Kuzey Balıkan 0 Oluşturuldu: Mayıs 4, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 4, 2020 Merhaba Nikon D7200 makinemde kullanmak üzere makro lens arayışındayım. Aşağıda lensin spesifikasyonları yer alıyor. Full frame uyumlu + en yakın netleme mesafesi 24.7cm (Nikkor 105 f2.8' de 31cm) 2x büyütme ve sonsuza netleme özellikleriyle öne çıkıyor lakin titreşim engelleme yok. Bildiğiniz üzere D7200 body'de de stabilizasyon özelliği bulunmuyor. Makro çekimlerde bu problemi tripodla aşabilirmiyim? İncelediğim diğer lensler Tamron 90mm f/2.8 VC ve Nikon 105 f/2.8 VR Sizin düşünceleriniz nedir? Saygılar Name 100mm f/2.8 2X Ultra-Macro APO Focal Length 100mm Max. Aperture f/2.8 Angle of View 24.4° Format Compatibility Full Frame Lens Structure 12 elements in 10 groups Aperture Blades 9 (Canon), 7 (Nikon), 13 (Sony, Canon R, Nikon Z) Min. Focusing Distance 24.7cm (2X) Max. Magnification 2:1 Filter Thread 67mm Dimensions Φ72mm×125mm (Canon EF & Nikon F) Φ72mm×155mm (Canon R, Nikon Z & Sony FE) Weight 638g (Canon EF & Nikon F) 650g (Canon R, Nikon Z & Sony FE) Mounts Canon EF & RF / Nikon F & Z / Sony FE Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Mayıs 4, 2020 gönderildi Paylaş Mayıs 4, 2020 gönderildi 1- İyi bir tripod kullanarak elbette titreşim sorununu çözebilirsiniz. Tabi ki bu durumda kullanım kolaylığından taviz vermiş olacaksınız. 2- Optik açıdan; Tamron, Sigma ve Nikon'un Iowa'dan daha kaliteli olduğunu düşünüyorum. 3- 2x konusuna gelince: Bu marka için "makro dünyası" sitesinden Gencay bey sormuş ve olumsuz yanıt almıştım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuzey Balıkan 0 Mayıs 4, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 4, 2020 gönderildi Yasar bey teşekkürler. Güray Dere'ye konu hakkında mesaj gönderip düşüncelerini sordum. Ayrıca Yasin Bayol'un hazırladığı inceleme videosunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kuzey Balıkan 0 Mayıs 4, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 4, 2020 gönderildi Yasin Bayol ve Güray Dere sağolsunlar konuyla yakından ilgilenip sorularımı hızlıca cevapladılar. Güray Bey makro dünyasına nasıl bir giriş yapacağımı, beklenti ve yapmak istediğim çekim türlerini sorularıyla tespit edip Laowa'nın iyi bir seçim olacağını belirtti. Yasin Bey de Nikon gövdeyle lensin çalışma prensiplerini detaylıca anlattı. Diyafram halkasının manuel çalışması sebebiyle kısık değerlerde oluşacak karanlık vizör probleminin çözümünü anlayabileceğim şekilde açıklayarak kompozisyonu açık diyaframla oluşturmamı ve netleme sonrası diyaframı kısıp flaşla güzel fotoğraflar çekebileceğimi belirtti. Sizlerde düşünce ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın