İçeriğe git

Hafiza kartı seçim ve kullanımı

Recommended Posts

SanDisk kendi sayfasından baktığımda yazma hızını 90 mb/s yazıyor ama ondada S'nin üzerinde * işareti var. ama açıklaması yok :((

Birkaç kere amazon.de den alışveriş yaptım gayet hızlılar ve memnun kaldım. o yüzden amazon.de den baktım. Önerdiğiniz Transcend stoklarda yok malesef. Fiyatıda 35 Euro civarı. SanDisk 2 adet aldığımda kargo bedavaya geliyor. Aslında iki adet fiyatı 45 Euro ama ithalat depozitosu 8 Euro daha alıyorlar. Toplamda 54 Euro civarına geliyor maliyeti. Tabiki 8 Euro'yu geri alıyormuyuz yoksa Türkiye girişinde gümrük vergisi olarak  mı kesiliyor orasını da pek anlamadım :))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Bende Yazma hızını maksimum 90 MB/s olduğunu okudum. O zaman sorun yok. Amazonda biraz pahalı gibiydi (33 küsür dolar) Aliexpress' de gönderi süresi 20-31 gün arası ücretsiz gönderi ile alınırsa fiyatı 29,03 dolar. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aliexpress den hiç alışveriş yapmadım. gelir mi gelmez mi açıkcası biemiyorum. birde  Aliexpress' den alışveriş yaptığımızda gümrükte vergi ödemesi gerekiyor mu? sanırım son düzenlemelerle 30 dolar yada 30 euro üstüne vergi koymaya başladılar. yukarıda bahsettiğim 8 euro gibi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Bir sürü tanıdığım Aliexpresten sorunsuz alışveriş yaptığını söylüyor. Yurtdışından herhangi bir siteye bağlı olmaksızın 75 euro' ya kadar gümrüksüz alış veriş yapılabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@Ümit Alper TÜMEN  çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Aliexpress'i biraz inceleyeyim o zaman. iyi günler dilerim

- kuşkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@kuşkaya, uzun süredir AliExpress'ten alışveriş yapıyorum, hepsi de ulaştı bana. 13-45 günde geldi siparişlerim (ortalama 28 gün). Ayrıca kırık, hatalı gelen 2 farklı ürün için de para iadesi yaptılar. Bu açıdan da güvenilir. 70 ve 92 dolarlık iki sipariş verdim, ikisi de gümrük vergisiz geldi. Her iki paketin üzerine ufak meblağlar yazmışlar, 10-15 dolar gibi. Aynı zamanda içeriği de farklı yazmışlar. Bu yüzden gümrüğe takılmadan geliyor. Gümrüğe takılma ihtimaline karşılık satıcıya mesaj atarak paket üzerine düşük bedel yazmasını rica edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir sürü tanıdığım Aliexpresten sorunsuz alışveriş yaptığını söylüyor. Yurtdışından herhangi bir siteye bağlı olmaksızın 75 euro' ya kadar gümrüksüz alış veriş yapılabiliyor. 

Ümit Bey, yanılmıyorsam 75 euro'dan 30 euro'ya düştü gümrük muafiyeti üst sınırı.

Micro sd mi sd mi önerirsiniz sorumu görmediniz galiba :) Transcend 32 gb Sdhc r95 w45 mb/sn hafıza kartını sipariş geçtim. İnşallah memnun kalırım.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Mikro SD DSLR kameralarda adaptöründeki kalitesiz malzeme nedeniyle sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle mikro SD kart tavsiye etmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Az önce Amazon.de müşteri hizmetleri ile görüştüm. 8 euro için teminat bedeli olduğunu söylediler. gümrük memurunun durumuna göre bazen tamamı, bazen daha azı bazende hiç alınmadığını ve eğer alınmazsa 8 euronun tarafıma iade edileceğini belirttiler. Sonuçta neredeyse Aliexpres ile aynı fiyata geliyor ürünler. hatta 8 euroyu iade ederlerse daha ucuza geliyor. ayrıca ürünler daha kısa sürede geliyor. daha önce aldığım bir üründe sıkıntı çıktığında çok hızlı çözdüler. o bakımdan amazon daha iyi diye düşünüyorum.   

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

37 dakika önce, Ümit Alper TÜMEN yazdı:

Mikro SD DSLR kameralarda adaptöründeki kalitesiz malzeme nedeniyle sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle mikro SD kart tavsiye etmiyorum.

Anladım Ümit Bey, Sd kart olanı sipariş vermiştim.Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

47 dakika önce, kuşkaya yazdı:

@FurkanErdem  nerden sipariş verdiniz ve ne kadara  aldınız acaba?

http://urun.n11.com/hafiza-karti/transcend-32gb-ultimate-sdhc-hafiza-karti-600x-class10-P63109122

74,90 TL' ye aldım. Fakat ürün tükendi görünüyor şu an.

46 dakika önce, kuşkaya yazdı:

@FurkanErdem birde güvendiğiniz satıcılar var mı acaba Aliexpresten sipariş etmek için?

Aliexpress'ten hafıza kartı araştırması yapmadım henüz. Daha doğrusu hiç aklıma gelmemişti orası :) D7200'ü bugün sipariş verdiğim için bir an önce hafıza kartı almam gerektiği düşüncesi ile Aliexpress'ten almak aklımdan geçmemiş olabilir.

Ufak bir inceleme yaptım AliExpres'te, sizin bahsettiğiniz hafıza kartı 29,03 dolar, ücretsiz kargo ayrıca. Link

Satıcı puanı oldukça yüksek, yorumlar da iyi ürün ve satıcı hakkında.

Aynı kart Türkiye'de 160-180 TL civarı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
16 saat önce, FurkanErdem yazdı:

Anladım Ümit Bey, Sd kart olanı sipariş vermiştim.Yardımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. 

Saygılar.

Rica ederim Furkan bey.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 adet Sandisk Extreme PRO 32 GB SDHC Sınıf 10, U3, V30 kart sipariş ettim amazondan. toplamda  gümrükten geçerse 180 TL vergi gelirse 210 TL. Ürünler ulaşınca tam fiyatını da paylaşıcam buradan. herkese iyi günler 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.