Emir Balkı 1 Oluşturuldu: Nisan 13, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 13, 2012 Öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. Foruma baktım ancak uygun sayfayı bulamadım. D90 makinem var. Havacılık sektÖründe fotoğraf çekiyorum. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve internetten çok kez daha kaliteli nasıl fotoğraf çekebilirim diye araştırdım ama beceremedim. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Nisan 14, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2012 gönderildi Çektiğiniz örnek bir kaÇ fotoğraf, hangi lens ve exif bilgisi eklerseniz daha iyi yorum ve yardımcı olabiliriz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emir Balkı 1 Nisan 14, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 14, 2012 gönderildi Exif bilgilerini nereden bulurum bilmiyorum o yüzden resmin özelliklerinden aldım umarım doğrudur. Lensim AF-S NIKKOR 18-105mm 1:3:5-5.6G EDİlginize teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Nisan 14, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2012 gönderildi Örnek foto üzerinden konuşayım fotoğrafın fazla sıkıntısı yok PS de biraz kontrast keskinlik ile daha hoş hale gelirAncak ;ISO 400 Gündüz çekimi için gereksiz kumlanmaya neden olmuşISO yu 100e çekinWhite Balance ayarından Hava bulutlu güneşli veya nasılsa uygun ayarı seçingÖlge çok ve sert ise+ - Ev Değerini değiştirin. Arkadaki patlamaları da Önlemiş olursunuz.Kolay gelsin diğer arkadaşların da yorumlarını bekleyelim bir de varsa daha güzel çıkmasını istediğiniz ama kÖtü çıkan size gÖre bir foto ekler misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Nisan 14, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2012 gönderildi Konu başlığıyla ilgili olan bir fotoğraf örneği olmamış netlikte büyük sıkıntılar yok lakin f değerinin daha yüksek tutulması bu fotoğraf için çok daha uygun olacaktı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Nisan 14, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 14, 2012 gönderildi Fatih beyın ve salih beyinde dedıgı gibi açtıgınız baslık gercekten farklı sıkıntılar olan bır problemının var zannettım ancak ekledıgınız fotoğraf bir sıkıntı yok denecek kadar fotoğraf ileri degeler yanı ınce ayarlar bunlar salih beyın dedıgı gıbı gündüz cekımlerınde ISO gerek yoktur 100'e kadar ındırebılırsınız. Cekımlerınde devamlı A modunda kullanın ve poz-telefisi kullnarak devamlı -0.3 ve 0.7 gibi degerlınde cekım yapın..Unutmayın fotoğraf'da az pozlamıs biryeri kurtarmanın imkanı rahatlıkla vardır ancak patlamış biryerin çok az ve kötü sonuclar cıkartır. Bu sebeble bu tür çekimlerde poz-telafisi kullanma yönünde gidiniz..saygılar... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emir Balkı 1 Nisan 16, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 16, 2012 gönderildi Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar iÇin. Belki bu fotoğraf uygun olmadı. Çünkü böyle durağan organizasyonlarda Çektiğim fotoğraflar fena değil ancak, uÇak Çekimi yaptığımda sıkıntı yaşıyorum. Gürültü ya da Kumlama artık hangisi ise bilgisayarda fotoğrafı büyütmeye başladığım anda dikkatimi Çekiyor. Belki de uÇak Çekimi iÇin lensim uygun değildir?Bu arada patlama dediğiniz olay grubun arkasındaki beyazlık mı? Bir de makinamda harici flaşım yok. Bu ne kadar sıkıntı yaratır ya da yaratır mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Nisan 16, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 16, 2012 gönderildi Sizin sorununuzu şimdi daha iyi anlıyorum size lazım olan kaliteli VR II olan bir zoom lens Harici flaşı kullanacağınız yer yoksa pek gerek yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emir Balkı 1 Nisan 17, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2012 gönderildi Sizin sorununuzu şimdi daha iyi anlıyorum size lazım olan kaliteli VR II olan bir zoom lensHarici flaşı kullanacağınız yer yoksa pek gerek yok.Peki makinaya ve yaptığım işe uygun bir lens önerebilir misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Nisan 17, 2012 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2012 gönderildi pek tavsiye edecek kadar bilgi sahibi değilim ama hayallerimi süsleyen lens :unsure:http://www.bedavasho...akakce&v=1.72.8örnek çekimler http://www.flickr.com/groups/1208362@N21/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın