İbrahim Hasdemir 0 Oluşturuldu: Ocak 16, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 16, 2020 Dün fotoğraf çekerken hiçbir sorun yoktu. Bugün elime aldım fotoğraf çekeyim dedim bu olayla karşılaştım canım sıkıldı açıkçası. Bazen fotoğraflar düzgün renk tonlarında çıkarken bazen sarı yeşil değişik tonlarda çekiyor. Bazen tamamı renk değişimine uğrarken bazen ya üst taraf ya da alt taraf renk değiştiriyor. Bu durumu daha önce yaşayan üstadlardan yardım bekliyorum. Makine 7 8 aylık. Lens 1.8g 50mm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 17, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi @İbrahim Hasdemir bey, Beyaz dengesiyle oynamış olabilirsiniz. Beyaz dengesi ayarını otomatik olarak değiştirip dener misiniz. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Hasdemir 0 Ocak 17, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi Keşke öyle olsa Bir sonraki çektiğim fotoğraf normal renklerde çıkabiliyor. Beyaz dengesi otomatik modda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 17, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi 2 saat önce, İbrahim Hasdemir yazdı: Keşke öyle olsa Bir sonraki çektiğim fotoğraf normal renklerde çıkabiliyor. Beyaz dengesi otomatik modda. Soru 1: Kamera LCD'de de böyle mi? Soru 2: Gönderdiğiniz çıktı kamera JPEG çıktısı mı, yoksa RAW'den JPEG dönüştürülmüş hali mi? Soru 3: RAW çekip, bilgisayaranızda açtığınızda da aynı durum mu oluyor? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Hasdemir 0 Ocak 17, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi 1-Evet lcd de de durum bu 2-Raw çekim yapıyorum 3-Maalesef aynı durum Sebep olarak aklıma gelen sadece 1 gece arabanın bagajında soğukta kalması geliyor. Soğuk birşey yapar mı acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ocak 17, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi Sanırım size ufukta servis yolları görünüyor @İbrahim Hasdemir bey Kameranın bu durumu bazen yapıp bazen yapmaması soğuk lehim gibi bir durumu aklıma getirdi. Gece soğukta kaldıysa ve siz kamerayı sıcak bir ortama soktuysanız belki böyle bir durum oluşmuştur. Başka bir objektifle deneme şansınız yok mu, son çare olarak? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim Hasdemir 0 Ocak 17, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 17, 2020 gönderildi Hadi ya Ben toz girmesin diye lens bile değişmeye korkarken başıma gelene bak İl dışındayım üstadım diğer lens yanımda değil. 6 7 aylık makina kötü oldu bu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Ocak 18, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2020 gönderildi "Sebep olarak aklıma gelen sadece 1 gece arabanın bagajında soğukta kalması geliyor. Soğuk birşey yapar mı acaba?" Sizin sorununuzun bu olup olmadığına ancak teknik servis karar verebilir. Ancak bu vesileyle tekrar hatırlatmakta yarar var: Her hangi bir elektronik aygıtı çok soğuk ortamdan oda sıcaklığına alırken dikkatli olmak gerekir. Nasıl ki gözlüklerimiz soğuktan sıcağa geçince buğulanır, aynı durum burada da söz konusu. Makinenin içine kadar işleyebilecek buğulanmanın zarar verme olasılığına karşı en az bir kaç saat kullanmamak yararlı olur. Umarım basit bir arızayla geçiştirirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yeşildeniz 1 Ocak 26, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2020 gönderildi On 16.01.2020 at 22:44, İbrahim Hasdemir yazdı: Dün fotoğraf çekerken hiçbir sorun yoktu. Bugün elime aldım fotoğraf çekeyim dedim bu olayla karşılaştım canım sıkıldı açıkçası. Bazen fotoğraflar düzgün renk tonlarında çıkarken bazen sarı yeşil değişik tonlarda çekiyor. Bazen tamamı renk değişimine uğrarken bazen ya üst taraf ya da alt taraf renk değiştiriyor. Bu durumu daha önce yaşayan üstadlardan yardım bekliyorum. Makine 7 8 aylık. Lens 1.8g 50mm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yeşildeniz 1 Ocak 26, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 26, 2020 gönderildi merhabalar sorunun çözümü oldumu acaba tecrübe mahiyetin de paylaşırsanız sevinirim. çok geçmiş olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın