Yiğit Kürşad 41 Oluşturuldu: Eylül 2, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 2, 2012 Oncelıklemerhaba.Bu hatayı çekımdeyken almış bulunmaktayım.Hatayı almadan 2 dk oncesıne kadar hıcbır sorunyasamadım fakat bırden bıre bu hatayı aldım ve cekım yapamıyorum.Kartı ve pılı cıkarıp taktım fakat hıcbır yanıt alamadım.Bu konuda bılgısı olanlardan yardım beklıyorum....Fotograf cekemıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 2, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 2, 2012 gönderildi Kartınızın değimi hakkında bilgi veriyor yani kartı okumada bir sıkıntı cekıyor kart yuvasına bir bakın herhangi bir problem varmı ?Başka bir kart ile çekim yapmayı deneyin.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 2, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 2, 2012 gönderildi Başka bir kartla denedin mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Eylül 3, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 3, 2012 gönderildi hayır baska bır kart ıle denemedım sadece pılı ve kartı defalarca cıkarıp taktım.Kartım Sony 4gb class2.İlk defa boyle bır sorun ıle karsılasıyorum.Yuvasına nbaktım hıcbır sorun yok zaten bırden bıre çekımdeyken meydana geldı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 3, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2012 gönderildi Başak bir kartla denemelisin. Sorun makinada mı yoksa kartta mı bundan emin olmalısın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Eylül 4, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2012 gönderildi Yani basit bir kombin denemesi ile çözüm'e gidebilirsin. Kullandığın makine çift kart girişli ise Diğer Slot'u dene. CF kart destekliyorsa birde Cf kart kullanmayı dene. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Eylül 4, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 4, 2012 gönderildi Yanımda d90 var d7000'ımde boyle bır sorun yok aman nazar degmesın Mehmet hocam sızınde dedıgınız gıbısorunun nerden kaynaklandıgını ogrenmek lazım yanımda laptop var kartı denesem bellı olurmu ? yada baska bır kart alıp makınedemı denemem lazım ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Akif GÖKYOKUŞ 161 Eylül 4, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2012 gönderildi Hata kartınızdan kaynaklanıyor olmalı,Kart arızalı değilse temas eden kontaklarda sorun olmalı,Başka bir kart ile denemek kesin sonuca ulaştırır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 4, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2012 gönderildi Başka kartla deneyip sorunu cozmek %90 ihtimaldır..CHA Hatası Kısatılmıştır CHANGE'dir Değiştirme değişim anlamında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yiğit Kürşad 41 Eylül 4, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 4, 2012 gönderildi Pc uzerınden denedım pc dondu adeta galıba vıruslu okuyor fakat kartı pc uzerınden dosyaları acamıyorum.Buyuk ıhtımal vıruslu.Iyıde durduk yere nasıl vırus gırer ve cekım anındayken.Cekım yapıyordum makıneyı gunese dogrulttum bu hata vermeye basladı ve yuz ustu bıraktı benı.Baska kartlada denıcem ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zafer hamdi 0 Ekim 1, 2015 gönderildi Paylaş Ekim 1, 2015 gönderildi [CHA / CHR] hata mesajları hafıza kartıyla ilgili sorun olduğunu göstermektedir. Bu problem genelikle hafıza kartı içinden fotoğrafları aldıktan sonra formatlama yapmadan (kartı biçimlendirmeden) yeniden kullanmaya başladığınızda karşınıza çıkmaktadır. Hatayı aldığınız zaman hafıza kartınızı bilgisayarınızdan veya kameranızın menüsünden formatlamasını yapabilirsiniz.Formatlamadan önce kartınızdaki verileri yedeklediğinizden mutlaka emin olun. çünkü formatlama işleminden sonra kartınızdaki tüm veriler silinecektir. Varsa makinenizin üzerinde bulunan iki adet format düğmesine aynı anda basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Hatayı almaya devam ediyorsanız kullanmış olduğunuz hafıza kartlarının Nikon tarafından onaylı kartlar olup olmadığını kontrol ediniz. Hata mesajı tüm bu işlemlere rağmen hala gitmesdiyse hafıza kartınız hasar görmüş demektir. Başka bir hafıza kartı alarak deneyebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Ekim 1, 2015 gönderildi Paylaş Ekim 1, 2015 gönderildi ucuz kart okuyucuların çok kısa sürede kendisi sonrada kartı bozma eğilimi var. kaliteli kart okuyucu kullanmanı tavsiye ederim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın