İçeriğe git

Site önerileri

Recommended Posts

Selamlar,

Bu günlerde evdeyiz. Kimimiz nasıl daha iyi ekmek yaparım telaşında, kimimiz video servislerini sömürme peşinde. Kitap okuyorsak ne ala. Bunlar gibilerin dışında ortak tutkumuz fotoğraf için neler yapıyoruz? Evde denemeler, fotoğraf çantamızı düzenlemek, makinemizin, lenslerimizin temizliğini yapmak ya da makinemizin kitapçığını bir kez daha gözden geçirmek. Bunları sıralarken itiraf etmeliyim, ne fotoğraf çantama bir aydır el sürdüm ne de eski fotoğraflarımı şöyle bir gözden geçirip yeniden düzenlerim diyebildim. Fotoğraf ile ilgili tek yaptığım abone olduğum youtube kanallarına göz atmak ve ilgimi çeken yayınları ileride yararlanmak üzere beğenmek.

Sizlerle bu kanalları paylaşıp, sizlerden de gelen öneriler ile ortak bir yarar sağlayacağımızı düşündüm. Tabi tüm izlediklerim değil ama kaçırmamaya çalıştıklarım diyelim;

Thomas Heaton / Manzara

Richard Totti / Yıldız pozlama-Astro fotoğraf

Nigel Danson / Manzara

Anthony Morganti / Lightroom-PS ipuçları ağırlıklı

Karl Taylor / Stüdyo ürün fotoğraf

Karl Taylor / Genel fotoğrafçılık üzerine ücretsiz eğitim videoları

PİXimperfect / PS ile ilgili muhteşem ipuçları-uygulamalar

Kolay gelsin,

Mehmet

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba.

Bilgi alabileceğimiz kaynakları paylaştığınız  için teşekkürler. 

Mehmet Bey, neden makinenizi kullanmıyorsunuz? :) Merak ettim,shutter sayınız nedir? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

11 saat önce, Kuzey Balıkan yazdı:

Merhaba.

Bilgi alabileceğimiz kaynakları paylaştığınız  için teşekkürler. 

Mehmet Bey, neden makinenizi kullanmıyorsunuz? :) Merak ettim,shutter sayınız nedir? 

Merhaba,

Öncelikle ilginize teşekkürler.

Makinemi kullanmıyor değilim ama salgın biraz motivasyonumu bozdu diyebilirim. Yakın bir akrabam da uzun süre hastanede yatınca kafamı toparlamak zor oldu. 

6 yıl D600 (12.500 shutter) kullanımımdan sonra 3-4 aydır D850 sahibiyim. Henüz makineye alışma safhasındayım. D600'e göre bazı yeni özelliklerini çekim yaparak bulmak gerek. Aslında bu dönem bunun için uygun ama dediğim nedenlerden olmadı. Bundan sonraki günlerde diyelim. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Mehmet A. yazdı:

Merhaba,

Öncelikle ilginize teşekkürler.

Makinemi kullanmıyor değilim ama salgın biraz motivasyonumu bozdu diyebilirim. Yakın bir akrabam da uzun süre hastanede yatınca kafamı toparlamak zor oldu. 

6 yıl D600 (12.500 shutter) kullanımımdan sonra 3-4 aydır D850 sahibiyim. Henüz makineye alışma safhasındayım. D600'e göre bazı yeni özelliklerini çekim yaparak bulmak gerek. Aslında bu dönem bunun için uygun ama dediğim nedenlerden olmadı. Bundan sonraki günlerde diyelim. 

Merhaba. Hayırlı olsun yeni makineniz, güzel günlerde kullanın. 

Akrabanız umarım sağlığına kavuşmuştur. Tedavisi devam etmekte ise acil şifalar diliyorum.

Salgın başlayınca dil eğitimi için gittiğim Malta'dan dönmek durumunda kaldım. Tüm planlarım alt üst oldu diye düşünürken bir sabah uyandım ve fotoğraf makinesi alacağım dedim kendime. Araştırma safhası, ekipman arayışı derken zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Fotoğraf makinemi kurcalarken, makaleleri okurken ve eğitimlerime devam ederken aklıma dahi gelmiyor bu süreç :) Nazar değmesin diyelim :D 

Sağlıcakla kalın

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Kendisi 10 gündür evde..büyük kısmını atlattı şükür.

Ben de sizin gibi bir anda karar verip bir ay içinde monitör, x-rite ve tableti almıştım. D850 zaten uzun süredir aklımdaydı, bir fırsatını bulup onu da alabildim. Bundan sonrası bol bol pratik yapmak. Umarım ortam bir an önce düzelir, Malta'ya dönersiniz. Fotoğraf için güzel mekanlar olduğunu düşünüyorum. 

Sağlıklar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.