Ezio Auditore 0 Oluşturuldu: Aralık 21, 2020 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 21, 2020 Testleri izlediğim kadarıyla 70-300 AF-P, 70-300 AF-S'den çok daha net fotoğraflar çekiyor. Ancak D7000 AF-P lens desteklemiyor. Şu ikiliden birini seçmek durumundayım. Hangisi daha iyi görüntü kalitesi verir? Teşekkürler. 1. D7000 + AF-S 70-300 VR 2. D5300 + AF-P 70-300 VR Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Aralık 22, 2020 gönderildi Paylaş Aralık 22, 2020 gönderildi 13 saat önce, Ezio Auditore yazdı: Ancak D7000 AF-P lens desteklemiyor. bu kısmı ben pek anlayamadım. ayrıca kullanım amacınız ne olacak? 70-300 çok dar bir açı sağlar ondan soruyorum, meraktan yani... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ezio Auditore 0 Aralık 22, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 22, 2020 gönderildi 44 dakika önce, Orçun Edipoğlu yazdı: bu kısmı ben pek anlayamadım. ayrıca kullanım amacınız ne olacak? 70-300 çok dar bir açı sağlar ondan soruyorum, meraktan yani... 70-300 AF-P VR lens D7xxx serisinde sadece 7100 ve üstü modellerde kullanılabiliyor. D7000 ile uyumlu çalışmıyor, Nikon sitesinde böyle belirtimiş. Uçak fotoğrafları çekeceğim. Genellikle küçük uçaklar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Aralık 23, 2020 gönderildi Paylaş Aralık 23, 2020 gönderildi On 22.12.2020 at 16:57, Ezio Auditore yazdı: 70-300 AF-P VR lens D7xxx serisinde sadece 7100 ve üstü modellerde kullanılabiliyor. D7000 ile uyumlu çalışmıyor, Nikon sitesinde böyle belirtimiş. Uçak fotoğrafları çekeceğim. Genellikle küçük uçaklar. Enteresan bir bilgi. Benim bildiğim Nikon aynı bağlantı noktasını kullandığından ilk üretilen lensi de teker kullanırsınız makinenizde. Dolayısı ile Nikon'un böyle bir bilgiyi resmi sitesinden duyurması çok ilginç. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Aralık 24, 2020 gönderildi Paylaş Aralık 24, 2020 gönderildi On 22.12.2020 at 16:57, Ezio Auditore yazdı: 70-300 AF-P VR lens D7xxx serisinde sadece 7100 ve üstü modellerde kullanılabiliyor. Şimdi şöyle bir bilgiye ulaştım D7000 kullanıcısı olarak; Nikon dediğiniz gibi lenslerin uyumluluk tablosunda, AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR ile D7000 uyumsuz olduğunu söylüyor. Fakat şöyle bir şey var ki NIKON'un CANON üzerinde en büyük avantajı Nikon F-mount bağlantı noktasıdır. Bunun avantajı daha önce de bahsettiğim gibi ilk üretilen NIKKOR lensleri veya F-mount uygun lensleri istediğiniz gövdeye takar kullanırsınız. AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lens için de geçerli. Nikonun lens uyumluluk tablosunda bahsi geçen bir açıklama ilgimi çekti ve durumu azıcık kurcaladım. Bildiğiniz gibi D7000 eski bir gövde. Ama bu gövdenin yazılımını güncelleyerek AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lensi kullanabilirsiniz. Şimdi bahse konu D7000 gövdeyi BURADAKİ linkte bahsedildiği gibi güncellerseniz güncel lensler ile uyumlu hale gelir. D7000 ile ilgili olarak sorun çözüldüğüne göre D7000 gövdeyi D5300 ile değiştirir miyim, ben değiştirmem. Dolayısıyla bana sorsanız D5300 mü D7000 mi deseniz, D7000 al geç derim. İllaki bir tavsiye bekliyorsanız konuyla alakalı D500 alın derim imkanınız varsa. Gerçi yukarıda bahsettiğim F-mount olayından dolayı Lens daha önemli ondan lense yatırım yapın, gövde nasılsa bir şekilde hallolur... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ezio Auditore 0 Aralık 24, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 24, 2020 gönderildi 14 dakika önce, Orçun Edipoğlu yazdı: Şimdi şöyle bir bilgiye ulaştım D7000 kullanıcısı olarak; Nikon dediğiniz gibi lenslerin uyumluluk tablosunda, AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR ile D7000 uyumsuz olduğunu söylüyor. Fakat şöyle bir şey var ki NIKON'un CANON üzerinde en büyük avantajı Nikon F-mount bağlantı noktasıdır. Bunun avantajı daha önce de bahsettiğim gibi ilk üretilen NIKKOR lensleri veya F-mount uygun lensleri istediğiniz gövdeye takar kullanırsınız. AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lens için de geçerli. Nikonun lens uyumluluk tablosunda bahsi geçen bir açıklama ilgimi çekti ve durumu azıcık kurcaladım. Bildiğiniz gibi D7000 eski bir gövde. Ama bu gövdenin yazılımını güncelleyerek AF-P NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR lensi kullanabilirsiniz. Şimdi bahse konu D7000 gövdeyi BURADAKİ linkte bahsedildiği gibi güncellerseniz güncel lensler ile uyumlu hale gelir. D7000 ile ilgili olarak sorun çözüldüğüne göre D7000 gövdeyi D5300 ile değiştirir miyim, ben değiştirmem. Dolayısıyla bana sorsanız D5300 mü D7000 mi deseniz, D7000 al geç derim. İllaki bir tavsiye bekliyorsanız konuyla alakalı D500 alın derim imkanınız varsa. Gerçi yukarıda bahsettiğim F-mount olayından dolayı Lens daha önemli ondan lense yatırım yapın, gövde nasılsa bir şekilde hallolur... Hocam bu sitenin en altında küçük yazılarla açıklama yapılmış. Yazılım güncellemeleri yapılsa bile D7000 için yine de odaklama ile ilgili bazı kısıtlamalar olduğu söylenmiş. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsedilen kısıtlamanın ne olduğunu tam anlayamadım: Regardless of firmware update, these models will still have some limitations*: D3, D3X, D3S, D700, D300, D300S, D7000, D5200. *Because these models reset focus when reverting from standby status (timer off), pre-focus shooting is not available. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ezio Auditore 0 Aralık 24, 2020 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 24, 2020 gönderildi 8 dakika önce, Ezio Auditore yazdı: Hocam bu sitenin en altında küçük yazılarla açıklama yapılmış. Yazılım güncellemeleri yapılsa bile D7000 için yine de odaklama ile ilgili bazı kısıtlamalar olduğu söylenmiş. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsedilen kısıtlamanın ne olduğunu tam anlayamadım: Regardless of firmware update, these models will still have some limitations*: D3, D3X, D3S, D700, D300, D300S, D7000, D5200. *Because these models reset focus when reverting from standby status (timer off), pre-focus shooting is not available. Hatta bir sitede bu lensi D7000 ile deneyen biri şunları söylemiş: Bu lensi eski Nikon DSLR D7000'imde (Nikon tarafından uyumsuz bir model olarak belirtilmiş) test ettim ve gerçekten çalışmıyor. Odaklama tamamen elektronik olduğundan, manuel odaklama dahi kullanılamıyor. Odak halkasını nasıl çevirirseniz çevirin, vizördeki görüntü her zaman bulanık kalıyor. Eski bir gövdeniz varsa ve kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız bu lensten uzak durun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Aralık 24, 2020 gönderildi Paylaş Aralık 24, 2020 gönderildi 1 saat önce, Ezio Auditore yazdı: Hocam bu sitenin en altında küçük yazılarla açıklama yapılmış. Yazılım güncellemeleri yapılsa bile D7000 için yine de odaklama ile ilgili bazı kısıtlamalar olduğu söylenmiş. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Bahsedilen kısıtlamanın ne olduğunu tam anlayamadım: Regardless of firmware update, these models will still have some limitations*: D3, D3X, D3S, D700, D300, D300S, D7000, D5200. *Because these models reset focus when reverting from standby status (timer off), pre-focus shooting is not available. 1 saat önce, Ezio Auditore yazdı: Hatta bir sitede bu lensi D7000 ile deneyen biri şunları söylemiş: Bu lensi eski Nikon DSLR D7000'imde (Nikon tarafından uyumsuz bir model olarak belirtilmiş) test ettim ve gerçekten çalışmıyor. Odaklama tamamen elektronik olduğundan, manuel odaklama dahi kullanılamıyor. Odak halkasını nasıl çevirirseniz çevirin, vizördeki görüntü her zaman bulanık kalıyor. Eski bir gövdeniz varsa ve kullanmaya devam etmeyi planlıyorsanız bu lensten uzak durun. Haklı olabilirsiniz. 70-300mm için Nikkor lenslerle mücadele edebilecek kalitede diğer lensler denenebilir. Sonuçta karar sizin. Şimdiden makineniz hayırlı olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Aralık 25, 2020 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2020 gönderildi Ayrıntıları araştırma çabanız çok güzel. Keşke her tüketici sizin gibi inceleyip körlemesine alış veriş yapmasa. Ne alaka diyeceksiniz ama ben de şu anda bir espresso makinası arayışı içindeyim ve sizin gibi en az bir haftadır araştırıyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın