İçeriğe git

Nikon D3100 Lcd Ekranında Ölü Piksel

Recommended Posts

Arkadaşlar Merhaba

Geçen hafta Nikon D3100+18-55 VR Kit Sıfır makine aldım. İnternet üzerinden alımı yaptım ve iki yıl garantili. Kargocunun yanında açıp kontrol ettim görsel hiç bir problem yoktu makine sıfırdı. Orada farkedemediğim iğne ucu kadar belki daha küçük bir piksel sorunu olduğunu gördüm lcd ekranında. çekilen resimlerde bu gözükmüyor sadece makineni lcd ekranın sağ üst kısmında çok küçük dikkat edilince farkedilen bir noktada ölü piksel var. Şimdi ben bunu garantiye göndereyimmi değişim için yoksa bu bir şekilde programsal olarak çözülebilirmi benim tarafımdan. Ben Ankaradayım küçük bir piksel için gönderme gereği hissetmedim İstanbula çünkü düzeltilip düzeltilmeyeceği konusunda çok emin olamadım. Bu durum ileride benim başımı ağrıtırmı? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların görüşlerini bekliyorum teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu sıkıntıyı yazılım ise çözmeniz mümkün görünmüyor. ölü pixelin çeşitleri vardır, bazen karanlık alanda ortaya çıkar, bazıları her ışık şartında görülebilir, renklerine göre farklı teknik açıklamaları vardır; mavi, yeşil veya kırmızı. Bazen her üç ana rengin de hatası durumunda kendini beyaz olarak gösterebilir.

ölü pixel konusunda markaların ülkeden ülkeye farkeden garanti kriterleri var. Bu konuda avrupa için bilgisayar monitörlerinde, santimetre kareye düşen ölü piksel sayısı büyüklüğü 1 mm olmak üzere 3 adet veya daha fazlası ise o zaman üretici monitörü değiştirmek zorunda.

Aynı şekilde sözkonusu ölü piksel 1 adet olup büyüklüğü en az 1 mm çapında ise ve merkeze yakın bir yerde ise o zaman da monitör değiştirilmek zorunda.

Burdan anlaşılacağı üzere üreticilerin bu sorundan dolayı başları bir hayli ağrımış ki böyle bir kanun hükmünde kriter oturtmuşlar.

Sözkonusu ölü pixelin o büyüklükte sabit kalacağı, büyümeyeceği konusunda bir garanti verilmez. Bazen zamana bağlı olarak daha kötü bir hal alabilir.

TR'deki ithalatçı firmanın bu konudaki kriterlerini iyi öğrenip ona göre bir karar vermek gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eğer içiniz o sekılde kullanmaya el vermıyorsa rahat etmıyorsanız kısaca yollayın garantıye ya direk orjinal degıım olur daha makına degısıtır... İçiniz rahat edecegi sekılde yapın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginize teşekkür ederim arkadaşlar. Sanırım bu tam ölü piksel değil çünkü beyaz renk değil kırmızı renk ve sabit duruyor. yani Takılı (Stuck) Piksel. Şimdi benim çok rahatsız etmese de yeni makine olunca acaba daha sonra bu pikseller artar mı diye bir korkumda yok değil. Yoksa makinenin çekiminde vs. de bi problem yok. Tek sorunum ileride birden fazla piksel oluşma olasılığı var mıdır yoksa bir tane olarak kalır mı bu. Kimi yerde programsal çözümler sunulmuş. Takılı piksel olduğu için onarılma şansı var deniyor. Ama detay bilmiyorum Şimdi iğne ucu kadar belli belirsiz bir nokta için makineyi göndermek sonrasında yapılıp yapılmayacağını bilememek vs. nedenlerle pek işime de gelmiyor işin aslı. Aldığım yerle de bir görüşme yapmadım. İki yıl garantili olduğu için bir müddet kullanayım diyorum. Herhangi bir sorun olursa o zaman göndereyim diyorum. Yada İstanbula Temmuz ayında gitmeyi düşünüyorum bir kaç gün kalacağım o zaman aldığım yere götürüp oradan da yardım isteyebilirim. Ama bu olay herhangi bi sorun yaratmaz diyorsanız bu şekilde kalsın diyorum ilginize ve vereceğiniz yeni önerilere tekrar teşekkür ediyorum. . .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.