Hakan Süer 2 Oluşturuldu: Ocak 17, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 17, 2020 Selamlar, Yıllarca croplu nikon ları kullandıktan sonra, gerek taşıma kolaylığı gerekse gaza getirilmem sebebiyle m43 sisteme yatırım yapmıştım. Fakat 2 sene boyunca fotoğraftan soğudum. Bir türlü ne makineye ne elektronik vizöre ne de fotoğraf kalitesine alışabildim. Şimdi m43 Ekipmanımı sattım ve nikon fx kullanmak istiyorum. Biraz keskin fotoğraf fetişi var. Aslında body olarak hala d700 ü çok beğeniyorum ama karşıma Nikon d610 çıktı ve iyi bir fiyata buldum, bu body de hiç kullanmadım. Genel olarak tavsiye eder misiniz? Bazıları 600 den 610 a güncellenrken fotoğraf kalitesinden ödünç verilmiş vs yazmış. Kafam oldukça karıştı. Yardımlarınızı rica ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ocak 18, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 18, 2020 gönderildi Merhaba, İlk dijital makinem D80'den sonra uzun yıllar D600 kullandım, olanağım olsa takasta kullanmaz ikinci makine olarak tutardım. 610'un iso başarımı 600'den biraz daha iyi diye biliyorum. Neticede 6 senelik makine ama fiyat olarak uygun böyle bir tam kare makineye geçip tam kare iyi lenslere yatırım yapmanız çok mantıklı olur. İleride daha iyi bir makineye geçtiğinizde elinizde iyi bir lens seti olur. Neticede lense yatırım yapmak her zaman daha mantıklı. Selamlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hakan Süer 2 Ocak 18, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 18, 2020 gönderildi Teşekkür ederim yorum için, d600 dan d610 a güncellerken fotoğraf kalitesi düşmüş yazmışlar da, kafam karıştı var mı bir bilginiz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ocak 19, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 19, 2020 gönderildi Böyle bir şey duymadım. Bence 610'a geçiş 600'ün ilk dönem makinelerinde oluştuğu söylenen sensöre yağ sıçratma problemi(?) Gerçi 600'de böyle bir sorun ile karşılaşmadım, belki de sonradan giderildi. Kanımca 610 bu olumsuz algıyı ortadan kaldırmak için çıkarıldı. Yoksa 610'un 600'ün gerisinde olduğunu düşünmüyorum ama yinede inceleyin. Bu arada D700 hakkında bilgim yok, onu da belirtmeliyim. https://www.dxomark.com/Cameras/ https://cameradecision.com/compare/Nikon-D600-vs-Nikon-D610 Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hakan Süer 2 Ocak 22, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 22, 2020 gönderildi Az önce aldım. Sanki eski bir arkadaşımla karşılaşmış gibi hissettim m43 kesinlikle bana göre değilmiş. Teşekkürler yardım için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Ocak 23, 2020 gönderildi Paylaş Ocak 23, 2020 gönderildi Hayırlı olsun..daha iyilerine diyelim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın