Mahlasss 17 Oluşturuldu: Ekim 10, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 10, 2012 Bir hafta hayyam'dan aldığım d7000'nde lekeler çıkmaya başladı, çektiğim fotoğraflar üzerinde lekeler var hep, makine üzerinde bulunan sensörü temizle seçeneğini kullanarak temizledim ama sonuç değişmedi, Aşağıdaki link'ten örnek bir fotoğraf var arkadaşlar, sorun neyden kaynaklanıyor olabilir, objektifi hiç çıkarmadım ama yinede toz olabilir mi yoksa bir arıza mı gibi duruyor anlamadım. bir bakar mısınız?http://c1210.hizlire.../12/b/du02m.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Ekim 10, 2012 gönderildi Paylaş Ekim 10, 2012 gönderildi Lekeler aynada veya ccd'de bulunan lekelerdir zamanla lens değişim sırasında içeri giren lekelerdir.. Sensöz temizleme işlemi bu tür lekelere pek fayda etmez ancak ve ancak tozları düşürme işlemi yapar ufak bir titreşimle...Aldıgınız yere götürürseniz ücretsiz olarak yapacaktır ccd temizliğinizi.. Şuan için bu tür işleri kendinizi yapmamanızda fayda var. ayna ve ccd önemli 2 noktadır.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mahlasss 17 Ekim 10, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 10, 2012 gönderildi Lekeler aynada veya ccd'de bulunan lekelerdir zamanla lens değişim sırasında içeri giren lekelerdir.. SensÖz temizleme işlemi bu tür lekelere pek fayda etmez ancak ve ancak tozları düşürme işlemi yapar ufak bir titreşimle...Aldıgınız yere gÖtürürseniz ücretsiz olarak yapacaktır ccd temizliğinizi.. Şuan için bu tür işleri kendinizi yapmamanızda fayda var. ayna ve ccd Önemli 2 noktadır..başka bir forumdan arkadaş yağ lekesi olduğunu ve bunun d7000'ler kronik bir sorun olduğunu devamlı bununla karşılaşacağımı sÖylüyor. yağ sıçratma sorunuymuş. arızalı bir ürün mü satın aldığımı gÖsteriyor bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ekim 10, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 10, 2012 gönderildi başka bir forumdan arkadaş yağ lekesi olduğunu ve bunun d7000'ler kronik bir sorun olduğunu devamlı bununla karşılaşacağımı söylüyor. yağ sıçratma sorunuymuş. arızalı bir ürün mü satın aldığımı gösteriyor buSıçramış yağ lekeli fotoğraflar görmüştüm. Bunlar toz lekelerine daha çok benziyor. Bu sorun daha çok 2. el kameralarda kullanıma bağlı olarak oluşur diye biliyordum ve hatırladığım kadarıyla kamerayı kullanılmamış sıfır olarak almıştınız. Aldığınız yere götürün ve temizlemelerini veya temizletmelerini isteyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın