Yiğit Kürşad 41 Oluşturuldu: Haziran 13, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 13, 2012 Flash modları ;Manuel (M)Automatic (A)TTLBildiğimiz uzere 3 gruba ayrılıyor.Suan elımde YN 565EX TTL bir flash bulunuyor.Fakat nasıl kullanıcagıma daır hıc bır fıkrım yok.Zoom ve Diyafram degerı lcd ekrande mevcut.Fakat hıcbırsey bılmıyorum suan.Hatta sync terımının ne ıse yarasgını da bılmıyorum.Govdeyle bır ayar yapmamız gerekıyormu TTL moddayken bunuda bılmıyorum.Bılmıyorumda bılmıyorum Yardımcı olan arkadasları beklıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 13, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi O flaşla başlamak zor. O flaşı ancak tecrübeli biri kontrol altında tutabilir. iTTL desteği var mı o flaşın? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Haziran 13, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi İtll zaten pardon d90 kullanıyorum eskılerde ttl dıye gecıyo guncellerde itll Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 13, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi Hmmmm, iTTL ile TTL farklı iki tekniktir, birbirleriyle karıştırmamak lazım. Yani TTL flaş senin D90'da full otomatik çalışmaz. Mesela SB25-26-28-80 modelleri TTL dir ama iTTL değildir, bunun gibi.Bahsettiğiniz flaşın iTTL olduğundan eminseniz o zaman D90 ile uyumlu çalıştığını varsayalım. O halde makinanın kullanım kılavuzunda belirtilen işlevleri yerine getirmesi lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Haziran 13, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi pekı ben bunu nasıl kullanıcam ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 13, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi Bunu Fatih hocaya danışmak lazım, eğitmen olan O. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Haziran 13, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 13, 2012 gönderildi Bu flaş olayı gittikçe içinden çıkılmaz hale geliyor:) İ TTL Objektif hareketleri ile uyumlu çalışır. Siz Objektif üzerinden zoomu artırdıkça flaşta o oranda ve ortamdaki ışık seviyesine göre ışık yayacaktır.Otomatik olduğundan her fotoğrafta ayarlama yapmak zorunda kalmazsınız. Af sistemi sayesinde pozlamayı ayarlar. Yiğit sen mesajda yazdığımı yap git çekimlerini gerçekleştir. Lakin en güzel yöntem sen kendin her modu kurcaka çekimler yap çektiğin fotoğrafları incele görerek öğren. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın