Mustafa Safa Aktaş 0 Oluşturuldu: Haziran 17, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 17, 2020 Bikaç ay önce D3500 ve Nikon AF-P Nıkkor 18-55 mm lensi aldım. İkisini sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Fakat yakın zamanda aldığım Tamron 70-300 mm Di Ld lens de bir sorun yaşıyorum. Lensle vizörde çekim yaparken hiçbir sorun yok fakat live viewe geçiş yaptığım da bir türlü doğru netlemeyi yakalayamıyor. Lens tepki veriyor ama doğru noktayı netlemiyor. Açık alanda ve gün ışığında da defalarca denedim. Bunun sebebi ne olabilir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 20, 2020 gönderildi Paylaş Haziran 20, 2020 gönderildi Makinanız AF motoru olmayan bir model ancak lens'de motor mevcut doğru yazdıysanız lensin modelini. Makinanızın AF modlarını değiştirerek test ediniz coklu alan seçebilirsiniz ve lensin min focus mesafesi içinde olmayın uzak bir alanı netleyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa Safa Aktaş 0 Haziran 20, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 20, 2020 gönderildi 33 dakika önce, Kemal Öztürk Turkoy yazdı: Makinanız AF motoru olmayan bir model ancak lens'de motor mevcut doğru yazdıysanız lensin modelini. Makinanızın AF modlarını değiştirerek test ediniz coklu alan seçebilirsiniz ve lensin min focus mesafesi içinde olmayın uzak bir alanı netleyin. Dediklerinizi çok kez denedim ve bir sonuç alamadım.Sorunun lens ve body uyum sorunu olduğunu düşünmüyorum çünkü daha önce de belirttiğim gibi vizörü kullanarak çok hızlı ve doğru sonuçlar alıyorum.Sorunum sadece live view kullanırken ortaya çıkıyor.Lens hareket ediyor netleme yapmaya çalışıyor fakat asla doğru netleme yapmıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 20, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 20, 2020 gönderildi @Mustafa Safa Aktaş bey merhaba, Biliyorsanız tekrar etmiş gibi olacağım; DSLR kameralarımızda iki ayrı netleme sistemi bulunur; 1. Faz algılamalı AF 2. Kontrast algılamalı AF Faz Algılama AF sistemi için ayna kalkık olmamalıdır, yani vizör modu, Bu durumda kamerada ayrıca bulunan AF sensörleri kullanılır (görüntü sensörü değil) Kontrast algılama AF canlı önizleme (Live view) modunda görüntü sensöründen yararlanır. Ve adı üzerinde, netleme noktasında kontrast arar. Kameranız Vizör modunda doğru netleme yapıyor ama canlı önizleme modunda yapmıyorsa çok düz bir yüzeye veya tek renkli bir yüzeye netlemeye çalışıyor olabilirsiniz. Bunları zaten denediyseniz ve problem hala devam ediyorsa, aynı test önce 70mm'de sonra 150mm ve ardından 300mm'de dener misiniz? Bir de deneme yaptığınız netleme mesafesi nedir, 2 mertreden uzakları netlemeyi denediniz mi? Probleminiz bunlardan sonra da devam ediyorsa, objektif üzerindeki manuel netleme anahtarını birkaç kez konum değiştirip dener misiniz? Yani manuel moda alın ve tekrar AF moduna alın gibi. Hala devam ediyorsa, kameranızı kapatın, objektifi çıkarın, kameranızın pilini. de çıkarın ve 15 dk kadar bekleyin. Sonra hepsini tekrar takıp deneyin. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa Safa Aktaş 0 Haziran 21, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 21, 2020 gönderildi @Sebahattin Demir bey öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Dediklerinizi uyguladım 2 metreden daha uzağa ve makro modu kullanarak daha yakın mesafeleri netlemeye çalıştım, düz olmayan bir çok obje için bunu denedim. 70 mm, 150mm ve 300mm için de arka arkaya denemeler gerçekleştirdim. Manuel modla AF mod arasında geçişler denedim. Fakat başarılı olamadım. Daha sonra öneriniz üzere makineyi kapattım, objektifi ve pili çıkarttım, 15 dk kadar bekledim sonra tekrar denedim maalesef değişen bir şey olmadı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Haziran 21, 2020 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 21, 2020 gönderildi @Mustafa Safa Aktaş bey, Benim tüm cephanem tükendi. Aynı objektifi başka bir Nikon gövdede deneyin. Durum aynıysa, bu durumda objektifi bir servise göstermekten başka bir çözüm aklıma gelmiyor benim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mustafa Safa Aktaş 0 Haziran 21, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 21, 2020 gönderildi @Sebahattin Demir bey keşke başka bir gövdede deneme fırsatım olsaydı ama maalesef yok. Yine de ilginiz için teşekkür ederim. Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın