gorkem_karakas 2 Oluşturuldu: Haziran 8, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 8, 2020 Merhabalar bi önceki konumda sigma 17-70 alacağımı yazmıştım. Baya bi ilgi gördü(!). Bugün geçti elime makine ve lens D7000 ve sigma 17-70 2.8-4 HSM macro aldım. Ama ne yaparsam yapayım diyaframı 2.8 alamadım. Manuel mod Diyafram öncelikli mod ve 17 mm de defalarca denedim. Çok nadir 3.8 e iniyor. Sürekli f/4 de takılıyor sürekli makine.Yardım istiyorum yapmam gereken bir şey var mı yoksa lenste sıkıntı mı vardır?Lenste sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız söylemenizi rica ediyorum çünkü iade şansım var.Teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Haziran 8, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2020 gönderildi Bu lensin her mm de 2.8 diyafram değerini alamayacağınızı biliyorsunuz değil mi? Lens hakkında tam bir bilgin yok ama örnekle söyle açıklayayım; 17mm de f4 değerini alırsınız 70mm f2.8 değerini alırsınız Çif diyafram değerli lenslerin genel yapıs böyledir. Gerçek doğru değerler için lens'in kullanım klavuzuna bakınız. Ayrıca durum örnek verdiğim gibi olmasa da üçüncü parti lenslerin bir çoğu gövde üreticinin lisansı ile üretilmediğinden vereceği değerler her daim 100% olmuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gorkem_karakas 2 Haziran 8, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 8, 2020 gönderildi Bu lensin her mm de 2.8 diyafram değerini alamayacağınızı biliyorsunuz değil mi? Lens hakkında tam bir bilgin yok ama örnekle söyle açıklayayım; 17mm de f4 değerini alırsınız 70mm f2.8 değerini alırsınız Çif diyafram değerli lenslerin genel yapıs böyledir. Gerçek doğru değerler için lens'in kullanım klavuzuna bakınız. Ayrıca durum örnek verdiğim gibi olmasa da üçüncü parti lenslerin bir çoğu gövde üreticinin lisansı ile üretilmediğinden vereceği değerler her daim 100% olmuyor. Her mm de alamayacağını biliyorum ama benim mantığıma göre 17 de 2.8 alabiliyorum mm arttıkça diyaframımda artmayacak mı? 17 de f/2.8 70 de f/4 alabileceğim minimum değerler. 18-55 imde vs böyleydi yanlış hatırlamıyorsam.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 9, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 9, 2020 gönderildi 12 saat önce, mehmet yazdı: Lens hakkında tam bir bilgin yok ama örnekle söyle açıklayayım; 17mm de f4 değerini alırsınız 70mm f2.8 değerini alırsınız Çif diyafram değerli lenslerin genel yapıs böyledir. Gerçek doğru değerler için lens'in kullanım klavuzuna bakınız. Yok mehmetcim bunu tam tersi bu söylediğiniz çift değerli lenslerin en açık F değeri lensin en açık olcak uzaklıgında alırsınız. lens odak uzaklıgı arttıkca F değeri otomatik artacaktır bu lens ile örnek vermek gerekirse 17mm de f/2.8 görebilirsiniz. mehmet senin dediğin gibi olsa 400mm 500mm sabit 1/1 lenslere dünya paralar vermezdik ufak uzaklığu yüksek olup açık f değeri almak önemli bir durumdur Ancak yanlış hatırlamıyorsam o lensde kilit sistemi olması gerekiyor makro için lens belirli odak arası kilitliyordu üstünde bulunan düğme ile yani siz lensi 17mm aldığınıza emin olun bu kilit açarak. zaten 17mm geldiğinizde diyafram elinizle olduğunuz moda bağlı olarka manuel f/2.8 getirmeye çalışın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gorkem_karakas 2 Haziran 9, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 9, 2020 gönderildi Yok mehmetcim bunu tam tersi bu söylediğiniz çift değerli lenslerin en açık F değeri lensin en açık olcak uzaklıgında alırsınız. lens odak uzaklıgı arttıkca F değeri otomatik artacaktır bu lens ile örnek vermek gerekirse 17mm de f/2.8 görebilirsiniz. mehmet senin dediğin gibi olsa 400mm 500mm sabit 1/1 lenslere dünya paralar vermezdik ufak uzaklığu yüksek olup açık f değeri almak önemli bir durumdur Ancak yanlış hatırlamıyorsam o lensde kilit sistemi olması gerekiyor makro için lens belirli odak arası kilitliyordu üstünde bulunan düğme ile yani siz lensi 17mm aldığınıza emin olun bu kilit açarak. zaten 17mm geldiğinizde diyafram elinizle olduğunuz moda bağlı olarka manuel f/2.8 getirmeye çalışın. Hocam bu fotoğrafta tüm söyledikleriniz görünüyor. Makine manuel modda 17 mm de kilitli ve diyafram yine de 4 ün altına inmiyor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gorkem_karakas 2 Haziran 9, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 9, 2020 gönderildi Bir şeyi fark ettim sayın forum sakinleri. Lensi 17mm de kilitleyip fotoğraf çekiyorum. Daha doğrusu kilitlemesem de 17 mm de olduğunu biliyorum ama fotoğraf makinesi çekilen fotoğrafın ayrıntılarında 40 mm de gibi 60 mm de gösteriyor. Doğal olarak bu şekilde diyafram 2.8 e inemiyor. Buna yapabileceğimiz bir şey var mı ? Yoksa iade edip 18-105 almak mi mantıklı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 9, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 9, 2020 gönderildi Zaten 17mm getirdiğiniz halde inmiyorsan lens'de problem var demektir lens ile makina arasında bilgi alışverişi ve enerji alışverişi yapan kontalarda birşey olabilir veya lensin kendinde bir arıza olabilir. Lens'i çıkarıp kontaklarını temizlemeyi deneyin bir ve yerine iyi oturtun olmaz ise bir teknik servise gösterin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gorkem_karakas 2 Haziran 9, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 9, 2020 gönderildi Zaten 17mm getirdiğiniz halde inmiyorsan lens'de problem var demektir lens ile makina arasında bilgi alışverişi ve enerji alışverişi yapan kontalarda birşey olabilir veya lensin kendinde bir arıza olabilir. Lens'i çıkarıp kontaklarını temizlemeyi deneyin bir ve yerine iyi oturtun olmaz ise bir teknik servise gösterin derim. Üniversite öğrencisiyim hocam bende limitlerde bunu aldım. Sorunlu bi lensle uğraşmaktansa iade edip 18-105 alacağım şimdilik. İlerde nasıl bi yol izlerim bütçe gösterecek. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mehmet 15 Haziran 11, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 11, 2020 gönderildi Ben pek anlamam bu konulardan. Ben teknik olduğumdan ben deki teknik verilere göre yazdım. Verilerde hata olması nedeniyle yeniden araştırıp doğru veriye ulaşayım. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın