İçeriğe git

85 mm 1,8G mi 105 mm 2,8 macro mu?

Recommended Posts

Merhabalar, d610 gövdemde kullanmak için porte çekimleri için bu iki lens arasında kaldım. 50mm 1,8 lensim var. 85 mm lens ve 105 mm arasında kaldım. 105 mm de tabiki fiyat farkı var ama tek lens ile hem portre hem macro avantajı sağlamış olacak. ama 85 mm nin de portrede ne kadar başarılı olduğunu hep duyuyor ve görüyorum. 105 mm de portre çekimi pek görmedim keskinlik, bokeh açaısından karşılaştırırsak macroyuda eklersek aradaki fiyat farkını vermeye değer mi, değerli görüşlerinizi paylaşırsanız ön fikir oluşmuş olacak bende.  teşekkürler şimdiden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, lens olarak sadece 50mm 1.4G kullanan biri olarak ff makinalarda 50mm ile her türlü fotoğraf (portre, manzara, ürün vs.) çekmeye olanak sağlıyor. 85mm evt çok güzel bir portre lens ama sizinde 50mm gibi zaten güzel bir lensiniz mevcut. Eğer macro fotoğraflara ilginiz varsa 105mm yi tercih edebilirsiniz. Veya tak gez lensiniz de varsa ve macro düşünmüyorsanız 50mm ile 85mm yi değişim yoluna da gidebilirsiniz. Tam olarak amacınız ne ise o lense yönelmeniz size daha çok keyif verecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

85'i D600 ile kullanıyorum ve çok memnunum. Lensi portre harici mimari vb. detay, hatta manzara fotoğraflarınızda da tercih edebilirsiniz. 105mm'ye göre çok daha hafif. (350gr/750gr) Fiyat ve hız (f1,8/2,8) olarak da artısı var. Macro da çekerim derdiniz yoksa 85'i gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Nikon D850 kameram ile birlikte Nikkor AF-S VR Micro 105mm f/2.8G IF-ED objektif kullanıyorum.

Çok özel manzara sahneleri dışında hem makro hem de portre için bu objektifim ile harika sonuçlar alıyorum ve 85mm objektife ihtiyaç duymuyorum. 

Amacınız aynı zamanda makro ise, ben de bu objektifi ısrarla tavsiye ederim. VR olması da ayrı bir avantaj elbette.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.