Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Oluşturuldu: Ağustos 10, 2012 Forum Editörü Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 10, 2012 Fotoğrafçılığın ilk yıllarında reklam afişi fotoğrafları; Henüz Agrandizör denen fotoğrafı büyüterek basmaya yarayan alet keşfedilmediği için aşağıda görülen dev fotoğraf makinalarıyla çekilebiliyordu. Daha doğrusu reklam afişi yapmak istedikleri ebatta fotoğraf çeken dev fotoğraf makinaları yapmak zorundaydılar.Şimdilerde birçok yeni arkadaşımız Agrandizörün ne olduğunu eminim ki bu yazıyı okuduklarında hemen google amcalarına soracaklardır. Zahmet etmeyin, aşağıda merak edenler için birkaç farklı model Agrandizör fotoğrafı ekliyorum. Ne büyük keyifti, siyah-beyaz filmi banyo ettikten sonra, kurutmak ve sonra Agrandizör yardımıyla fotoğraf kartına istediğimiz ebatta baskıyı yaparak KIRMIZI ışığın altında 1. banyo olan gelişim banyosuna atarak kartı yıkayıp, görüntülerin kartta yavaş yavaş oluşumlarını izlemek. üniversitede Cumartesi günleri millet o kafe senin bu kafe benim gezerken, bende sabah 9'da girdiğim karanlık odadan akşam 5'e doğru elimde karta bastığım siyah beyaz fotoğraflarla çıkardım ve mutlu bir şekilde evin yolunu tutardım. Aslında karanlık odanın bulunduğu bina kapanmasa hiç çıkmayacağım ama.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Mecit Öztürk 221 Ağustos 10, 2012 gönderildi Paylaş Ağustos 10, 2012 gönderildi Buluş çağı, icat çağı şimdi sadece tüketim çağı. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Salih TEMEL 31 Ağustos 10, 2012 gönderildi Paylaş Ağustos 10, 2012 gönderildi Öncelikle güzel konu olmuş.Valla geçen hafta meraktan eski film almaya gittim (Özlemişim)fotoğrafçıda buldum aldım. kullanayamayacağımı bilsem de mutluydumama şu pinhole yapımına baktım onu deneyeceğim banyo imkanı yok şimdilik aklımın bir kÖşesinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın