İçeriğe git

FX uyumlu Lens tavsiyesi

Recommended Posts

Arkadaslar selam, 

Uzun bir aradan sonra Nikon'a D610 ile geri dondum. Suan elimde sadece 50mm 1.5G lens var. Ve gunluk genis acili ve diaframli bir zoom lens ariyorum. 
Onerebileceginiz uygun fiyatli(kismen), keskin lensler nelerdir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

D600 ile kullanmak üzere 16-35 manzara fotoğrafı için istediğim bir objektifti. Fiyatı daha iyi olan Tamron 17-35 f/2.8-4'ü alabildim. F/P olarak iyi bir lens. Biraz vinyet problemi olsa da kolayca düzeltilebiliyor. Zaten genel olarak kullandığım f/8-14 değerleri lensin optimal değerleri. Dolayısıyla bu değerlerde vinyet problemi yok gibi. Lensde  VR yok, 77mm filtre çaplı. 17mm'de 2,8 ile başlayıp 19-20mm gibi üçlere ulaşıyor ve 35mm'de f/4.

Lensi genelde manzara fotoğrafı için aldığımdan Vr'yi (Tamron'da VC) çok önemsemedim ama yararlı olurdu. 17mm f/2.8 yıldız pozlama için de uygun.

Bütçe uygun olursa ne yapardın derseniz; Tamron 15-30 f/2.8 ya da Nikon 14-24 f/2.8 her iki lensin de sıkıntısı filtre için özel kare sistemler istemesi. Halen Lee 100 sistemi kullanıyorum her iki lens için de 150 sisteme geçmek lenslerin yarı fiyatı kadar harcama demek. Sonuçta, şimdilik 17-35 ile iyi geçinmem en sağlıklısı:)

17-35 örnek fotoğraf

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eldeki tek lens 50mm ise, ikinci lensiniz 16-35mm olmamalı diye düşünüyorum. Genel kullanım açısından biraz pahalı olan 24-70 f/2.8, bütçeniz uygun değilse 24-120 f/4 veya farklı bir marka 24-105 f/4 almanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 17.02.2020 at 20:53, Turgay Seven yazdı:

Eldeki tek lens 50mm ise, ikinci lensiniz 16-35mm olmamalı diye düşünüyorum. Genel kullanım açısından biraz pahalı olan 24-70 f/2.8, bütçeniz uygun değilse 24-120 f/4 veya farklı bir marka 24-105 f/4 almanızı tavsiye ederim.

Butce olarak 24-120 daha cok uyuyor su an icin, Fakat Tamron -sigma tokina vs markalarda de daha uygun 24-70f2.8 var mi tavsiye edebileceginiz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamron 24-70 f/2.8..külçe olarak biraz ağır bir lens ama f/p yorumları iyi. Ben kullanmadım, bir arkadaşım için aldım..denemenizde yarar var. Tamron'un yeni çıkan 35-150mm'sini de deneyebilirsiniz. Onu da kullanmadım ama bir göz atmaya değer.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Hakan Süer yazdı:

Butce olarak 24-120 daha cok uyuyor su an icin, Fakat Tamron -sigma tokina vs markalarda de daha uygun 24-70f2.8 var mi tavsiye edebileceginiz?

Yeni nesil 24-70 f/2.8 G2 Tamron lens pahalı.

Bir önceki Tamron ikinci elde uygun fiyata bulunabilir.

F/p oranı oldukça yüksek bir lens ve kullanıcıların çoğu memnun.

Fiyatı göz önüne alınarak ilk sırada düşünülebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.