cemalettin gür 0 Oluşturuldu: Aralık 31, 2019 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 31, 2019 herkese hayırlı günler diliyorum. 70-200 VR1 Lense sahibim. Lens ile çekim yapıyorum ama bir türlü net fotoğraf çekmiyor ikinci el aldım aldığım kişiye de ulaşamıyorum. netliği lw ekranından da ayarlamaya çalışsam da yine de net değil. fotoğrafı yakınlaştırınca bu durum anlaşılıyor normal şekilde bakınca prblem yok gibi ama fotoğrafı pc ye yükleyip yakınlaştırınca fotoğraf bulanık görünüyor örnek resimde de görüldüğü gibi. bunun sebebi ne olabilir ve çözümü nedir yardımcı olursanız çok memnun kalırım. sevgiler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ocak 1, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 1, 2020 gönderildi Merhaba, Netlemeyi yüze mi yaptınız? Konunun bacakları yüze göre çok daha net. Sorununuz aklıma gelen şu nedenlerden olabilir; Lensde fiziksel hata Lensde Back/Front netleme sorunu @Sebahattin Demir beyin bu yazısını okuyabilirsiniz. VR lens kullandığınız için pek olasılık vermesem de düşük enstantane kullanımı. Fotoğrafınızda kumlanma olmadığını görüyorum. Belkide düşük iso f/2,8 de bile yeterli enstantane hızını vermemiş olabilir. Exif bilgileri ve makine modelinizi de yazarsanız yararlı olabilir. Sorununuzu doğrulamak için; üçayak üzerinde sabit bir obje ile çekim yaptığınızda durum nedir? Mutlu yıllar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cemalettin gür 0 Ocak 1, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 1, 2020 gönderildi öncelikle mutlu yıllar diliyorum murat bey. EXİF bilgileri şu şekilde makine : Nikon D750 lens : Nikon vr 70-200 iso :100 f:2.8 1/350s ve netlemeyi yüze yaptım. lens ile baya uğraştım bu durumu fark ettikten sonra. tripot ile diyafram değerlerini değişerek de çekim yaptım çektiğim fotoğrafları inceledim ve hepsinde netlik sorunu var yüz bulanık Ekrandan bakıp sonuna kadar yakınlaştırarak manuel ayarda netleyerek de çekim yaptım ama yine de bulanık. bir durum dikkatimi çekti yukardan aşağı doğru çekim yaptığım zaman netlik gayet güzel oluyor. acaba lensin içinde mi bir problem var sanki çektiğim nesneyi net görmüyor gibi. ne kadar ince ayar yapıp çekmeye kalksam da sonuçlar olması gerektiği gibi değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turgay Seven 24 Ocak 1, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 1, 2020 gönderildi İyi akşamlar Cemalettin Bey. Yeni yılınız kutlu olsun. Tripod kullanarak gündüz bir şehir manzarası çekin. Mümkünse ayna/perde titreşimini önleyin, zamanlayıcı da kullanın. Fotoğrafı bilgisayarınıza yükledikten sonra, %100'ü aşmayacak şekilde yeterli büyütmeyi sağlayarak detaylıca inceleyin. Fotoğrafın sol tarafı ile sağ tarafı, aynı şekilde üst ve alt kısmı arasında ciddi netlik farkı var mı anlamaya çalışın. Düşme, çarpma vb. sebeplerden dolayı lensin iç elemanlarında minicik bir oynama bu soruna yol açıyor. Lensin arka kısmındaki vidaları da bir inceleyin. Açılma izi vb. tamir görme emaresi var mı? Ortalama fiyatların oldukça altında alınan lenslerde bu tarz sorunlar olabiliyor maalesef. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Ocak 2, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 2, 2020 gönderildi Lens eğer tamir görmüş ve yeterli bilgisi olmayan biri bu tamiri yaptıysa sorunlar çıkmakta. Üst sınıf dediğimiz bu lenslerin tamiri yapıldığında elemanlarının kalibre edilimesi ve verilerin lens içindeki mikro komtrolcüye yüklenmesi gerekmekte. Nikon bu yüzden onlara CPU lens demekte. Benim nacizane tavsiyem lensi Nikon Türkiye servisine götürün. onlar daha kesin ve doğru teşhis koyarlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin 3 Ocak 3, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2020 gönderildi Ben sizi başka bir konuda uyarmak istiyorum. Bildiğim kadarıyla 70-200 VR1 f:2.8 lens FF uyumlu değil köşelerde kararma yapar, 70-200 VR2 kullanmalısınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Ocak 3, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 3, 2020 gönderildi 70-300 ile karıştırıyor olmayasınız. AF-S 70-200 f2.8 VR FF lenstir. 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm üçlüsü FF dir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 3, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 3, 2020 gönderildi 2 saat önce, mehmet yazdı: 70-300 ile karıştırıyor olmayasınız. AF-S 70-200 f2.8 VR FF lenstir. 14-24mm, 24-70mm, 70-200mm üçlüsü FF dir. @mehmet bey merhaba, @Hüseyin beyin dediği şey çok yanlış değil aslında. Tamam, Nikon 70-200mm f/2.8 VR1 DX objektif değil ama, köşelerdeki keskinlik kaybı ve aşırı köşe kararması nedeniyle ve DX gövdelerde bu olumsuzlukların hissedilmemesi nedeniyle, DX lens gibi algılanıyor genelde. Aslında VRI ve VRII arasındaki en bariz farklar VR sisteminde ve Nano kaplama tarafında olsa da VRI yukarıda bahsettiğim nedenlerle özellikle yüksek çözünürlüklü tam kare gövdelerde tercih edilmiyor. Aslında D850 gibi yüksek çözünürlüklü gövdelerde profesyoneller bu ikisinin yerine en yeni nesil olan 70-200mm f/2.8E FL ED VR objektifi tercih ediyorlar. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın