Ömer Şamil Güven 39 Aralık 4, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 4, 2012 gönderildi Ümit Bey çok çok teşekkÜrler.Konuyu fotoğraflarla çok gÜzel örneklendirmişsiniz.Resim ile fotoğraf arasında ki farkı bilsem de yeni yeni başladığım bu fotoğrafçılık serÜvenin de toplum arasında sık sık dikkat edilmeden kullanılan bu ayrımı bende eski dil veya el alışkanlığı olarak maalesef yapıyorum.Uyarınız için bu anlamda teşekkÜr ederim.Sonuçta doğru terminoloji öğrenmeyi ve derdini anlatmayı kolaylaştırır Haddimi aşarak fotoğraf makinası teriminin aslında fotoğraf makinesi olması gerektiğini de dip not olarak eklemek isterim.Maalesef makine kelimesi Üniversitelerin çoğunda yanlış kullanılmaktadır ama TÜrk Dil Kurumunda makina değil de makine olması gerektiğini belirtilmektedir.Ayrıca forum sitesinde yazım hatalarına karşı uyarması da çok gÜzel.GÜzel dilimize sahip çıktığı içinde forum yöneticilerine teşekkÜr ederim.Yalnız Ü harfleri otomatik olarak bÜyÜk çıkıyor.http://tdkterim.gov....listeli&ayn=bas 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Şamil Güven 39 Aralık 4, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 4, 2012 gönderildi Netleme işini Ümit Bey'in de yardımlarıyla biraz daha çözdÜm gibi sanki 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Aralık 5, 2012 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Aralık 5, 2012 gönderildi ümit Bey çok çok teşekkürler.Konuyu fotoğraflarla çok güzel Örneklendirmişsiniz.Resim ile fotoğraf arasında ki farkı bilsem de yeni yeni başladığım bu fotoğrafçılık serüvenin de toplum arasında sık sık dikkat edilmeden kullanılan bu ayrımı bende eski dil veya el alışkanlığı olarak maalesef yapıyorum.Uyarınız için bu anlamda teşekkür ederim.Sonuçta doğru terminoloji Öğrenmeyi ve derdini anlatmayı kolaylaştırır Haddimi aşarak fotoğraf makinası teriminin aslında fotoğraf makinesi olması gerektiğini de dip not olarak eklemek isterim.Maalesef makine kelimesi üniversitelerin çoğunda yanlış kullanılmaktadır ama Türk Dil Kurumunda makina değil de makine olması gerektiğini belirtilmektedir.Ayrıca forum sitesinde yazım hatalarına karşı uyarması da çok güzel.Güzel dilimize sahip çıktığı içinde forum yÖneticilerine teşekkür ederim.Yalnız ü harfleri otomatik olarak büyük çıkıyor.http://tdkterim.gov....listeli&ayn=basMerhaba Ömer Bey;Bende size uyarınız için teşekkür ederim. Kesinlikle mümkün olduğu kadar Türkçe kelime kullanalım ve bunu da doğru kullanalım. Makine Örneğinde olduğu gibi.Selamlar, 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Şamil Güven 39 Aralık 5, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 5, 2012 gönderildi Bu fotoğraflarda (resim değil ) bugünkü denemelerim.;Bu fotoğrafları özellikle koydum çünkü nette bu GİT lenslerle ilgili o kadar kötü yazılar var ki benim gibi 2 hafta öncesine kadar eline slr makine almamış birinin ve hatta fotoğraf çekmeyi bilmeyen birisinin bile bunları çekebiliyorsa 18-55mm lensin çok da hakkını yememek lazım .Fotoğraflar çok profesyonel olmayabilir.çünkü tripodsuz hafif rüzgarlı havada çekilmiş fotoğraflar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Aralık 5, 2012 gönderildi Yazar Forum Editörü Paylaş Aralık 5, 2012 gönderildi Bu fotoğraflarda (resim değil ) bugünkü denemelerim.;Bu fotoğrafları Özellikle koydum çünkü nette bu GİT lenslerle ilgili o kadar kÖtü yazılar var ki benim gibi 2 hafta Öncesine kadar eline slr makine almamış birinin ve hatta fotoğraf çekmeyi bilmeyen birisinin bile bunları çekebiliyorsa 18-55mm lensin çok da hakkını yememek lazım .Fotoğraflar çok profesyonel olmayabilir.çünkü tripodsuz hafif rüzgarlı havada çekilmiş fotoğraflar.Bence gayet başarılı. Tebrikler ama denemeye devam... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ömer Şamil Güven 39 Aralık 5, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 5, 2012 gönderildi Tabii Ümit Bey araştırmaya,okumaya,çekmeye ve de sorup öğrenmeye devam .Hatta Gene mi bu adam, işi gÜcÜ yokmu bu adamın ,yeter artık diyene kadar devam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Beysan TAŞCI 57 Aralık 6, 2012 gönderildi Paylaş Aralık 6, 2012 gönderildi Sayın Ömer Şamil Güven,Ben Sn.Tümen'in sabrını pek çok kez denedim.Merak etmeyin kolay kolay "bi git" demiyecek bir fotoğrafseverle karşı karşıyayız..:-) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın