sıtkı noyan 1 Oluşturuldu: Kasım 21, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 21, 2012 D7000 mi alsam yoksa d600 mü beklesem derken d600 almaya karar verdim.Ama lenns konusunda kararsız kaldım.manzara çekmeyi seviyorum 18 55 le yeterince çektiğimi düşünüyorum d600 ü 28 300 ile denedim çok hoşuma gitti.lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Kasım 21, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 21, 2012 gönderildi fx makine alıyorsun mantıken 28x300 çok güzel bir lens en mantıklısı olur bence birde yanında portre lensi alırsın dahada lens almana gerek bile kalmaz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sıtkı noyan 1 Kasım 21, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 21, 2012 gönderildi 24-85 vr f3.5-4.5 de olabilirmi?çünkü kit olarak veriliyor galiba yani daha hesaplı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Kasım 22, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2012 gönderildi iade edip farkını verirsin..hesapla olmuo valla o zaman d7000 alacan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Kasım 22, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 22, 2012 gönderildi D7000 mi alsam yoksa d600 mü beklesem derken d600 almaya karar verdim.Ama lenns konusunda kararsız kaldım.manzara çekmeyi seviyorum 18 55 le yeterince çektiğimi düşünüyorum d600 ü 28 300 ile denedim çok hoşuma gitti.lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum.Sıtkı Bey, Merhaba;Zoom Lenslerde mantık şu olmalıOPTİK ZOOM EŞİTTİR EN UZUN ODAK BÖLü EN KISA ODAK SONUç 2.5 VEYA MAX 4 OLMALI. Sizin 28-300 için bu oran 300/28=10,7 Yani keskinlik ve kontrast konularında kayıplar yaşayacaksınız.18-55 mm küçük sensÖrlü yani DX kameralar için geliştirilmiş bir lens olduğu için D600' de DX modunda yani optik çarpanlı olarak çalışacaktır ve kameranızın çÖzünürlüğünden de Ödün vereceksiniz.Tavsiye basitNikon 14-24 mm f2.8Nikon 24-70 mm f2.8Nikon 70-200 mm f2.8Bunlar olmadı mı? o zaman şimdilik D600'ün kit lensiyle veya denediğiniz 28-300 mm ile yola devam. İlerde durumunuzu düzelltikçe lense yatırım yapın. GÖvdeler gelip geçici lensler ise kalıcıdır. Bir lens, size iyi kullanmanız durumunda en az 10 yıl (Ben 20 yıl kullanabilirim) size hizmet eder. bir gÖvde ise reklamların ve yüksek megapixellerin de etkisiyle en fazla 5 yıl.Selamlar, 4 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep Ergin 4 Kasım 22, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 22, 2012 gönderildi Sıtkı Bey, Merhaba;Zoom Lenslerde mantık şu olmalıOPTİK ZOOM EŞİTTİR EN UZUN ODAK BÖLÜ EN KISA ODAK SONUç 2.5 VEYA MAX 4 OLMALI. Sizin 28-300 için bu oran 300/28=10,7 Yani keskinlik ve kontrast konularında kayıplar yaşayacaksınız.18-55 mm kÜçÜk sensÖrlÜ yani DX kameralar için geliştirilmiş bir lens olduğu için D600' de DX modunda yani optik çarpanlı olarak çalışacaktır ve kameranızın çÖzÜnÜrlÜğÜnden de ÖdÜn vereceksiniz.Tavsiye basitNikon 14-24 mm f2.8Nikon 24-70 mm f2.8Nikon 70-200 mm f2.8Bunlar olmadı mı? o zaman şimdilik D600'Ün kit lensiyle veya denediğiniz 28-300 mm ile yola devam. İlerde durumunuzu dÜzelltikçe lense yatırım yapın. GÖvdeler gelip geçici lensler ise kalıcıdır. Bir lens, size iyi kullanmanız durumunda en az 10 yıl (Ben 20 yıl kullanabilirim) size hizmet eder. bir gÖvde ise reklamların ve yÜksek megapixellerin de etkisiyle en fazla 5 yıl.Selamlar,Aynen altına imzamı atarım. Olay bu kadar basit. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sıtkı noyan 1 Kasım 23, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 23, 2012 gönderildi Sıtkı Bey, Merhaba;Zoom Lenslerde mantık şu olmalıOPTİK ZOOM EŞİTTİR EN UZUN ODAK BÖLÜ EN KISA ODAK SONUç 2.5 VEYA MAX 4 OLMALI. Sizin 28-300 için bu oran 300/28=10,7 Yani keskinlik ve kontrast konularında kayıplar yaşayacaksınız.18-55 mm kÜçÜk sensÖrlÜ yani DX kameralar için geliştirilmiş bir lens olduğu için D600' de DX modunda yani optik çarpanlı olarak çalışacaktır ve kameranızın çÖzÜnÜrlÜğÜnden de ÖdÜn vereceksiniz.Tavsiye basitNikon 14-24 mm f2.8Nikon 24-70 mm f2.8Nikon 70-200 mm f2.8Bunlar olmadı mı? o zaman şimdilik D600'Ün kit lensiyle veya denediğiniz 28-300 mm ile yola devam. İlerde durumunuzu dÜzelltikçe lense yatırım yapın. GÖvdeler gelip geçici lensler ise kalıcıdır. Bir lens, size iyi kullanmanız durumunda en az 10 yıl (Ben 20 yıl kullanabilirim) size hizmet eder. bir gÖvde ise reklamların ve yÜksek megapixellerin de etkisiyle en fazla 5 yıl.Selamlar,Tavsiyeniz için çok teşekkÜr ederim benim için gerçekten aydınlayıcı oldu....D600 almak istememdeki sebeb ucuz fx format bir makine olması,malum bÜtçe itibariyle şindilik tek lens alabilecek olmam beni kararsız kılıyor.Daha ziyade manzara çekmeyi seviyor olmam ve bady+lens(yut dışından almak) için 3000-3500 dolar arası para ayıdığım dÜşÜnÜrseksizce çeyizim olacak olan lenslerden hangisini Öncelikle almalıyım?Şimdiden sabırla benim gibi acemi bir fotoğrafçıya vereceginiz cevaplar için teşekkÜr ederim.Sıtkı Noyan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Kasım 24, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 24, 2012 gönderildi Tavsiyeniz için çok teşekkÜr ederim benim için gerçekten aydınlayıcı oldu....D600 almak istememdeki sebeb ucuz fx format bir makine olması,malum bÜtçe itibariyle şindilik tek lens alabilecek olmam beni kararsız kılıyor.Daha ziyade manzara çekmeyi seviyor olmam ve bady+lens(yut dışından almak) için 3000-3500 dolar arası para ayıdığım dÜşÜnÜrseksizce çeyizim olacak olan lenslerden hangisini Öncelikle almalıyım?Şimdiden sabırla benim gibi acemi bir fotoğrafçıya vereceginiz cevaplar için teşekkÜr ederim.Sıtkı NoyanSıtkı Bey, Merhaba;Cevap vermek ve siz yeni başlayan arkadaşlara yardım etmek benim için bir zevktir. Yeter ki, Öğrenmek isteyin yÜzlerce kez anlatabilirim.Sorunuza aslında yukarıda bir cevap vermiştim. Şu an için yeni başladığınızı dÜşÜnerek D600'Ün kit lensiyle başlayın ve kalan paranızı biriktirerek yukarıda saydığım Nikon marka lensleri yada eğer gÜnÜz yetmeyecekse Sigma, Tamron ve Tokina gibi markaların muadil lenslerine bakabilirsiniz. Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sıtkı noyan 1 Kasım 25, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 25, 2012 gönderildi Ümit Bey ,merhabaKafamdaki soru işaretleri bÜyÜk ölçÜde kayboldu.Bu forumda okuduğum bir çok şey aslında fotoğraf sanatına yeni başlayan acemi amatörlerin dÜşÜndÜğÜ önermelerin ne kadar yanlış olduğunu öğrendim.(Kit lens kötÜdÜr! gibi)D3000 kullanıyorum 18-55 vr kit lensi var,ve ben aslında bu lensin bile hakkını verememişim.Umarım bundan sonra alacağım ekipmanın hakkını veririm.Sizleri ilgi ile takip ediyorum.tekrar teşekkÜr ederim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Kasım 25, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 25, 2012 gönderildi Ümit Bey ,merhabaKafamdaki soru işaretleri bÜyÜk ölçÜde kayboldu.Bu forumda okuduğum bir çok şey aslında fotoğraf sanatına yeni başlayan acemi amatörlerindÜşÜndÜğÜ önermelerin ne kadar yanlış olduğunu öğrendim.(Kit lens kötÜdÜr! gibi)D3000 kullanıyorum 18-55 vr kit lensi var,ve ben aslında bu lensin bile hakkını verememişim.Umarım bundan sonra alacağım ekipmanın hakkını veririm.Sizleri ilgi ile takip ediyorum.tekrar teşekkÜr ederim.Sıtkı Bey, Merhaba;Kit lensler, hakkını verebilen için mÜkemmel lenslerdir. Nikon için konuşursak; Birçok kişi tarafından beğebilmeyen 18-55 kit lensin, kötÜ olduğunu, bana göre kimse teknik kriterler göstererek ispatlayamaz. çÜnkÜ kötÜ bir lens değil ve diğer lenslerle çekilip de bu lensle çekilemeyecek bir kare yok. Belki de okumuşsunuzdur ama ben yine de linkini paylaşacağım. Nikon Nikkor 18-55 mm VR lensle çektiğim bazı karelerin bulunduğu konunun linki aşağıdadır.http://www.nikonturk.com/konu/906-nikon-nikkor-18-55-mm-f35-56-kit-git-lens/D600' Ün kit lensinin de teknik incelemelerini tam olarak incelememiş olsam da onun da fiyatına göre gayet iyi iş çıkaracağını dÜşÜnÜyorum.Selamlar, 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cawresanim 2 Kasım 29, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 29, 2012 gönderildi Para kıyıp Nikon D600 alıyorsun objektif olarak 18-55 düşünüyorsun bence makinayı da almamakina utancından fotoğraf bile çekemez 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sıtkı noyan 1 Ocak 12, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 12, 2013 gönderildi Para kıyıp Nikon D600 alıyorsun objektif olarak 18-55 düşünüyorsun bence makinayı da almamakina utancından fotoğraf bile çekemezSayın Cawresanim cevabınıza teşekkür ederim.Ama galiba ben doğru anlatamadım yaklasık 4 yıldır d3000 üzerindeki 18-55 vr kit lensi ile fotoğraf çekiyorum ve henüz yolun başındayım.FX Format bir makine olan D600 almayı düşünüyorum ve bununla kullaacagım (fiyat kalite )en uygun lens için yardım istemiştim 18-55 lensi d600 ile kulanmayı düşünmedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ocak 12, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 12, 2013 gönderildi Sıtkı Bey konu biraz eskimiş belki bişeyler almışsınızdır ancak.FX alıp bütçe darlığından kalitesiz lens kullanacaksanız hiç FX e geçmeyin daha iyi. DX fazlası ile iş görür.Zaten manzara fotoğrafları için FX elbet iyi ama DX ile da gönül rahatlığı ile manzara fotoğrafı çekilirki siz 4 sene D3000 + 18-55 ile yapmışsınız bunu.D300s - D7000 tarzı bir model ve paranız yetiyorsa kesinlikle 24-70 gibi bir lens alın.Bende kısa bir süre kullanma fırsatı buldum bu lensi tek kelime ile şahane. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sıtkı noyan 1 Ocak 13, 2013 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 13, 2013 gönderildi Sıtkı Bey konu biraz eskimiş belki bişeyler almışsınızdır ancak.FX alıp bütçe darlığından kalitesiz lens kullanacaksanız hiç FX e geçmeyin daha iyi. DX fazlası ile iş görür.Zaten manzara fotoğrafları için FX elbet iyi ama DX ile da gönül rahatlığı ile manzara fotoğrafı çekilirki siz 4 sene D3000 + 18-55 ile yapmışsınız bunu.D300s - D7000 tarzı bir model ve paranız yetiyorsa kesinlikle 24-70 gibi bir lens alın.Bende kısa bir süre kullanma fırsatı buldum bu lensi tek kelime ile şahane.Gökan bey merhaba D7000 çok güzel bir kamera zaten ben d7000 d600 arasında çok kaldım fx birmakine olması sebebiyle d600 ü almaya kesin karar verdim.Lens olarak geniş aralıklı bir lens alıp daha sonra 24 70 gibi lensler için para biriktimeyi düşünüyorumBu arada Amerikadan gelecek arkadaşıma d600+28-300 şiparişini verdim 3100 dolar civarına malolacak gibi duruyor 10 gün sonra kavuşuyorum kısmet olursa.Teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ocak 13, 2013 gönderildi Paylaş Ocak 13, 2013 gönderildi Hayırlı olsun şimdiden. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın