Sedat Ozdemir 0 Oluşturuldu: Mart 29, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Mart 29, 2020 (düzenlendi) Merhabalar arkadaşlar, D7100 makineme sonunda kavuştum ve ilk defa Nikon marka sahibiyim. Daha önce Canon 1100D sahibiydim. Nikon' a geçme sebeplerimden biri olan Body üzerindeki Nikon' a özgü lekeler çok hoşuma gitmekteydi. Sanırım body kalitesinden ötürü gelen lekeler bunlar çok bilgi sahibi değilim. Bir örnek aşağıdaki gibi görebilirsiniz. Ancak benim aldığım makinede bu tarz lekeler yok gibi ve aldığım gün sanki yan sanayi ürün kullanıyormuşum hissi verdi ve soğumama sebep oldu diyebilirim. Sizce neden body bu denli fark etmiş olabilir? Nikon artık bodylerde bu özelliği kaldırdı mı? Karşılaştırma olması açısından kendi makinemden aldığım görüntüyü de ekledim. Mart 29, 2020 - Sedat Ozdemir tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Mart 29, 2020 gönderildi Paylaş Mart 29, 2020 gönderildi Merhaba, makine üzerindeki lekeler, bence daha doğrusu desenler, makine kalitesini belirtmekten ziyade üreticinin estetik tercihi. Sizin de söz ettiğiniz gibi Nikon'un gövdelerinde kullandığı bir çeşit alametifarikası diyebiliriz. Bence görsellik, tasarım değil, hiç bir cihazın asıl işlevini olumlu ya da olumsuz etkilemez ancak hem işlev hem de estetik bir arada olduğunda şüphesiz daha keyif verir. Sorunuza gelince, belki üretim sürecinde Nikon böyle bir tercih yapmış olabilir ya da fotoğraflardaki ışık/açı farkından bu şekilde algıladınız. Makinenizi güle güle kullanın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sedat Ozdemir 0 Mart 31, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Mart 31, 2020 gönderildi Çok teşekkürler cevabınız için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın