İçeriğe git

Cebime göre

Recommended Posts

Merhaba sevgili arkadaşlar.

Benim bir kaç konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Belki de fikir alışverişi yapabilecğeim bir kaç şey sormak, paylaşmak isterim. 

Bisiklet sporuyla yakından ilgilenen biri olarak bazen 7  bazen 70 km yol yapıp dönüyorum. Bu esnada yolda hiç ummadığım bir anda müthiş kareler karşıma çıkıyor. Örneğin 2 gün önce sabah antrenmanına çıktığım bir anda, İstanbul çok sisliydi. Burada yaşayan bilir. SAbah yola çıktığımda hafif olan sis, yerini kısa süre sonra çok ağırlaşarak neredeyse göz gözü görmez hale getirdi. Tam da bu ikisinin arasında bir sırada bir fabrikanın önünden geçiyordum. Sisler arasında yeni doğan güneş koskocaman turuncu bir portakal gibi duruyor, fabrikanın bacasından tüten dumanlar da orta planda iken, tek bir ana öğenin eklenmesiyle müthiş bir görsel şölen ortaya çıkıyordu. Bu kareyi kaçırdım elbette.

Benim kullandığım makina 3 objektifli tripodlu bataryalı bezli bilmem nelerle dolu bir çanta içinde duruyor. Spora çıktığım zamanlarda bu çantayı sırtıma takıp çıkmam mümkün değil. Bu üstteki kareyi cep telefonu ile çekmeyi düşündüm ama daha önce benzer bir kare çekmiştimm hiç mi hiç memnun kalmamıştım. 

O nedenle her gittiğim yere götürebileceğim ama bir cep telefonundan da çok daha iyi sonuçlar verecek bir makina ihtiyacı içerisindeyim.  

Bu arada yeri gelmişken spormadan edemeyeceğim. Sizlerin cep telefonuyla çekilen fotoğraflara bakışınız, düşünceleriniz nedir?  son zamanlarda çok iyi fotoğraflar çeken makinalar çıktı gerçekten. Ama yine de tatminkar olmadığını düşünüyorum. 

Bu gibi gerekçelerle bir kaç makina baktım ama karar kılamadım. Nikon 1 de olabilir, başka bir şey de. Büyük boy baskı almayıp sadece web üzerinde paylaşacağım. Belli olmaz belki yarışmaya da sokarım denk gelirse. Ya da sadece instagramda paylaşacağım.  her halikarda, cep telefonu gibi basit ama ondan çok daha iyi çeken bir makinaya ihtiyaç duymaktayım. Sizlerin bu konuda önerileriniz ne olurdu acaba?

Geçen gün sahilde cep telefonuyla çektiğim bir fotoğrafı ekleyeyim. Bunu cep ile çektim. Şunu demek istiyorum. Bu paylaşım şartları altında bu sonuç tatminkar aslında. Ama yarın öbür gün büyük baskı almak istersem veya yarışmaya girmek istersem cep telefonuyla çektiğim fotoğraf elbette yeterli bir piksel doygunluğu vermeyecektir diye düşünüyorum..

siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında ?  

yni734-01.jpeg

- BurakN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, Sıla'nın Oppo reklamını hatırlarsanız orada telefon ile çekilen görüntüleri çıktı alarak sergi yapıyordu tabi işin içinde reklam olunca abartmalar olabiliyor ama güncel telefonlar o kadar güçlü ki gerçekten kaliteli görüntüler yakalayabiliyorsunuz ve reklamda amatör olarak bu işin yapılabileceği vurgulanıyor. Daha önceleri de Nokia ve Sony büyük bütçeli filmlerde ve kliplerde boy gösterdi ve kimse telefon ile çekilen kısımları yadırgamadı. Eğer özel durumun yoksa hangi makinayla çekersen çek kaliteden önce düşünce ve sanatın ön plana çıkması gerekir.

