gorkem_karakas 2 Oluşturuldu: Haziran 5, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 5, 2020 Merhabalar. Uzun yıllardır Nikon DSLR kullanıcısıyım. Tüm ekipmanımı(D3100) satıp orta seviye bi makineye geçiş evresindeyim. 3100 varken bi çok lens deneyimim oldu ve artık biraz tecrübeliyim. Makine(D7000) bakarken 18-105 ile bakıyordum ama kafam SİGMA 17-70e gitti. Zoom aralığı ve yarımda olsa macro özelliği hoş. Biraz araştırdım ve bi kaç ilan buldum. Bi tanesi temizliğiyle görüntüsüyle ve özellikle fiyatı ile hoşuma gitti. Ama lenste HSM ve OS yok. Dümdüz Lens. Şimdi bu durumda ED VR bi 18-105 mi almak mı mantıklı yoksa HSM ve OS olmayan bi sigma mı? Fiyatlar hemen hemen aynı. OS ve HSM olmayan lens beni yorar mı? Şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Levent savaseri 9 Haziran 5, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 5, 2020 gönderildi Tak gez lens olarak 18 105 belki zoom araligi nedeni ile daha avantajli gibi gorunse de bana gore 2.8diyafram bokeh etkisi olaram daha cazip herzaman.bende de tamron 17 50 2.8 var ve gayet memnunum kit lensten sonra..titresim engelleyici olayina fazla takilmayin bence bu araliklarda.cok asiri eliniz titremiyorsa cok cabuk adapte olursunuz.dusuk isikta zaten hepsi icin ayni sonuc tripod kullanmak zorundasiniz ama 2.8 diyafram ile 1 stop da isik avantajiniz olacaktir..sahsen ben gectikten sonra cok memnun kalsim ve hala tak gez olarak givdenin uzerinde o lens ile dolasiyorum..tabi zoom gereken yerlerde baska lens kullaniyorum ama burada siz karar vereceksiniz..Zoom mu yoksa daha keskin ve bokeh olarak basarili bir lens mi..hayirli aksamlarSM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gorkem_karakas 2 Haziran 5, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 5, 2020 gönderildi Tak gez lens olarak 18 105 belki zoom araligi nedeni ile daha avantajli gibi gorunse de bana gore 2.8diyafram bokeh etkisi olaram daha cazip herzaman.bende de tamron 17 50 2.8 var ve gayet memnunum kit lensten sonra.. titresim engelleyici olayina fazla takilmayin bence bu araliklarda.cok asiri eliniz titremiyorsa cok cabuk adapte olursunuz.dusuk isikta zaten hepsi icin ayni sonuc tripod kullanmak zorundasiniz ama 2.8 diyafram ile 1 stop da isik avantajiniz olacaktir..sahsen ben gectikten sonra cok memnun kalsim ve hala tak gez olarak givdenin uzerinde o lens ile dolasiyorum..tabi zoom gereken yerlerde baska lens kullaniyorum ama burada siz karar vereceksiniz..Zoom mu yoksa daha keskin ve bokeh olarak basarili bir lens mi..hayirli aksamlar SM-A305F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Teşekkürler hocam. Hiç arayacağımı sanmıyorum aradaki 35mmi. Benim kafamdaki tek soru OS olmayışı idi. HSM varmış lenste orda yanlış bilgilenmişim.Satıcım sıkma canını dedi 17-70 ile gönderdi onu deneyeceğim beğenmezsem 18-105i alacağım.1 hafta boyunca hiç yanımdan ayırmam makineyi ve değişik koşullarda farklı kompozisyonlarda testler yapacağım.Hayırlısıyla Sigma DC 17-70 2.8-4 HSM ve 20k da bi Nikon D7000 Aldım.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın