w k 1 Oluşturuldu: Eylül 17, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 17, 2012 Arkadaşlar merhaba,D7000 kullananlar kervanına yeni katıldım, daha makineyi alalı 1 hafta olmadı. Hayyamdan spot olarak aldım makineyi fakat seri numarası kafama takıldı. Bugüne kadar gördüğüm (arkadaşlarımın kullandığı filan) tüm D7000'lerin seri numarası 7 haneliyken benimki 5 haneli.Böyle bir şey olası mı? Kötü şeyler düşünmek istemiyorum, makinede de herhangi bir problem yok ama bu durum aklımda soru işareti.Yardımcı olursanız çok memnun olurum, iyi günler! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Eylül 17, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2012 gönderildi Böyle birşey kafanızı pek karıştırmasın sımdıye kadar pek duydugum bir nokta degil ancak bu üretim sırasında makına cıkıs sırası ile alakası gordugunuz makinadan önce cıkmıs bir makına olsa gerek veya ayrı bir grub üretim serisindedir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 17, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2012 gönderildi Bu konu biraz karışık geldi bana. Makinanın alt kısmının bir fotoğrafını çekip buraya yükler misiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
w k 1 Eylül 18, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi mümkün olan en kısa zamanda paylaşırım fotoğrafını çekip.Anlam veremiyorum ama nasıl böyle bir seri numarası olabilir acaba ilk iki hanesi 00 olduğundan filan mı yazılmıyor? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 18, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi Bi ara nette bir forumda şöyle bir hikaye okumuştum:Bir Canon 7D modelinin seri nosu ve diğer bilgilerin bulunduğu etiket orjinaline yakın bi şekilde kopyalanmış, seri numarası sizin hikayenizdeki gibi biraz tuhaf bir hale gelmişti. Daha sonra elde edilen bilgilere göre bi şekilde tamir görmüş yada geri iade edilmiş bir mal olduğu, uyanık satıcılar bu tür kusurlu malları taklit etiketler ve sahte seri numaralarıyla ebay türü siteler üzerinden cazip fiyatlarla piyasaya sürmüştü. Ancak sözkonusu etiket orjinali kadar sağlam olmayıp kısa zamanda aşınmış ve seri numarası da kolayca silinmişti.Makinanızı nerden aldınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
w k 1 Eylül 18, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi Makineyi hayyamdan aldım fakat aldığım satıcı gayet güvenilir ve arkadaşlarımın da devamlı alışveriş yaptığı biri. Eğer bir problem varsa kasıtlı olarak böyle birşey yaptığını zannetmiyorum. Ayrıca biri sahte seri numarası kullanıp anlaşılmamasını istese kullandığı seri numarasını da diğer ürünler gibi 7 haneli yapar herhalde, bu haliyle daha çok dikkat çekiyor çünkü Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 18, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi Sözkonusu hikaye de Hayyam adı geçiyordu ama kesinlikle olayın satıcıyla alakası yoktu. Hayyamdakiler de sanırım dışardan alıyorlar ve bu işlem zaten dışarda yapılıyor. Olay çok basit, aynı model bir başka makinayla etiketleri karşılaştırın. Veya Nikon'un sitesine girip makinanızı "register" yapın, o zaman iş ortaya çıkar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
w k 1 Eylül 18, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi Register olayından biraz bahseder misiniz? Nerden ve nasıl yapabilirim? Makine spot olduğu için faturası yok. Bu durumda da kayıt yapabilir miyim? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 18, 2012 gönderildi Paylaş Eylül 18, 2012 gönderildi Spot ve faturası yok. Nikon sitesine makinanınız adınız, soyadınız, makinanın modeli ve seri numarası gibi bilgilerle kaydedebilirsiniz. Ama seri numarası o makinaya ait değilse sıkıntı olabilir belki. Bi deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın