarak 12 mega pixel gibi yüksek pixel bandırmaması ve gelişmiş algoritmaların AI kullanarak yapay olarak yüksek çözünürlüklü fotografı üretmesi

Basılı mecra terk edilince koca hantal kameralar da tarihin tozlu sayfaları arsındaki yerini alacaklar. 

- mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Red kamera ile i 11 kıyaslaması yapmışlar. İzledim. Farklar gördüm. Görüntü kalitesi güzel. Ama lens karakteristik özellikleri yok. O bir dezavantaj

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.