Cem Uza 93 Oluşturuldu: Haziran 14, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 14, 2012 Fotoğraf'ın sizin için anlam ve önemini belirten bikaç satır cümle..içinizden ne geçiyosa.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tamer DURSUN 172 Haziran 14, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi "GÖRMEK" Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Haziran 14, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi Hayata bakış acım ve görmek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Haziran 14, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi Fotoğrafçı; Olaylara ve konulara kimsenin bakmadığı açılardan bakıp, görererek kaydedebilen kişidir. Bir anlamda zamana ve olaylara tanıklık etmektedir. Fotoğrafçı, Bir fotoğrafın aynısının milyarlarca kare çekilse bile kesinlikle ilk çekilen fotoğrafla aynı olmayacağının bilinciyle fotoğraf çeker. çÜNKÜ FOTOĞRAF çEKTİĞİ O AN EŞSİZDİR... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Haziran 14, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi ‘‘Fotoğrafınız yeterince iyi değilse, olaya yeterince yakın değilsiniz demektir’’ ------------------------------------------------------ ROBERT CAPA **********************"Ben bir fotoğraf çekmek için aylarca dolaştığımı bilirim. İspanya'yı çok severim. Bu ülke içerisinde istediğim pozları çekebilmek için 10 bin kilometre yol katettim. Madrit'te fotoğraf çekebilmek için öncelikle İspanya tarihini iyi bir tarihçi kadar öğrenebilmek gayreti ile yüzlerce eser okudum. Toplumu, insanları, yaşayışlarını araştırdım. Ondan sonra fotoğraf makinama elimi attım ve bir foto muhabiri olarak çalışmaya başladım. Başarının sırrını öğrenmek istiyorsanız siz de bu yoldan yürüyünüz..."------------------------------------------------------ W. EUGENE SMITH **********************"Bence fotoğraf, eşzamanlı tanımlamadır. Bir saniyeden kesit alınırken konunun önemi, sizin titiz bir organizasyonla şekilleri nasıl ifade ettiğinizle doğru orantılı olarak ortaya çıkar. foto muhabiri ile fotoğrafını çektiği konu arasındaki ilişki, tıpkı daireye çok iyi bir şekilde yapılan teğet gibidir. zarif, dramatik, tesirli..."------------------------------------------------------ SEBASTIAO SALGADO **********************''Benim stilim 60 yıl boyunca hiç değişmedi. Ben, biraz diplomat, biraz da fotoğrafçı olmak zorundayım. İnsanlar çoğu zaman beni ciddiye almadılar, çünkü çok az ekipman taşıdım ve gereksiz telaşe yapmadım. 1949'da evlendiğim zaman karım bana sordu; 'Senin gerçek fotoğraf makinen nerede?' Asla bir sürü ekipman taşımadım. Hayattaki düsturum şu oldu: 'sadeliği koru'... Benim fotoğrafçılık anlayışım bu, dikkati çekmemek ve kalabalığa karışmak!------------------------------------------------------ ALFRED EISENSTAEDT ********************** Benim yaklaşımımda fotoğraf makinesi, bir not defteri, "an"ı saptamada bir sezgi aracıdır. "An"ı yakalamadaki ustalık, bence vizörden görülen görüntüleri çok kısa bir zamanda görsel bi biçimde düzenleyebilme ve anlık kararlar alabilme yeteneğidir. Bu eylem; akıl disiplinini, duyarlılığı, yerleşik bir geometri anlayışını, herşeyden önce bir konsantrasyonu gerektirir. Kişi, bu yöntemle çok sade bir anlatım biçimine ulaşabilir.------------------------------------------------------ HENRI CARTIER-BRESSON ********************** "Fotoğrafçılar ekipman konusunda alıngan olduklarından boyunlarına ve omuzlarına makinalar takarak caka satarlar ama çantalarının ağırlığı yüzünden yengeç gibi yürümek zorunda kalırlar. Ama fotoğrafçılık bundan ibaret değil... "------------------------------------------------------ DON McCULLIN **********************Ben, fotoğrafçılıkla ilgili açıklama yapmaya çalışmıyorum. Dünyada olup bitenlerle ilgili açıklama yapmak için fotoğrafı kullanmaya çalışıyorum.JAMES NACHTWEYBir kişi, yarın sanki kör olacakmışcasına fotoğraf makinesini kullanmalıdır. DOROTHEA LANGE İnsanların fotoğraflarını çekmek istiyorsanız öncelikle o insanları tanımayı öğreniniz. İnançlarını, tavır ve hareketlerini, hislerini anlamaya çalışınız. Biliniz ki kültürünüz ve meşgul olduğunuz konu hakkındaki bilginiz ne kadar derin olursa, başarı oranınız da o kadar büyük olur.W. EUGENE SMITH Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cem Uza 93 Haziran 14, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi Yaşamla ölüm arasındaki ince çizgi gibi..Nesnelere farklı bi ruh katmak..Hayata döndürmek..Kan ve Can vermek... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep Ergin 4 Haziran 14, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi Binlerce tanım yapılıp, onbinlerce yorum yazılabilir lakin fotoğraf "insanın gördüğünü/göremediğini çektiği karede donuklaştırması/ölümsüzleştirmesidir" tek cümle ile bu anlama gelir bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
furkan yıldırım 12 Haziran 14, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 14, 2012 gönderildi Bencede Fotograf;''Vizörden Bakan Gözün Hayatı En Güzel Biçimde Yansıtmasıdır.:.'' (Alıntıdır) ama benim felsefem bu .:. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Merve Aytekin 8 Haziran 15, 2012 gönderildi Paylaş Haziran 15, 2012 gönderildi Fotoğraf Benim Herşeyim ... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın