neşe ergün 0 Oluşturuldu: Nisan 9, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 9, 2020 Merhaba,Nikon D7100 makinamla evde fotoğraf çekerken ayağım tripoda takıldı ,tripod sehpanın köşesine çarptı.Ama makinam hiçbiryere deymedi.Bu olaydan sonra bembeyaz fotoğraflar çekmeye başladım.Makinamı Nikonun ana servisine verdim ;pozometre devresi değişti.Son yıllarda fotoğraflarımı çektikten sonra büyüterek daha detaylı incelediğim için mi yoksa bu pozometre değişimine bağlı olarak mı bilmiyorum;son yıllarda çektiğim fotoğraflarımda büyüttüğümde netlik sorunu var.Normal olarak baktığımda sorun yok.Eskiden de belki bu sorun vardı bilmiyorum ama ozamanlar pek büyüterek incelemiyordum.Bir fotoğraf hocasına raw ve makinadan çıkan orjinal jpg fotoğrafları gönderdim,kendisi de çekim değerlerimin doğru olmasına karşın netlik sorunu olduğunu söyledi.Makinanın fabrika ayarları haricinde önerebileceğiniz özel bir ayar var mı?Belki ayarlarda bir sorunum vardır.Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet A. 18 Nisan 10, 2020 gönderildi Paylaş Nisan 10, 2020 gönderildi Merhaba, muhtemelen aynı lensi kullanmıyorsunuz ama lens kaynaklı bir problem olmadığından emin olmak istedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Nisan 10, 2020 gönderildi Paylaş Nisan 10, 2020 gönderildi Bu yaşadığınız netsizlik sorunu otomatik netlemede mi yoksa manuel netlemede mi? Her iki durumda Lensi işaret etsede, otomatik netleme de sorun oluyorsa lense gitmeden önce gövde üzerindeki lens kontaklarını isopropil alkollü mendil ve mikro fiber bezle silip trkrar deneyin. çözülmez ise yüksek olasılık Lensiniz sorunlu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neşe ergün 0 Nisan 11, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 11, 2020 gönderildi Makina kaynaklı .Çünkü her lenste problem var.Hem manuel hemde otomatik netlemede hatta otomatik çekimlerde sorunlu.Benim merak ettiğim makinadan kaynaklı bir arıza mı yoksa makinadan bilmediğim bir ayardan mı kaynaklı?Karacasuluya götürdüm önce sorun yok dediler sonra orada da beyaz çekim yaptığı gün tekrar arıza kaydı aldılar.Bahsettiğim beyaz çekme sorunu çözüldü ama netlik sorunu ortaya çıktı.Sonuçta Nikon servisi de çözüm bulamıyor.Bir umut gönlüm ayarlardan kaynaklı olmasından yana. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Nisan 12, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Nisan 12, 2020 gönderildi On 11.04.2020 at 21:58, neşe ergün yazdı: Makina kaynaklı .Çünkü her lenste problem var.Hem manuel hemde otomatik netlemede hatta otomatik çekimlerde sorunlu.Benim merak ettiğim makinadan kaynaklı bir arıza mı yoksa makinadan bilmediğim bir ayardan mı kaynaklı?Karacasuluya götürdüm önce sorun yok dediler sonra orada da beyaz çekim yaptığı gün tekrar arıza kaydı aldılar.Bahsettiğim beyaz çekme sorunu çözüldü ama netlik sorunu ortaya çıktı.Sonuçta Nikon servisi de çözüm bulamıyor.Bir umut gönlüm ayarlardan kaynaklı olmasından yana. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. Bu sorun, kameranızı düşürdükten sonra tüm objektifleriniz için varsa, iki şey olmuş olabilir; 1. Kameranızın gövdesi içeriden hasar görmüş ve AF sensörleri kaymış olabilir 2. Pozometre için servise gönderdiğinizde AF kalibrasyon ayarları bozulmuş olabilir. Her iki durumda da bunu düzeltebilecek olan yine yetkin bir servistir. Bu sorunu vurgulayarak Karacasulu servise tekrar göndermenizi tavsiye ederim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neşe ergün 0 Nisan 12, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 12, 2020 gönderildi 20 saat önce, Sebahattin Demir yazdı: Bu sorun, kameranızı düşürdükten sonra tüm objektifleriniz için varsa, iki şey olmuş olabilir; 1. Kameranızın gövdesi içeriden hasar görmüş ve AF sensörleri kaymış olabilir 2. Pozometre için servise gönderdiğinizde AF kalibrasyon ayarları bozulmuş olabilir. Her iki durumda da bunu düzeltebilecek olan yine yetkin bir servistir. Bu sorunu vurgulayarak Karacasulu servise tekrar göndermenizi tavsiye ederim. Saygılar. İlginiz ve öneriniz için çok teşekkür ederim.Böyle bir sorun olabileceğinden bugüne kadar kimse bahsetmemişti.En kısa zamanda öneriniz üzerine hareket edeceğim.Tekrar teşekkür ederim.Bende de saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın