İçeriğe git

Nikon D7000, 5 haneli seri numarası

w k

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba,

D7000 kullananlar kervanına yeni katıldım, daha makineyi alalı 1 hafta olmadı. Hayyamdan spot olarak aldım makineyi fakat seri numarası kafama takıldı. Bugüne kadar gördüğüm (arkadaşlarımın kullandığı filan) tüm D7000'lerin seri numarası 7 haneliyken benimki 5 haneli.

Böyle bir şey olası mı? Kötü şeyler düşünmek istemiyorum, makinede de herhangi bir problem yok ama bu durum aklımda soru işareti.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum, iyi günler!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Böyle birşey kafanızı pek karıştırmasın sımdıye kadar pek duydugum bir nokta degil ancak bu üretim sırasında makına cıkıs sırası ile alakası gordugunuz makinadan önce cıkmıs bir makına olsa gerek veya ayrı bir grub üretim serisindedir..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konu biraz karışık geldi bana. Makinanın alt kısmının bir fotoğrafını çekip buraya yükler misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

mümkün olan en kısa zamanda paylaşırım fotoğrafını çekip.

Anlam veremiyorum ama nasıl böyle bir seri numarası olabilir acaba ilk iki hanesi 00 olduğundan filan mı yazılmıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bi ara nette bir forumda şöyle bir hikaye okumuştum:

Bir Canon 7D modelinin seri nosu ve diğer bilgilerin bulunduğu etiket orjinaline yakın bi şekilde kopyalanmış, seri numarası sizin hikayenizdeki gibi biraz tuhaf bir hale gelmişti. Daha sonra elde edilen bilgilere göre bi şekilde tamir görmüş yada geri iade edilmiş bir mal olduğu, uyanık satıcılar bu tür kusurlu malları taklit etiketler ve sahte seri numaralarıyla ebay türü siteler üzerinden cazip fiyatlarla piyasaya sürmüştü. Ancak sözkonusu etiket orjinali kadar sağlam olmayıp kısa zamanda aşınmış ve seri numarası da kolayca silinmişti.

Makinanızı nerden aldınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makineyi hayyamdan aldım fakat aldığım satıcı gayet güvenilir ve arkadaşlarımın da devamlı alışveriş yaptığı biri. Eğer bir problem varsa kasıtlı olarak böyle birşey yaptığını zannetmiyorum.

Ayrıca biri sahte seri numarası kullanıp anlaşılmamasını istese kullandığı seri numarasını da diğer ürünler gibi 7 haneli yapar herhalde, bu haliyle daha çok dikkat çekiyor çünkü

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sözkonusu hikaye de Hayyam adı geçiyordu ama kesinlikle olayın satıcıyla alakası yoktu. Hayyamdakiler de sanırım dışardan alıyorlar ve bu işlem zaten dışarda yapılıyor.

Olay çok basit, aynı model bir başka makinayla etiketleri karşılaştırın. Veya Nikon'un sitesine girip makinanızı "register" yapın, o zaman iş ortaya çıkar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Spot ve faturası yok. Nikon sitesine makinanınız adınız, soyadınız, makinanın modeli ve seri numarası gibi bilgilerle kaydedebilirsiniz. Ama seri numarası o makinaya ait değilse sıkıntı olabilir belki. Bi deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.