İçeriğe git

LCD ekranda netleme yardımcısı var mı?

legenddoctor

Recommended Posts

Merhabalar. Manuel modda netleme halkası kullanırken vizorde sol alt köşede netlemeye yardımcı <> simgeleri çıkıyor. En net hale gelince de • şeklinde cıkıyor simge ve en net hali bu diyor. Ancak vizöre bakmadan LCD ekranda kullanmak istersem netleme halkası çevirince netlemeye yardımcı herhangi bir uyarı cıkmıyor. Ya da en net haline ulastıgının bilgisini vermiyor. LCD ekranda bunu nasıl çözebiliriz var mı yolu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba, LCD ekran için daha kolay ve daha güzel netleyebileceğiniz bir yöntem mevcut.

Bunun için LCD ekrana geçtikten sonra makinada bulunan normal fotoğrafı zoom yapabileceğiniz tuşları kullanarak live modunda istediğiniz konuya yakınlaştırarak manuel netleme yapabilirsiniz. Bu şekilde netlemeyi makinaya bırakmak yerine kendiniz daha doğru netleme yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

5 saat önce, Zülkif Altın yazdı:

Merhaba, LCD ekran için daha kolay ve daha güzel netleyebileceğiniz bir yöntem mevcut.

Bunun için LCD ekrana geçtikten sonra makinada bulunan normal fotoğrafı zoom yapabileceğiniz tuşları kullanarak live modunda istediğiniz konuya yakınlaştırarak manuel netleme yapabilirsiniz. Bu şekilde netlemeyi makinaya bırakmak yerine kendiniz daha doğru netleme yapabilirsiniz.

Live mode diye kastınız ne bilemedim ayarlarda bu moda rastlamadım. Ama kurcalayarak buldugum bir çözüm oldu o da şöyle: manuel modda auto focus açık halde iken oklarla netlemek istedigim alana gelip deklansore yarım basınca LCD ekrandan da netleme cok iyi oldu. Ama sizin dediginizi anlamadım. Ama tekrar asıl konuya gelirsek manuel focus ile LCD ekranda halen netleme yapamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Live mode(canlı izleme) modu yani sizin kullandığınız lcd ekrandan fotoğraf çekme.Lcd ekranda iken zoom tuşu ile yakınlaşıp netlemeyi manuel şekilde yapabilrsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 27.03.2021 at 22:41, legenddoctor yazdı:

Live mode diye kastınız ne bilemedim ayarlarda bu moda rastlamadım. Ama kurcalayarak buldugum bir çözüm oldu o da şöyle: manuel modda auto focus açık halde iken oklarla netlemek istedigim alana gelip deklansore yarım basınca LCD ekrandan da netleme cok iyi oldu. Ama sizin dediginizi anlamadım. Ama tekrar asıl konuya gelirsek manuel focus ile LCD ekranda halen netleme yapamıyorum

Merhaba, Live Modu Bayram arkadaşımında dediği gibi Canlı Önizleme modudur. Makinada "LV" tuşu ile aktif edebilirsin yani görüntüyü büyük LCD ekrana veren moddur.

Vizör çok küçük olduğu için manuel netleme yapmak isterseniz size yardımcı noktalar çıkar ama LCD ekranda bu yardıma ihtiyaç yoktur. Çünkü nereyi netlemek istiyorsanız oraya makina üzerinde bulunan zoom tuşlarını kullanarak konuya yakınlaştırabilirsiniz ve istediğiniz konuya netlemiş olursunuz. Ve o zoom sadece ayrıntıları incelemek için olduğundan fotoğrafa etkisi yoktur. Makinada LCD ekranında yardım noktaları varmıdır bilmiyorum (bilen varsa arkadaşa yardımcı olmak için yazabilir) ama olsada ha makinadan yardım almışım ha otomatik netleme yapmışım arada fark olmaz (zaten bir çok otomatik netleme ayarı mevcut). O yüzden manuel netleme için zoom yaparak netlemeyi denemeni öneririm faydasını göreceksin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.