yiğit kulluk 10 Oluşturuldu: Kasım 23, 2012 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 23, 2012 Merhabalar,Ben menüden açmama rağmen AF yardımcı aydınlatması sadece auto modunda, Flashsız auto modunda ve U1 modunda yanıyor. Her seçenek için gidip menüden ayrı ayrı açmama rağmen yanmıyor. Hiç auto modlarda çekim yapmadığım için neredeyse bu özelliği kullanamıyorum ve karanlık ortamlarda makinaya AF yaptırmakta zorlanıyorum. Acaba bir ayarlamı çakışıyor. Yoksa A, S, P, M modlarında bu ışık zaten yanmazmı ? Acaba ışık mı bozuk dedim fakat auto ve flashsız modda çok istikrarlı bir şekilde yanıyor.Saygılar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
y.Güngör 86 Kasım 23, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 23, 2012 gönderildi İşin aslı ayarlar menüsünden açıp kapattıktan sonra yanması gerek.Zira bende yanıyor, hatta insanın yüzüne vurunca kör ediyor yani felaket bir ışık çıkartıyor..Makinenizi Fabrika ayarlarınıza döndürmenizi ve tekrar denemenizi tavsiye ediyorum.Kullandığınız Lens Kit lens diye tahmin ediyorum, Eğer değil ise kit lens ile tekrar denemenizi önerebilirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğit kulluk 10 Kasım 23, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 23, 2012 gönderildi Ben yine ayarladım hala sadece auto flassız ve u1 modunda yakabiliyorum. Birde yeniden versiyon atıp deniyeyim en iyisi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan 274 Kasım 23, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 23, 2012 gönderildi Hocam kurcalama çalışıyordur o cins birşey otomatık kendi kafasına göre açıyor onu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Kasım 24, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 24, 2012 gönderildi Kendi kafasına göre açmaz AF-assist'i Bazı modlarda çalışmadığı doğrudur. Ancak çogu modda çalışır P A S M olsun bunlarda çalışır.. Ancak bilmeniz gereken kısım onun çalışıp çalışmamasını engelleyen auto focus' modudur.. Yani Netleme ayarlarında bulunan AF-C / AF-S / AF-A gibi bu modlar af yardımcı ışıgını calısmasını engeller.. AF-C Modu yani continuous modunda yardımcı ışığınız calışmaz... buna dikkat ederek testlerinizi sürdürün.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yiğit kulluk 10 Kasım 24, 2012 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 24, 2012 gönderildi Şu an sizinde söylediğiniz yardımları kullanırken farkettimki. AF aydınlatma ışığı AF'u 3D moduna aldığımızdada çalışmıyor ve Harici flaş takıncada AF yardımcı ışığı yanmıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Kasım 24, 2012 gönderildi Forum Editörü Paylaş Kasım 24, 2012 gönderildi Şu an sizinde söylediğiniz yardımları kullanırken farkettimki. AF aydınlatma ışığı AF'u 3D moduna aldığımızdada çalışmıyor ve Harici flaş takıncada AF yardımcı ışığı yanmıyor.Merhaba,Kullanma kılavuzunda bu konu detaylı açıklanıyor. Oradan okursanız hangi modlarda çalışıp hangilerinde çalışmadığını anlayabilirisiniz.Selamlar, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Kasım 25, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 25, 2012 gönderildi Kafa flash'ı takılı iken'de yanmaz dediğiniz gibi çünkü örnek olarak sb-800 veya sb-800 gibi flashlarda AF yardımcı ığışı bulunur kırmızı olarak flash gövdesinin altındadır buda af yardım görevi görür flash bunu kendi kullansada.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hayri tekin 8 Kasım 25, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 25, 2012 gönderildi Aydınlatma yetersiz olduğunda AF yardımcı aydınlatması yanar (yalnızca vizörfotoğrafçılığı). AF yardımcı aydınlatma yalnızca aşağıdaki şartların ikisi desağlandığında kullanılabilir:1. Otomatik netleme modu (091) için AF-Sseçildiğinde fotoğraf makinesi AF-Amodundayken tek servo otomatik netleme seçildiğinde.2. AF alanı modu (094) için H(otomatik alan AF) seçildiğinde veya Hharicindebir seçenek seçildiğinde ve merkezi netleme noktası seçildiğinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Beysan TAŞCI 57 Kasım 27, 2012 gönderildi Paylaş Kasım 27, 2012 gönderildi Hayri arkadaşımız da bahsetmiş gerçi ama ben de söylemek istedim..Eğer orta netleme noktası seçilmediğinde de af yardımcı aydınlatması yanmıyor..Ben bulana kadar göbeğim çatlamıştı.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın