İçeriğe git

d3000 için 18-55mm kit lense hangi parasoley ?

osman gökalp

Recommended Posts

Merhaba arkadaslar bende sizler gibi nikoncu oldum elimde d3000 18-55 mm kitlens makinem var ve ben buna parasoley almak istiyorum ancak bilgisizliğimden dolayı kaç mm parasoley alacağımı bilemiyorum konuyu arattım ancak bulamadım eğer forumda böyle bir konu açılmışsa af ola şimdiden teşekkürler bide elinde d3000 türkçe kitapçığı olan varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sözkonusu lens için Nikon tarafından üretilmiş orjinal parasoleyin model numarası HB-45'tir. Bu parasoley, üzerindeki çift taraflı yaylı bir tür kıskaç mekanizmayla lens üzerinde karşılığı olan yere tutturulmaktadır.

Bundan başka yan sanayi ya da çin malı diye tabir edebileceğimiz üniversal mantıktakı parasoleyler de bu lenste kullanılabilir. Bu tür parasoleyler tıpkı bir filtrenin lense vidalanması prensibiyle lensin ön tarafına monte edilmektedir. Lensin filtre çapı 52 mm'dir, alacağınız üniversal parasoleyin montaj bölümünün de bu çapta olması gerekmektedir.

üniversal parasoleyde dikkat edilecek nokta lensin 18 mm'deki açısında kenarlarda kararma yaratmayacak ölçüdeki parasoleyin seçilmesidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bildiğim kadarıyla D3000'in Türkçe kılavuzu nette yok. Eğer Türkiye'deki distribütörler tarafından satılan makinaların yanında Türkçe kitapçık verilmiş ise ve biri zahmet edip bunu taratmışsa ancak ulaşılabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bildiğim kadarıyla D3000'in Türkçe kılavuzu nette yok. Eğer Türkiye'deki distribütörler tarafından satılan makinaların yanında Türkçe kitapçık verilmiş ise ve biri zahmet edip bunu taratmışsa ancak ulaşılabilir.

Peki D3100 ün tr kitapcığı d3000 le hemen hemen aynımıdır özellik menü bakımından ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu dediğiniz D40-D40X-D60 denkleminde olabilirdi belki. Ancak D3200 konsept olarak çok başka bir gövde, dolayısıyla aynı değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.