Emre Ömür 2 Oluşturuldu: Kasım 18, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 18, 2012 Merhabalar Nikon un 17 55 orta tele aralığında ve bu sınıf için ürettiği en iyi lensinde 2.8 sabit diyafram bulunurken Titreşim önleyici sistemi Vr bulunmamakda fakat bir çok 3. parti lens üreticileri bu aralıklarda hem 2.8 sabit diyaframı hemde adları farklı farklı olsa da titreşim önleyici sistemi bulundurmakdalar Sizce bu aralık da f2.8 nikon mu daha iyidir yoksa 3. parti f2.8 +Vr mi daha iyidir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 18, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 18, 2012 gönderildi Eğer Nikon marka bir gövdede kullanacaksanız 17-55 mm F2,8 ile aynı performansı verecek başka bir marka yoktur. 55 mm aralığında bile eliniz titreyecekse tripod kullanmanız daha mantıklı olur. Dikkat edin, nedense 24-70 mm F2,8 Nano versiyonunda da VR yoktur. Yani bu lensi kullanacak seviyedeki kullanıcı zaten VR özelliğini kapatmayı tercih etmektedir. Ancak belli bir mesafeden sonra VR kullanışlı olabilir bana göre, örneğin 70-200 mm. Tabii tercih meselesi. Ben mecbur kalmadıkça, gücüm yettiğince Nikon gövdede yine Nikkor lens kullanma taraftarıyım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ömür 2 Kasım 18, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 18, 2012 gönderildi Anlıyorum fakat bu 3. Parti lens ureticileri de isviçre çakısı gibi lens üretiyorlar küçücük objektiflere bütün optik sistemleri camları koyup tüketicinin aklını çeliyorlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 18, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 18, 2012 gönderildi O halde alın bi tane üçüncü parti mallardan, nasılsa daha ucuz. Tabii ki aralarında çok iyi lensler var, bazen bir Sigma 50 mm'nin Nikon'dan çok daha iyi performans vermesiyle şaşırabilirsiniz mesela, bu bir gerçek. Ama bahsettiğiniz 17-55 mm'nin şimdiye kadar yanına yanaşabilen bir lens yok. Türkiye'de bir Canon gövde üzerindeki Tamron 17-50 mm hikayesine sözü getirecekseniz bu konuda çok yazıldı ve konuşuldu, artık insanlar bunu biliyorlar. Yani aynı Tamron bir Nikon gövde üzerinde aynı performansı veremiyor. Dolayısıyla, eğer bütçeniz 17-55 mm ye yetmiyorsa buna en yakın performans için Tokina 16-50 mm, sonrasında Sigma ve en son Tamron olarak seçiyorum, ben bu şekilde tecrübe ettim. Hattı zatında ben Tamron'u eve hiç sokmuyorum, çünkü bu marka lens ile Nikon üzerinde hiç doğru beyaz bir fotoğraf çekemedim ben. Benim gibi düşünen bir kaç teknik adam daha var, mesela şu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ömür 2 Kasım 18, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 18, 2012 gönderildi Farklı düşüncelere gerçekten ihtiyacım vardı Kafamda bazı şeyler daha iyi netleşti Yardımınız için teşekkür ederim Kolay gelsin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın