Sedat Ozdemir 0 Oluşturuldu: Nisan 3, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 3, 2020 Merhabalar, Nikon D7100 makinemi alalı yaklaşık 2 hafta olacak. Makinemi ilk aldığım gün lensini, gövdenin açık kapağı aşağı bakacak şekilde takmıştım ve o günden beri lensi hiç çıkartmadım. Bugün yüksek diyaframda bir fotoğraf çekmek istedim ancak çok fazla leke olduğunu gördüm. Sizce ilk 2 haftadan bu denli çok leke olması normal mi? Makineyi her zaman çantasında muhafaza ettim. Sizce bu lekeler toz lekesi midir? Hava üfleyici kullansam giderilir mi? Ek olarak sensör temizleme yaptığımda da sorun değişmedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Nisan 4, 2020 gönderildi Paylaş Nisan 4, 2020 gönderildi İlk seçenek hava üfleyicidir. Sonuç alınamazsa, pahalı ya da riskli olan, diğer seçenekler devreye girer. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sedat Ozdemir 0 Nisan 4, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 4, 2020 gönderildi Hava üfleyicim vardı ve işlemi uyguladım. Ancak sonuç değişmedi. Merak ettiğim konu sıfır olan makinelerde böyle şeylerle karşılaşılıyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülkif Altın 25 Nisan 4, 2020 gönderildi Paylaş Nisan 4, 2020 gönderildi Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Eski bir D7100 kullanıcısı olarak güzel makine olduğunu söyleyebilirim. Bu lekelerin bir çok nedeni olabilir. 1. Eğer ithalatçı garantili aldıysanız daha önceden açılmış ve denenmiş olabilir ve bu nedenle içine herhangi toz ve nem girerek bu lekeleri oluşturmuş olabilir. 2. İlk takarken tozlu ve nemli ortamda taktıysanız bilmeden de olsa içine bu şekilde lekeler oluşturmuş olabilirsiniz. 3. Soğuk ortamdan sıcak ortama bir anda geçiş yaptıysanız içerisinde terleme yapmış olabilir ve lekeler bu nedenle ortaya çıkabilir. (Benim D7100 de bu nedenle lekeler mevcuttu hava üfleyici ile gideremedim mecburen temizlettirdim) Eğer Karacasulu garantili aldıysanız durumu belirterek (büyük ihtimal ücretsiz) garantiye gönderebilirsiniz. Sizin için temizleyerek geri göndereceklerdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın