bahadır gündüz 1 Oluşturuldu: Mart 8, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Mart 8, 2012 Bokeh veya boke (japonca, "bulanık" anlamında Boke 暈㑠veya ボケ), fotoğraf çekilirken, fokus yani odak dışında kalan net olmayan kısımların fotoğrafçının seçtiği objektif, kullandığı diyafram gibi ayarlar neticesinde fotoğrafta oluşan bulanıklık efektidir. Bokehin belirleyicisi öncelikle objektiftir. Her objektifin bokehi farklı olduğu gibi, seçilen diyafram değeri ile bokeh efekti ve derecesi değişebilir.Fotoğrafçılar objektif seçimlerinde objektifin fotoğrafta oluşturduğu bokeh efektini (kalite, biçim) göz önünde bulundururlar. Bazen konunun arkasında bulunan aydınlık alanlar bokeh oluşumunu etkileyebilir. Genellikle objektif odak uzaklğı 35mm üstü ve açık diyaframlı lensler bokeh oluşturmaya daha elverişlidir. kaynak: vikipedia bokeh için çeşitli şekillerde lens kapakları mevcut ama evde yapılıcak kartondan kapakların daha yaratıcı olucağını düşünüyorum kaldı ki aynı şeyi hazır kapakları yapan firmada düşünmüş olcak ki kendi belirlediği kapakların dışında boş kesim yapılmamıs kapaklarda mevcut aşağıdaki resimde olduğu gb. kendi yapıcağınız bokeh kapaklarında ihtiyacınız olan şeyler makas, maket bıçağı, bant, karton yapım şekli aşağıdaki resimlerde olduğu gbdir bokeh kapaklarla çalışılmış örnek derleme karelerfotoğraflar internetten derlenmiştir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Mart 9, 2012 gönderildi Paylaş Mart 9, 2012 gönderildi Elnize ve emeğinize sağlık tebrikler. Yalnız kertonda tek delik olmasına rağmen. bokeh sayısını nasıl fazla yapabiliriz. örnektekiler gibi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bahadır gündüz 1 Mart 9, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Mart 9, 2012 gönderildi pratikte kapaklıyı çok deneyimleyemedim bende dün bi kac deneme yaptım işten geç geldiğimden denemelerde el feneri karşı bina ışıklarıyla sınırlı kaldı bu arada sorunuzun cevabı kesilen kısmı tam ortaya getirip cekım yapıldıgında alandakı ışıkları o şekilde çıkıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Mart 9, 2012 gönderildi Paylaş Mart 9, 2012 gönderildi Çok farklı bir Çalışma olmuş başarılı ve hoş duruyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bahadır gündüz 1 Mart 9, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Mart 9, 2012 gönderildi yılbaşı dekorasyon ışıklarından bi adet alıp evde denemeler yapıcam bakalım bu arada bir arkadaşım değişik bir fikir verdi polerize filtre ile lens arasına konulup yapılabilirmi acaba dedi polarize filtrem olmadığından deniyemedim temin edip denicem bölelikle daha zahmetsiz olur eğer kalın gelmezse Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bahadır gündüz 1 Mart 9, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Mart 9, 2012 gönderildi ilk denemelerim kesilen alan çok küçük olduğundan desenleri muntazam kesme konusunda sıkıntılarım olsada fena olmadığı kanısındayım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Mayıs 18, 2012 gönderildi Paylaş Mayıs 18, 2012 gönderildi denemekte yarar var teşekürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yunus BULAT 73 Ocak 14, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 14, 2013 gönderildi Elnize ve emeğinize sağlık tebrikler. Yalnız kertonda tek delik olmasına rağmen. bokeh sayısını nasıl fazla yapabiliriz. örnektekiler gibiArka plandaki ışıklarla alakalı bahsettiğiniz durum.Ne kadar çok ışık varsa o kadar çok çıkar şekliniz. Kesiminiz ne kadar başarılı ise şekliniz o kadar iyi çıkacaktır. Işığın parlaklığı enstantane değerlerinizde bu durumu etkileyen etmenler arasında yer alıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Ocak 15, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 15, 2013 gönderildi uzun zamandır bu işi kurcalayayım diye niyetleniyordum da kımıl zararlısı modunu üzerimden atamıyordum bir türlü. 52mm çaplı objektifler için kullanılası bir iki şey hazırlamıştım zamanında, ilgilenen olursa fikir vermesi açısından buradan alıp kullanabilir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın