İçeriğe git

Yeni makine hakkında

Erdem34

Recommended Posts

Merhabalar
Nikon D5200 18-55mm kit lens kullanıcısıym hobi olarak fotoğraf çekiyorum. Manzara, portre, çiçek, sokak fotoğrafları çektim. 
Bazen bir manzarada, bir portrede yada bir çiçek fotoğrafında çektiğim fotoları çok beğendim. bazen netlikti bulanıklıktı karanlıktı fotoğrafları beğenmedim.

Genel olarak cihazdan memnunum. Ancak fotoğrafçılık dibi derya...

Öğrendikçe daha çok şey deniyorsun. Bazen başarılı bazen başarısız oluyorsun. Fotoğrafçılıkta ana konulardan haberdarım. Az çok öğrendim diyaframı enstantaneyi isoyu, kompozisyonu biliyorum. Eksiğimde çok. her daim öğrenmeye hazırım.

Bu aralar yeni bir makine satın alarak daha iyi keskin fotolar çekeceğimi zannediyorum. Yada heves ediyorum.

Kullandığım cihaza lens mi alsam yoksa makineyi mi değiştirsem aslında çok karar veremedim. bu sebeple ne yapmam gerektiği hakkında sizlerden fikir almak istedim.

Nikon D7500 modelini düşünüyorum 18-140mm kit lens ile mi yoksa  tamron 17-50 vc ile mi alsam bilemedim

benim için değişen çok şey olur mu olmaz mı bilmiyorum o cihazla hiç foto çekmedim Pc ortamında hiç kontrol etmedim.

Geçen gün Nikon D750 FF makine ile çekilen bir kaç fotoğrafı PC ortamında inceledim . manzara ve portre fotoları gayet netti ve çok hoşuma gitti.

Sirkeciye gittim cihazlara baktım lenslere baktım. Sonra döndüm geldim...

fotoğraf çekmeyi sevmiş biri olarak bu sevdayı mevcut ürün ile mi yoksa bu bahsettiğim cihazlardan biri ile değiştirerek yola devam mı etmeliyim

herkese saygılar iyi forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar
Nikon D5200 18-55mm kit lens kullanıcısıym hobi olarak fotoğraf çekiyorum. Manzara, portre, çiçek, sokak fotoğrafları çektim. 
Bazen bir manzarada, bir portrede yada bir çiçek fotoğrafında çektiğim fotoları çok beğendim. bazen netlikti bulanıklıktı karanlıktı fotoğrafları beğenmedim.
Genel olarak cihazdan memnunum. Ancak fotoğrafçılık dibi derya...
Öğrendikçe daha çok şey deniyorsun. Bazen başarılı bazen başarısız oluyorsun. Fotoğrafçılıkta ana konulardan haberdarım. Az çok öğrendim diyaframı enstantaneyi isoyu, kompozisyonu biliyorum. Eksiğimde çok. her daim öğrenmeye hazırım.

Bu aralar yeni bir makine satın alarak daha iyi keskin fotolar çekeceğimi zannediyorum. Yada heves ediyorum.
Kullandığım cihaza lens mi alsam yoksa makineyi mi değiştirsem aslında çok karar veremedim. bu sebeple ne yapmam gerektiği hakkında sizlerden fikir almak istedim.

Nikon D7500 modelini düşünüyorum 18-140mm kit lens ile mi yoksa  tamron 17-50 vc ile mi alsam bilemedim
benim için değişen çok şey olur mu olmaz mı bilmiyorum o cihazla hiç foto çekmedim Pc ortamında hiç kontrol etmedim.

Geçen gün Nikon D750 FF makine ile çekilen bir kaç fotoğrafı PC ortamında inceledim . manzara ve portre fotoları gayet netti ve çok hoşuma gitti.
Sirkeciye gittim cihazlara baktım lenslere baktım. Sonra döndüm geldim...

fotoğraf çekmeyi sevmiş biri olarak bu sevdayı mevcut ürün ile mi yoksa bu bahsettiğim cihazlardan biri ile değiştirerek yola devam mı etmeliyim

herkese saygılar iyi forumlar diliyorum.
Oncelikle isiginiz bol olsun Erdem bey.Sordugunuz sorunun ilk cevabi sizin ayiracaginiz butce ile alakali.Eger bytce aorun degil derseniz benim size nacizane tavsiyem 7500 +17 50 tamron dur.Ama elinizdeki 5200 e de 17 50 yi taksaniz cok net fotograflar cekersiniz..Elinizdeki govde ne olursa olsun cekeceginiz ortamdaki isik , cekim ayarlari , mesafe,lensin gucu ve su an aklima gelmeyen bircik etken olacaktir..En basitinden enstantane elde cekim sinirinin altina duser ve elinizde en baba makine ve lenste olsa bulanik cekersiniz..Bunlara dikkat edeceginizi dusunerek sizin sorunuza bastan 17 50 tamron alin ona alisin sonra istediginiz zaman 7500 alirsiniz yine diyecegim.mesafe 18 140 dan kisa olsada bazi zamanlarda zoom yapamayacak olsanizda keskinlik acisindan kit lense gore cok basarilidir

SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Levent savaseri yazdı:

Oncelikle isiginiz bol olsun Erdem bey.Sordugunuz sorunun ilk cevabi sizin ayiracaginiz butce ile alakali.Eger bytce aorun degil derseniz benim size nacizane tavsiyem 7500 +17 50 tamron dur.Ama elinizdeki 5200 e de 17 50 yi taksaniz cok net fotograflar cekersiniz..Elinizdeki govde ne olursa olsun cekeceginiz ortamdaki isik , cekim ayarlari , mesafe,lensin gucu ve su an aklima gelmeyen bircik etken olacaktir..En basitinden enstantane elde cekim sinirinin altina duser ve elinizde en baba makine ve lenste olsa bulanik cekersiniz..Bunlara dikkat edeceginizi dusunerek sizin sorunuza bastan 17 50 tamron alin ona alisin sonra istediginiz zaman 7500 alirsiniz yine diyecegim.mesafe 18 140 dan kisa olsada bazi zamanlarda zoom yapamayacak olsanizda keskinlik acisindan kit lense gore cok basarilidir

Levent bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Buraya katılmamdaki amaçta bilgi paylaşımını geliştirmek ve daha çok şey öğrenmek. 
Sizlerinde katkısı ile bunu gerçekleştireceğimi düşünüyorum.

Aslında tamda bugün sizin fikrinize uygun düşünce içerisindeydim.

D5200 + Tamron 17-50...

daha sonra da body değişikliği...

tekrar sirkeci yolları göründü. Bir kaç fotoğraf çekip test etmek gerekecek.
Değişiklik olursa yazacağım

iyi forumlar herkese

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Levent bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Buraya katılmamdaki amaçta bilgi paylaşımını geliştirmek ve daha çok şey öğrenmek. 
Sizlerinde katkısı ile bunu gerçekleştireceğimi düşünüyorum.

Aslında tamda bugün sizin fikrinize uygun düşünce içerisindeydim.
D5200 + Tamron 17-50...
daha sonra da body değişikliği...

tekrar sirkeci yolları göründü. Bir kaç fotoğraf çekip test etmek gerekecek.
Değişiklik olursa yazacağım

iyi forumlar herkese

Karariniz hayirli olsun Erdem bey..Bende de tamron 17 50 var.Alirken cok arastirmistim titresim engelleyici olmayanin daha keskin oldugunu ogrenmis ve onu almistim.Zaten 17 50 araliginda vc ne kadar cok lazim olur derseniz o da supheli.Zaten gece cekimi gibi dusuk enstantanelerde tripod kullanmak zorunda kaliyoruz ve tiresim engelleyiciyi kapatiyoruz.. Bu bilgimi paylasayim dedim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 dakika önce, Levent savaseri yazdı:

Karariniz hayirli olsun Erdem bey..Bende de tamron 17 50 var.Alirken cok arastirmistim titresim engelleyici olmayanin daha keskin oldugunu ogrenmis ve onu almistim.Zaten 17 50 araliginda vc ne kadar cok lazim olur derseniz o da supheli.Zaten gece cekimi gibi dusuk enstantanelerde tripod kullanmak zorunda kaliyoruz ve tiresim engelleyiciyi kapatiyoruz.. Bu bilgimi paylasayim dedim

Doğru bir noktaya değindiniz.

kullandığım kit lenste Vr özelliği mevcut. Elde çekim yaptığım zamanlarda genelde hep açık olarak kullandım.

Tamron 17-50 Vc'li ve VC'siz modellerinin kıyaslamalarına göz gezdirdim.

Söylediğiniz gibi keskinlik olarak VC'siz modelin 1 adım önce olduğunu söylüyorlar.
Ancak bir yarı amatör olarak benim için gözle görülür bir değişiklik olur mu inanın hiç bir fikrim yok. 

Tamronun Vc'siz modelini alsam ne gibi değişiklik olur o konuda emin değilim.

Alışkanlıktan dolayı Vc'li modeli yakın geldi açıkçası.Kararsızım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Doğru bir noktaya değindiniz.

kullandığım kit lenste Vr özelliği mevcut. Elde çekim yaptığım zamanlarda genelde hep açık olarak kullandım.
Tamron 17-50 Vc'li ve VC'siz modellerinin kıyaslamalarına göz gezdirdim.
Söylediğiniz gibi keskinlik olarak VC'siz modelin 1 adım önce olduğunu söylüyorlar.
Ancak bir yarı amatör olarak benim için gözle görülür bir değişiklik olur mu inanın hiç bir fikrim yok. 

Tamronun Vc'siz modelini alsam ne gibi değişiklik olur o konuda emin değilim.
Alışkanlıktan dolayı Vc'li modeli yakın geldi açıkçası.Kararsızım
Gozu rahatsiz edecek bir fark olacagini sanmiyorum.tek fark fiyat olacaktir.vc li olan biraz daha pahali olacaktir.17 50 araliginda gunduz cekimlerinde cok lazim olacagini sanmasam da dusuk isikli ortamlarda dusuk enstantanelerde tabi ki vc bir tik avantaj saglayacaktir.ben de vc siz olan var vc li olani hic kullanmadim o yuzden aralarindaki keskinlik farki rahatsiz eder boyuttami yoksa pc de lr yada ps de acip buyuttukce mi farkedilir bilemiyorum..ayni lens ile kapadokyaya gittim ve hem disarda hem gundogumunda hemde gece cekiminde kullandim ve nerdeyse hic bulanik cekimim olmadi.tabi makine ayarlarina mumkun oldugunca dikkat ettim.cogu yerdede zaman darligindan ani kacirmak adina p modunda cekim yaptim ve lensten son derece memnun dondum...o gun bugun makinede devamli takili kit lens halini aldi.:)))) yine de ustadlar ve 2 lenside pratik etmis olan kisiler daha net bilgi verebilirler belki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 dakika önce, Levent savaseri yazdı:

Gozu rahatsiz edecek bir fark olacagini sanmiyorum.tek fark fiyat olacaktir.vc li olan biraz daha pahali olacaktir.17 50 araliginda gunduz cekimlerinde cok lazim olacagini sanmasam da dusuk isikli ortamlarda dusuk enstantanelerde tabi ki vc bir tik avantaj saglayacaktir.ben de vc siz olan var vc li olani hic kullanmadim o yuzden aralarindaki keskinlik farki rahatsiz eder boyuttami yoksa pc de lr yada ps de acip buyuttukce mi farkedilir bilemiyorum..ayni lens ile kapadokyaya gittim ve hem disarda hem gundogumunda hemde gece cekiminde kullandim ve nerdeyse hic bulanik cekimim olmadi.tabi makine ayarlarina mumkun oldugunca dikkat ettim.cogu yerdede zaman darligindan ani kacirmak adina p modunda cekim yaptim ve lensten son derece memnun dondum...o gun bugun makinede devamli takili kit lens halini aldi.:)))) yine de ustadlar ve 2 lenside pratik etmis olan kisiler daha net bilgi verebilirler belki.

Deneyim paylaşımınız için teşekkür ederim.

Bir kullanıcıdan fikir almak her zaman  avantaj.

iki lensi test eden tecrübeye yada farklı ürün önerisine de açığım :)

saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Geçmişte D7200+Sigma 17-50 f/2.8 ve Nikon 18-140 lens kullanmıştım.

Sigma'dan çok memnundum. Tamron da bu aralıkta çok başarılı bulunur.

Ayrıca 17-50 f/2.8 lensler, tam kare gövdedeki 24-70 f/2.8 lenslerin karşılığı gibidir.

Tamron alacaksanız ve bütçe sorununuz yoksa Vc'li alın, sonra aklınız kalır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

10 saat önce, Turgay Seven yazdı:

Geçmişte D7200+Sigma 17-50 f/2.8 ve Nikon 18-140 lens kullanmıştım.

Sigma'dan çok memnundum. Tamron da bu aralıkta çok başarılı bulunur.

Ayrıca 17-50 f/2.8 lensler, tam kare gövdedeki 24-70 f/2.8 lenslerin karşılığı gibidir.

Tamron alacaksanız ve bütçe sorununuz yoksa Vc'li alın, sonra aklınız kalır.

Turgay bey teşekkür ederim
Sigma ve tamron 17-50 birbirine yakın incelemelerde. siz kullanıcı olarak daha iyi bilirsiniz

odaklanma olarak  sanki sigma bir adım önde gibi. optik kalitesi nasıldır ikisini de bilmiyorum. ikisininde kötü olacağını sanmıyorum.

anladığım kadarıyla sigmanın macro özellikli olan versiyonu da mevcut. 

tavsiyenizi de değerlendireceğim 👍😃

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.