İçeriğe git

Body Üzerindeki Nikon' a Has Lekeler

Sedat Ozdemir

Recommended Posts

Merhabalar arkadaşlar,

D7100 makineme sonunda kavuştum ve ilk defa Nikon marka sahibiyim. Daha önce Canon 1100D sahibiydim. Nikon' a geçme sebeplerimden biri olan Body üzerindeki Nikon' a özgü lekeler çok hoşuma gitmekteydi. Sanırım body kalitesinden ötürü gelen lekeler bunlar çok bilgi sahibi değilim. Bir örnek aşağıdaki gibi görebilirsiniz. Ancak benim aldığım makinede bu tarz lekeler yok gibi ve aldığım gün sanki yan sanayi ürün kullanıyormuşum hissi verdi ve soğumama sebep oldu diyebilirim. Sizce neden body bu denli fark etmiş olabilir? Nikon artık bodylerde bu özelliği kaldırdı mı? Karşılaştırma olması açısından kendi makinemden aldığım görüntüyü de ekledim.

0018208996964_n11_3.jpg

OU18Z8.jpg

- Sedat Ozdemir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, makine üzerindeki lekeler, bence daha doğrusu desenler, makine kalitesini belirtmekten ziyade üreticinin estetik tercihi. Sizin de söz ettiğiniz gibi Nikon'un gövdelerinde kullandığı bir çeşit alametifarikası diyebiliriz. Bence görsellik, tasarım değil,  hiç bir cihazın asıl işlevini olumlu ya da olumsuz etkilemez ancak hem işlev hem de estetik bir arada olduğunda şüphesiz daha keyif verir. Sorunuza gelince, belki üretim sürecinde Nikon böyle bir tercih yapmış olabilir ya da fotoğraflardaki ışık/açı farkından bu şekilde algıladınız. Makinenizi güle güle kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.