Tabi işin aslına gelirsek bana kalırsa makinana küçük taşınabilir bir çanta alabilirsin, hepsini yanında taşımak zorunda değilsin. Mesela benim 2 tane çantam var böylelikle gideceğim yere göre ekipman alabiliyorum veya özel çekimler için büyük çantayla beraber bütün ekipmanlarımı yanıma alıyorum.

Küçük bir makina istiyorsan da ben olsam sony a6000 serisine bakardım. Gerçekten çok küçük ve çok kaliteli fotoğraf ve video çekebiliyor. Gerçek anlamda 2.makina rolünü fazlasıyla üstlenebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullandığım ve gönül rahatlığıyla önerebileceğim bir makine:

Canon G15

Üretimde olduğunu sanmıyorum ancak tank gibi bir makine olduğundan temiz bir 2. eli rahatlıkla alınabilir.

Bu önerim bütçe dostu bir öneridir.

Kesenin ağzını biraz daha açınca 1" sensörlü bir makine de alınabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu anda akıllı telefonlar içinde en iyi sonuç veren iPhone 11 pro.

Sony'nin RX serisinı tavsiye ederim. https://www.sony.com.tr/electronics/kompakt-fotograf-makineleri/t/cyber-shot-kompakt-fotograf-makineleri?bestfor=expert-capability

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Ne kadar demokratik bir topluluğuz;

Nikontürk platformunda Sony öneriliyor, Canon öneriliyor :) :) 

Bakalım daha ne markalar gelecek ardından... ;) 

Enteresan!

• Beğendim 1
  • Komik 2
  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sebahattin Bey,

Sizin de söylemek istediğiniz gibi bu forumda fotoğrafa gönül verenler arasında genel olarak Nikon'un DSLR makineleri konuşulur.

Fotoğrafa gönül vermekle Nikon'a gönül vermenin aynı şey olmadığını düşünüyorum. Çoğumuzun da da diğer markalarla şöyle ya da böyle bir geçmişi vardır.

Benim düşünceme göre bu forumda Nikon makineler hakkında bilgi alışverişi yaparken diğer markaları yok saymaya hakkımız olmadığını varsayıyorum.

Sonuçta hiç birimiz Nikon'un ortağı değiliz. Forumun adının da Nikon severler ya da fanatikleri forumu olmadığını biliyoruz. 

İyi olduğunu düşündüğüm, başka bir markanın bir modelini önermenin kötü ya da "enteresan" tarafını anlayabilmiş değilim. Çünkü marka fanatikliği yapacak ergen yaşımı çok gerilerde bıraktığımdan bunun tümüyle teknik bir konu olduğunu kabul ediyorum.

Saygılarımla..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@myasar bey merhaba,

Konuya biraz eğlence katmaktı maksadım, eleştiri olsun diye yazmamıştım. Amacım o olmasa da öyle algılanmasına neden olduğumu düşündüm şimdi. Hepimiz, ben de dahil Nikon harici ekipmanlar kullanıyoruz, bunda kötü ne olabilir ki? SLR gövdelerimin ikisi de Canon'dur. Aynasız gövdelerimin biri Olympus, diğeri Fujifilm'dir. Ama Nikon D850 kameramı hala hiçbir gövdeye değişmem, o ayrı. Bir gün ondan daha iyisi olduğuna inandığım başka bir marka bulursam ve bütçem elverirse hemen geçerim. Hiçbir şeyin fanatiği olmadım şimdiye kadar, ben de sizin gibi düşünüyorum. Bunu da her fırsatta dile getirmeye çalışıyorum. Alınmanıza üzüldüm!

Saygılar.

• Beğendim 1
  • Harika 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arada bir eğlence olsun makara olsun :) devamlı teknik bilgi devamlı öneri öneri :) olmaz.

Evet Forumda başından beri nikon başta olarak fotorğraf dünyasına herzaman açık olduk ve olacağız ..

Bazen konularda lütfen gereksiz alınganlık veya konuyu başka yerlere çekmeyelim evet Burası nikontürk forumu bazı arkadaşlar Marka hastalıgı yapabilir ve olağan bir durumdur. Hayatın her bölümünde bir markayı benimsemek ve onu fanatiği olmuş milyonlarca insan vardır ve bu bizde de . vardır illa :)

sevgiler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Heh, ben de farklı bir yaklaşımda bulunup iyice karıştırayım ortalığı :) Bi şenlenelim şöyle

Fotoğrafa ilk başladığım günlerde (96, Ankara) Nikon makinaları beğenmiş, onlardan almak istemiştim. Eğitim aldığım bir hocam bana şimdi markasını hatırlayamadığım bir makina sattı, o zamanlar iyiydi. İ harfiyle başlıyordu neyse işte. Pentax gibi orta karar bir şey işte. Hala var piyasada Canon Ae program gibi bir şeydi.  Sonra onu sattım, Daha iyi bir Canon aldım. 3300 lira gibi de iyi bir para vermiştim, maaşımın 3-4 katı olması lazım. Ondan sonra digitaller çıktı, 3 Tane Panasonic eskittim, Fz1 Fz5 fz 10 mu 20 mi neyse. Arada bir tane Sony bir kaç tane uyduruk kompkt derken bak 25 sene oldu  hala bi nikon sahibi olamadık. İş inada bindi resmen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
15 saat önce, BurakN yazdı:

Heh, ben de farklı bir yaklaşımda bulunup iyice karıştırayım ortalığı :) Bi şenlenelim şöyle

Fotoğrafa ilk başladığım günlerde (96, Ankara) Nikon makinaları beğenmiş, onlardan almak istemiştim. Eğitim aldığım bir hocam bana şimdi markasını hatırlayamadığım bir makina sattı, o zamanlar iyiydi. İ harfiyle başlıyordu neyse işte. Pentax gibi orta karar bir şey işte. Hala var piyasada Canon Ae program gibi bir şeydi.  Sonra onu sattım, Daha iyi bir Canon aldım. 3300 lira gibi de iyi bir para vermiştim, maaşımın 3-4 katı olması lazım. Ondan sonra digitaller çıktı, 3 Tane Panasonic eskittim, Fz1 Fz5 fz 10 mu 20 mi neyse. Arada bir tane Sony bir kaç tane uyduruk kompkt derken bak 25 sene oldu  hala bi nikon sahibi olamadık. İş inada bindi resmen.

@BurakN bey merhaba,

Madem biraz da eğlenelim dedik, bir katkı da benden olsun size :) :

Alın bir "GoPro Hero 7 Black" veya bütçeniz uygunsa yeni Hero 8 Black olsun bitsin. Hem bisikletinizleyken kaskınıza takıp ilginç video ve fotoğraflar çekebilirsiniz (hatta time-lapse çekim yaparsınız) hem de fotoğraf çekersiniz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dün biraz gezdim, 54 km yol yapmışım. Daha önce hiç gitmediğim bir yere gittim. Manzara çekerim diye yanıma sadece 10-18 takılı canonu aldım. Bir kaç güzel şey çektim ama arada tripod ihtiyacım oldu. Tele de lazım oldu. Yine de idare ettim ama ihtiyaçlar bitmiyor işte. Ya tam tekmil gezeceğim ya da iyi bir tak hez lens takıp bir süre daha böyle devam edeceğim. 

Ama şu var, makinayı yanımda taşımak için bir sırt çantası da takıyorum ki bisiklete neredeyse sadece donuyla binen biri için bu çok fazla bir yük :))) 

Adapte olacağım, başka yolu yok. 

Bu arada adını hatırlayamadığım i harfiyle başlayan ilk makinamın adını hatırladım. İ harfiyle başlamıyor :) e yaşlandık tabi 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.